Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Jouw (toekomstige) tuin vergroenen? De tegeltaxi helpt je een handje.

Haal de tegels uit je tuin en vervang ze door bloemen en planten!

Een groene tuin is goed voor de biodiversiteit, geeft minder wateroverlast en zorgt voor meer koelte in de tuin. Zeker in grote steden is dit belangrijk, want zonder voldoende groen is het lastiger om water af te voeren en blijft de warmte langer hangen, waardoor de stad steeds minder aangenaam wordt om in te verblijven. Daarom moedigt Rotterdam zijn inwoners aan om hun tuinen te vergroenen. Dat hoeft niet veel moeite en geld te kosten. Voor vergroening is bovendien een subsidie aan te vragen. Wel snel zijn, want de regeling loopt nog tot en met 30 juni 2023!

Tegels eruit? Bel de Tegeltaxi

Het uitgangspunt is: een plant vraagt minder onderhoud dan een tegel. En met iedere tegel die we als Rotterdammer vervangen door planten, zorgen we ervoor dat niet alleen onze leefomgeving verbetert, maar ook die van dieren. Je kan al zorgen voor meer groen in je buurt door het aanleggen van een geveltuintje. Ideaal als je zelf geen tuin hebt, maar toch meer groen rond je huis wilt.

Om het je zo makkelijk mogelijk te maken, meer tegels te vervangen door groen, kun je de Tegeltaxi inschakelen. Die komt bij je langs om de tegels die je uit je tuin hebt gehaald, op te halen. Dan hoef jij ze zelf niet meer af te voeren! Bovendien worden de tegels vergruisd en dit gruis wordt gebruikt voor nieuwe bouwmaterialen. Dat is ook nog eens heel duurzaam dus! De taxi is gratis te bestellen tijdens het Tegelwip-seizoen van maart tot eind oktober.

Zet je straat in bloei

Verder kunnen inwoners van Rotterdam ook gebruikmaken van de Opzoomer-bijdrage om iets te doen aan het vergroenen van hun straat. Leuk om met elkaar een plan te bedenken, bijvoorbeeld voor geveltuintjes of een gemeenschappelijke moestuin. Meer informatie hierover vind je op de website van Opzoomer Mee.

Vorig artikel Een flinke verbouwing: ons huis blijft vijftig jaar lang comfortabel
Volgend artikel Een toekomstbestendig huis