Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Wonen met de charmes van een tuindorp en de duurzaamheidseisen van de toekomst

Wonen in een karakteristiek tuindorp van de 21e eeuw gelegen aan of bij het water

Tuinbuurt Vrijlandt wordt een duurzaam, groen en karakteristiek tuindorp in de wijk Lombardijen in Rotterdam Zuid. Gelegen aan de prachtige Ogiersingel en Jan Vrijlandt singel. Er komen er 190 koopwoningen, 50 sociale huurwoningen voor gezinnen en 50 voor senioren. Momenteel zijn er zijn nog enkele koopwoningen beschikbaar, kijk hiervoor in de woningzoeker. De verhuur van de sociale eengezinswoningen en -appartementen is in juli gestart. De woningen worden in fases opgeleverd en geadverteerd op Woonnet Rijnmond. Actuele informatie vind je op de site van Havensteder.

Tuinbuurt Vrijlandt - Wonen in Rotterdam

Duurzaam wonen in het groen

Tuinbuurt Vrijlandt wordt een vriendelijke woonbuurt met de charmes van toen en de duurzaamheidseisen van de toekomst. De wijk is energieneutraal door onder meer het gebruik van veel zonnepanelen en gasloze woningen. Ook is er de mogelijkheid om gebruik te maken van elektrische deelauto’s. De wijk heeft een hoge biodiversiteit door verschillende soorten beplanting en er is volop ruimte voor vogels. Elkaar ontmoeten kan centraal in de wijk, bijvoorbeeld in de circulaire buurtkas. Elementen van vroeger maken de wijk stijlvol, zoals de ruime en lichte woningen met bloembakken aan de gevels, erkers en detaillering in het metselwerk.

Kopen en huren met een rijke architectuur in tuindorp stijl

Tuinbuurt Vrijlandt wordt een diverse wijk met een woning voor iedereen. Zo komen er naast 137 koopwoningen, 53 vrije sector huurwoningen en bouwt woningcorporatie Havensteder 50 sociale huurwoningen voor gezinnen en 50 appartementen. Allemaal in de charmante tuindorpstijl.

Koopwoningen

Er zijn verschillende woningtypes: ruime driekappers, tweekappers in twee verschillende soorten en luxe vrijstaande woningen. De woningen zijn voorzien van een rijke architectuur in tuindorp stijl, met bijzondere detaillering in het metselwerk. Er is veel afwisseling in het ontwerp van de woningen door de verschillende kapvormen en het gebruik van erkers. De woonoppervlakte varieert van ca.118m² tot 181m² en de verkoopprijzen variëren van ca. €459.000 tot ca. €795.000 inclusief één of meerdere parkeerplaatsen.

Sociale huurwoningen en -appartementen

De sociale huurwoningen van Havensteder zijn verdeeld over eengezinswoningen en appartementen. De woningen bestaan twee verdiepingen en een kap met een woonoppervlak van ongeveer 105m2. Op de verdieping komen 3 slaapkamers en de badkamer. Verder krijgt de woning een voor- en achtertuin met daarin een fietsenberging. De appartementen krijgen een woonoppervlak van ongeveer 70m2 met 2 slaapkamers en een balkon.  De huurprijzen vallen voor de eengezinswoningen iets onder de huurliberalisatiegrens, € 808,06 per maand (prijspeil 2023). Ook de huurprijs van de appartementen blijft onder de huurliberalisatiegrens, € 647,19 per maand (prijspeil 2023).

De verhuur is gestart en de woningen worden in fases opgeleverd en geadverteerd. Interesse? Houdt dan Woonnet Rijnmond de komende tijd in de gaten! De verwachte oplevering is in het derde kwartaal van 2023.

Dorps wonen, maar toch in de stad

Een indrukwekkende skyline, een imposante haven, hippe restaurants en gerenommeerde musea. Dat is Rotterdam. Wonen in Tuinbuurt Vrijlandt betekent vooral dat je woont in een rustige en groene wijk. Er is heel veel aandacht besteed aan het groenplan van Vrijlandt. Er staat altijd wel ergens iets in bloei en er zijn geen betonnen afscheidingen, maar groene heggen, kersenbomen en lindes. Zo is er ieder seizoen iets te genieten. En dankzij de samenwerking met Vogelbescherming Nederland worden er neststenen voor vogels en vleermuizen in het ontwerp van de woningen opgenomen, zo wordt de Tuinbuurt Vrijlandt ook diervriendelijk. Dit zorgt voor een goede natuurlijke balans.

Kindvriendelijke wijk

Voor kinderen zal Tuinbuurt Vrijlandt een waar ‘vrij land’ zijn. Via de brede stoepen kunnen ze veilig naar de verschillende speelgelegenheden, die samen met Jantje Beton zijn ontwikkeld. Kinderen kunnen ook makkelijk naar hun buurtvriendjes via de binnenhoven. Door de achtertuinen kunnen zij veilig bij elkaar gaan spelen en kom jij gemakkelijk bij je eigen parkeerplek. En als zij veilig op pad zijn, heb jij even tijd om lekker te ontspannen in de tuin. Elke leeftijdscategorie kan hier naar hartenlust spelen. En welk kind wil nu niet op een vlot naar de overkant van de vijver kunnen gaan?

 

Tuinbuurt Vrijlandt
Tuinbuurt Vrijlandt

Tuinbuurt Vrijlandt wordt een kindvriendelijk, duurzaam en karakteristiek tuindorp in de wijk Lombardijen. Gelegen aan de prachtige Ogiersingel en Jan Vrijlandt singel. Er zijn nog enkele koopwoningen beschikbaar met een ruime zolder, een heerlijke tuin en zonnepanelen. De start verhuur van de sociale eengezinswoningen en -appartementen staat gepland in het eerste kwartaal van 2023.

Lees meer

Meer informatie koopwoningen Tuinbuurt Vrijlandt

Zou jij graag in een van deze mooie woningen in Tuinbuurt Vrijlandt willen wonen? Kijk dan in de woningzoeker naar de beschikbare koopwoningen. Wist je al dat hypotheekverstrekkers een aantrekkelijke rentekorting kunnen verstrekken op dit project vanwege de groenverklaring?

Voor meer informatie en het meest actuele aanbod van de koopwoningen, kun je ook contact opnemen met TW3 Makelaardij via 010 300 71 17 of [email protected].

Heb je interesse in een sociale huurwoning of -appartement? De verhuur van de sociale eengezinswoningen en -appartementen is in juli gestart. De woningen worden in fases opgeleverd en geadverteerd op Woonnet Rijnmond. Actuele informatie vind je op de site van Havensteder.

Vorig artikel Luieren, leren en luisteren in Lombardijen
Volgend artikel Jong gezinsgeluk in Vreewijks groen