Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Tweebosbuurt is met De Roseknoop 137 sociale huurwoningen rijker

Betaalbare woningen die ook duurzaam en energiezuinig zijn

In de Afrikaanderwijk (Feijenoord) ligt de Tweebosbuurt. Deze buurt wordt begrensd door de straten Hilledijk, Putselaan, Pretorialaan en Paul Krugerstraat. Het is een goed bereikbare, levendige buurt die tegen het centrum van Rotterdam aan ligt.

De komende jaren gaat de gemeente Rotterdam samen met Hef Wonen, de Tweebosbuurt vernieuwen. Woongebouw De Roseknoop bestaat uit 137 nieuwe sociale huurwoningen.

De Tweebosbuurt is onderdeel van het overkoepelende project Parkstad. Dit is een nieuw te ontwikkelen woongebied in Rotterdam-Zuid waar in totaal zo’n 1000 woningen komen, zowel huur als koop. Hef Wonen biedt hier sociale huurwoningen aan. In dit artikel kun je meer lezen over de ontwikkeling van Parkstad.

Nieuwe sociale huurwoningen De Roseknoop

De Roseknoop (of ook wel Blok S genoemd) bestaat uit drie verschillende delen:

Een toren en een galerijblok met appartementen en eengezinswoningen met een tuin of terras. Op het binnenterrein ligt een parkeergarage.

De woningen voldoen aan de eisen van deze tijd op het gebied van duurzaamheid en energiezuinigheid. De woningen zijn aangesloten op het stadsverwarmingsnet en zijn volledig aardgasvrij. De 137 woningen zijn inmiddels klaar.

De Tweebosbuurt, waar De Roseknoop staat, ligt in de levendige, kleurrijke Afrikaanderwijk.

Parkstad (Tweebosbuurt)
Parkstad (Tweebosbuurt)

In de Afrikaanderwijk (Feijenoord) ligt de Tweebosbuurt. Deze buurt wordt begrensd door de straten Hilledijk, Putselaan, Pretorialaan en Paul Krugerstraat. Het is een goed bereikbare, levendige buurt die tegen het centrum van Rotterdam aan ligt. De komende jaren gaat de gemeente Rotterdam samen met Hef Wonen, de Tweebosbuurt vernieuwen. Woongebouw De Roseknoop bestaat uit 137 nieuwe sociale huurwoningen. De Tweebosbuurt is onderdeel van het overkoepelende project Parkstad. Dit is een nieuw te ontwikkelen woongebied in Rotterdam-Zuid waar in totaal zo’n 1000 woningen komen, zowel huur als koop. Hef Wonen biedt hier sociale huurwoningen aan.

Lees meer

Meer informatie

De woningen in het project De Roseknoop worden aangeboden via Woonnet Rijnmond.

Een deel van de woningen zijn bestemd voor de oud-bewoners van de Tweebosbuurt. Meer informatie hierover vind je op de site van Hef Wonen.

Vorig artikel Sint Janschool: Open Dag op 25 november – kom binnen kijken
Volgend artikel Wilgenplantsoen: een samenbouwproject voor wonen op maat met elkaar