Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Nieuwe woongebouw Valckensteyn in Pendrecht krijgt 82 huurwoningen en een natuurtuin

Duurzame huurwoningen met tuin of balkon voor middeninkomens

Op het terrein aan de Burghsluissingel 100-510 in de wijk Pendrecht heeft Woonstad Rotterdam plannen om een nieuw modern woongebouw neer te zetten. In dit woongebouw komen 82 huurwoningen. Dit project heet, net als het oude gebouw dat er eerst stond, Valckensteyn. De oude flat Valckesteyn aan de Burghsluissingel is al in 2012 gesloopt. Het nieuwe woongebouw wordt kleiner dan de flat die er eerst stond en zal appartementen krijgen van verschillende grootte.

De oude flat Valckensteyn

Ontwerp nieuw Valckensteyn

Twee soorten appartementen

Het plan voor het nieuwe Valckensteyn bestaat uit een woongebouw waarin ruimte is voor 82 huurwoningen. Er zijn twee soorten appartementen beschikbaar in de nieuwe flat:

  • 63 appartementen met 3 kamers (2 slaapkamers) van circa 70m2.
  • 19 appartementen met 4 kamers (3 slaapkamers) van circa 100m2.

Alle bovenwoningen krijgen een eigen balkon. Er zijn 3 woningen op de begane grond en die worden voorzien van een eigen tuin. Voor bewoners en bezoekers komt er een parkeerterrein naast en achter het gebouw. Onderin het woongebouw komt er een grote overdekte fietsenstalling voor bewoners.

Woningen voor middeninkomens

Kom je niet in aanmerking voor een sociale huurwoning, dan kan het lastig zijn een geschikt huurhuis naar je zin te vinden. Daarom bouwt Woonstad Rotterdam vrije sector huurwoningen voor mensen met een middeninkomen. De huurprijzen van de woningen in Valckensteyn zullen liggen tussen de € 900 en € 1.100 per maand (deze schatting is nog gemaakt op basis van het prijspeil in 2023 en worden aangepast aan het huidige prijspeil).

Duurzame bouw van hout

Het woongebouw Valckensteyn wordt voor het grootste deel gebouwd van hout. Bouwen met hout heeft veel voordelen. Zo veroorzaakt het veel minder CO2-uitstoot bij de bouwactiviteiten. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de toekomst van mens en dier. Bij de bouw worden zoveel mogelijk de bestaande heipalen gebruikt. Dat is beter voor het milieu en er is minder geluidsoverlast. De woningen zijn ook duurzaam en energieneutraal: ze worden aangesloten op stadsverwarming en ze krijgen zonnepanelen op het dak.

Een openbare natuurtuin bij Valckensteyn

Valckensteyn krijgt niet alleen een woonfunctie, maar ook een sociale functie. Bij het woongebouw wordt een openbare natuurtuin aangelegd. Hier kunnen de bewoners van Valckensteyn en andere bewoners uit de wijk gebruik van maken. Het is nog niet bekend hoe de tuin eruit gaat zien. Op de site van de landschapsarchitect LAP Landscape & Urban Design  kun je meer lezen over het ontwerp van de buitenruimte en het idee erachter. De afbeelding hieronder geeft een eerste indruk.

Valckensteyn
Valckensteyn

Op het terrein aan de Burghsluissingel 100-510 in de wijk Pendrecht heeft Woonstad Rotterdam plannen om een nieuw modern woongebouw neer te zetten. In dit woongebouw komen 82 huurwoningen. Dit project heet, net als het oude gebouw dat er eerst stond, Valckensteyn. De oude flat Valckesteyn aan de Burghsluissingel is al in 2012 gesloopt. Het nieuwe woongebouw wordt kleiner dan de flat die er eerst stond en zal appartementen krijgen van verschillende grootte. De bouw is inmiddels gestart.

Lees meer

Meer informatie over huren in Valckensteyn

De verwachte oplevering van Valckensteyn is in 2024. Wil jij in aanmerking komen voor een van deze nieuwe huurwoningen in Valckensteyn? Je kunt je op de website van Woonstad Rotterdam opgeven voor meer informatie. Dan word je op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen rond dit project.

Vorig artikel De Tuin van Tien in hartje Pendrecht
Volgend artikel Zonnige huurwoningen in Oude Noorden