Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Laatste fase Tuinbuurt Vrijlandt gaat in de verkoop

Wonen in een karakteristiek tuindorp van de 21e eeuw in een duurzame woning, gelegen aan of bij het water

Tuinbuurt Vrijlandt wordt een duurzaam en karakteristiek tuindorp in de wijk Lombardijen in Rotterdam Zuid. Gelegen aan de prachtige Ogiersingel en Jan Vrijlandt singel. Een groene wijk waar mensen van uiteenlopende doelgroepen wonen en samen komen. De ‘Laatste Fase’ van Tuinbuurt Vrijlandt gaat in de verkoop. De inschrijving start op donderdag 14 april om 19.00 uur en loopt tot en met 24 april.

Een rijke architectuur in tuindorp stijl

De bouwnummers die nu in de verkoop gaan liggen tussen de Ogierssingel en de vijver van Tuinbuurt Vrijlandt. Het bijzondere aan deze fase is dat er een grote diversiteit aan woningtypes in de verkoop gaan: charmante rijwoningen, ruime driekappers, tweekappers in verschillende soorten en riante vrijstaande woningen. De woningen zijn voorzien van een rijke architectuur in tuindorp stijl, met bijzondere detaillering in het metselwerk. Er is veel afwisseling in het ontwerp van de woningen door de verschillende kapvormen en het gebruik van erkers. Kijk op de website voor meer informatie over de woningen. Hier kun je je vanaf 14 april tot en met 24 april ook inschrijven op een bouwnummer naar jouw keuze.

Tuinbuurt Vrijlandt - Wonen in Rotterdam

Duurzaam wonen in het groen

Tuinbuurt Vrijlandt wordt een vriendelijke woonbuurt met de charmes van toen en de duurzaamheidseisen van de toekomst. De wijk is energieneutraal door onder meer het gebruik van extra zonnepanelen. Ook is er de mogelijkheid om gebruik te maken van elektrische deelauto’s. De wijk heeft een hoge biodiversiteit door verschillende soorten beplanting en er is volop ruimte voor vogels. Elkaar ontmoeten kan centraal in de wijk, bijvoorbeeld in de circulaire buurtkas. Elementen van vroeger maken de wijk stijlvol, zoals de ruime en lichte woningen met bloembakken aan de gevels, erkers en detaillering in het metselwerk.

Benieuwd hoe Tuinbuurt Vrijlandt eruit gaat zien? En wat maakt de wijk nu zo duurzaam? Projectdirecteur Maarten Wittens vertelt er in onderstaande video over.

Woningen met een rijke architectuur in tuindorp stijl

Tuinbuurt Vrijlandt wordt een diverse wijk met een woning voor iedereen. Zo komen er naast 137 koopwoningen, 53 vrije sector huurwoningen en bouwt woningcorporatie Havensteder 50 sociale huurwoningen voor gezinnen en 50 appartementen. Allemaal in de charmante tuindorpstijl.

Er zijn verschillende woningtypes beschikbaar: ruime driekappers, tweekappers in twee verschillende soorten en luxe vrijstaande woningen. De woningen zijn voorzien van een rijke architectuur in tuindorp stijl, met bijzondere detaillering in het metselwerk. Er is veel afwisseling in het ontwerp van de woningen door de verschillende kapvormen en het gebruik van erkers.
De woonoppervlakte varieert van ca.118m² tot 181m² en de verkoopprijzen variëren van ca. €459.000 tot ca. €795.000 inclusief één of meerdere parkeerplaatsen.

Tuinbuurt Vrijlandt - Wonen in Rotterdam

Voel de natuur

Kom na een drukke werkdag thuis of op kantoor tot rust met een wandeling in je eigen buurt. Het vele groen, maar ook het water zorgen voor een aangename wijk waar iedereen zich thuis zal voelen. Tuinbuurt Vrijlandt is niet voor niets een tuindorp, een stijl die zich kenmerkt door veel groen en karakteristieke details. Er worden veel verschillende bomen, hagen, struiken, bodembedekkers en oeverplanten geplant. Dankzij de samenwerking met Vogelbescherming Nederland worden er neststenen voor vogels en vleermuizen in het ontwerp van de woningen opgenomen, zo wordt de Tuinbuurt Vrijlandt ook diervriendelijk. Dit zorgt voor een goede natuurlijke balans.

Kindvriendelijke wijk

De straten zijn ontworpen met brede stoepen, pleinen en speelvoorzieningen. Dit maakt de wijk zeer kindvriendelijk. Ook komen er diverse speelplekken in de wijk. Parkeren van de auto gebeurt voornamelijk uit het zicht op de eigen parkeerplaats in de parkeerhofjes grenzend aan de achtertuin. Ieder huis is daardoor ook achterom of via de zijkant te bereiken.

Tuinbuurt Vrijlandt - Wonen in Rotterdam

Meer informatie koopwoningen Tuinbuurt Vrijlandt

Wil je nog kans maken op een woning in Tuinbuurt Vrijlandt? Kijk dan snel op de website www.tuinbuurtvrijlandt.nl. De ‘Laatste Fase’ van Tuinbuurt Vrijlandt gaat in de verkoop. De inschrijving start op donderdag 14 april om 19.00 uur en loopt tot en met 24 april.

Wist je al dat hypotheekverstrekkers een aantrekkelijke rentekorting kunnen verstrekken op dit project vanwege de groenverklaring?

Voor meer informatie kun je ook contact opnemen met TW3 Makelaardij: 010 300 71 17, info@tw3.nl.

Vorig artikel Luieren, leren en luisteren in Lombardijen
Volgend artikel Jong gezinsgeluk in Vreewijks groen