Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Nog enkele koopwoningen beschikbaar in Tuinbuurt Vrijlandt in Lombardijen

Wonen in een karakteristiek tuindorp van de 21e eeuw gelegen aan of bij het water

In de wijk Lombardijen in Rotterdam Zuid komt Tuinbuurt Vrijlandt, een nieuwe buurt van 290 woningen. De buurt ligt tussen de Ogiersingel en Molenvliet. De woningen zijn allemaal gasloos, energieneutraal, duurzaam gebouwd en volledig uitgevoerd in tuindorpstijl.

Inmiddels hebben al 130 huiseigenaren de sleutel ontvangen en zijn alle 100 sociale huurwoningen eind februari voor Havensteder feestelijk opgeleverd. De resterende koopwoningen worden in fases opgeleverd. Er zijn nog enkele koopwoningen beschikbaar. Als je nu koopt, kun je er over een paar maanden al wonen!

Op woensdag 22 mei 2024 kun je alle woningtypen komen bekijken. Van binnen en van buiten!

Tuinbuurt Vrijlandt zicht op Dirk Smeetslaan 30 – 33

Tuinbuurt Vrijlandt zicht op Molenvliet 17 – 15

Duurzaam wonen in het groen

Tuinbuurt Vrijlandt wordt een vriendelijke woonbuurt met de charmes van toen en de duurzaamheidseisen van de toekomst. De wijk is energieneutraal door onder meer het gebruik van veel zonnepanelen en gasloze woningen. Ook is er de mogelijkheid om gebruik te maken van elektrische deelauto’s. De wijk heeft een hoge biodiversiteit door verschillende soorten beplanting en er is volop ruimte voor vogels. Elkaar ontmoeten kan centraal in de wijk, bijvoorbeeld in de circulaire buurtkas. Elementen van vroeger maken de wijk stijlvol, zoals de ruime en lichte woningen met bloembakken aan de gevels, erkers en detaillering in het metselwerk.

Woningen in charmante tuindorpstijl

Tuinbuurt Vrijlandt wordt een diverse wijk met een woning voor iedereen in de charmante tuindorpstijl. Naast de 137 koopwoningen, zijn er 53 vrije sector huurwoningen en 50 sociale huurwoningen voor gezinnen en 50 appartementen. De huurwoningen en -appartementen zijn van Havensteder en de verhuur loopt via Woonnet Rijnmond.

Er zijn verschillende koopwoningtypes: ruime driekappers, tweekappers in twee verschillende soorten en luxe vrijstaande woningen. De woningen zijn voorzien van een rijke architectuur in tuindorp stijl, met bijzondere detaillering in het metselwerk. Er is veel afwisseling in het ontwerp van de woningen door de verschillende kapvormen en het gebruik van erkers. De woonoppervlakte varieert van ca.118m² tot 181m² en de verkoopprijzen variëren van ca. €459.000 tot ca. €795.000 inclusief één of meerdere parkeerplaatsen.

Dorps en toch in de stad

Wonen in Tuinbuurt Vrijlandt betekent wonen in een rustige en groene wijk. Er is heel veel aandacht besteed aan het groenplan van Vrijlandt. Er staat altijd wel ergens iets in bloei en er zijn geen betonnen afscheidingen, maar groene heggen, kersenbomen en lindes. Zo is er ieder seizoen iets te genieten. En dankzij de samenwerking met Vogelbescherming Nederland worden er neststenen voor vogels en vleermuizen in het ontwerp van de woningen opgenomen, zo wordt de Tuinbuurt Vrijlandt ook diervriendelijk. Dit zorgt voor een goede natuurlijke balans en een fijne leefomgeving.

Kindvriendelijke wijk

Voor kinderen zal Tuinbuurt Vrijlandt een waar ‘vrij land’ zijn. Via de brede stoepen kunnen ze veilig naar de verschillende speelgelegenheden, die samen met Jantje Beton zijn ontwikkeld. Kinderen kunnen ook makkelijk naar hun buurtvriendjes via de binnenhoven. Door de achtertuinen kunnen zij veilig bij elkaar gaan spelen en kom jij gemakkelijk bij je eigen parkeerplek. En als zij veilig op pad zijn, heb jij even tijd om lekker te ontspannen in de tuin. Elke leeftijdscategorie kan hier naar hartenlust spelen. En welk kind wil nu niet op een vlot naar de overkant van de vijver kunnen gaan?

 

Tuinbuurt Vrijlandt
Tuinbuurt Vrijlandt

Tuinbuurt Vrijlandt wordt een kindvriendelijk, duurzaam en karakteristiek tuindorp in de wijk Lombardijen. Gelegen aan de prachtige Ogiersingel en Jan Vrijlandt singel. Er zijn nog enkele koopwoningen beschikbaar met een ruime zolder, een heerlijke tuin en zonnepanelen. De start verhuur van de sociale eengezinswoningen en -appartementen staat gepland in het eerste kwartaal van 2023.

Lees meer

Meer informatie koopwoningen Tuinbuurt Vrijlandt

Wil jij ook in een van deze mooie woningen in Tuinbuurt Vrijlandt wonen? Kijk dan in de woningzoeker naar de beschikbare koopwoningen.

Wil je zelf zien welke woningen er nog te koop zijn? Kom dan langs op 22 mei 2024 tussen 16.00 en 18.00 uur tijdens het Open Huis. Je kan parkeren op de hoek van de Smeetslaan en de Ogiersingel. Aanmelden is niet nodig.

Voor meer informatie en het meest actuele aanbod van de koopwoningen, kun je ook contact opnemen met TW3 Makelaardij via 010 300 71 17 of [email protected].

 

Vorig artikel Luieren, leren en luisteren in Lombardijen
Volgend artikel Jong gezinsgeluk in Vreewijks groen