Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Jouw (toekomstige) tuin vergroenen, maar je weet niet hoe?

Vragen over tuinieren? Kom naar het vragenuur bij Natuurstad.

Een groene tuin is goed voor de stemming, biodiversiteit, minder wateroverlast en meer koelte in de tuin. Toch zien veel tuinen in de stad er sober uit. Met schuttingen, tegels en weinig planten. Terwijl de meeste Rotterdammers wél graag een mooie tuin met planten en bloemen willen, maar niet goed weten hoe ze dit aan moeten pakken. Daarom houdt Natuurstad in de maand mei vier vragenuren. Je kunt trouwens ook subsidie aanvragen voor extra groen.

Vragenuren Natuurstad

Het uitgangspunt is: een plant vraagt minder onderhoud dan een tegel. En met iedere tegel die we als Rotterdammer vervangen door planten, zorgen we ervoor dat mens en dier fijner kunnen leven in de stad. Daarom organiseert Natuurstad inloop-vragenuren om bewoners te adviseren over de mogelijkheden in hun eigen tuin. Dus: heb je vragen over de keuze van planten en bloemen, de aarde, bemesting, het onderhoud of ontwerp van jouw tuin? Kom langs!

De vragenuren zijn op:

 • Dinsdag 17 mei 2022 van 17:00 – 19:00 uur
  locatie Educatieve Tuin Geelkruid, Geelkruid 6 (wijk Ommoord, Zevenkamp)
 • Donderdag 19 mei 2022 van 17:00 – 19:00 uur
  locatie Educatieve Tuin Vreelust, Vreelustweg 10 (wijk Oud- Mathenesse en Spangen)
 • Dinsdag 24 mei 2022 van 17:00 – 19:00 uur
  locatie Educatieve Tuin Pietersdijk, Pietersdijk 29 (IJsselmonde en Vreewijk)
 • Vrijdag 27 mei 2022 van 14.00 tot 16:00 uur
  locatie Educatieve Tuin Enk, Enk 182 (Vreewijk)

Aanmelden

Wil je langskomen? Stuur een mail naar [email protected]. Dan reserveert Natuurstad tijd voor jou. Vermeld in de mail jouw naam, de vraag én waar en wanneer je langs wilt komen. Spontaan binnen komen lopen kan ook, maar dan kan Natuurstad niet garanderen dat je geholpen wordt. Dat zou natuurlijk jammer zijn.

Subsidie

Wist je dat als je jouw tuin groen maakt en er tegels uithaalt, je in aanmerking komt voor gemeentelijke subsidie van € 10 per vierkante meter? Zet je planten in de tuin die van nature in Nederland voorkomen, dan kun je een extra bijdrage krijgen. Ga voor meer informatie naar de subsidiepagina.

Rotterdam gaat voor groen

Deze vragenuren zijn mede mogelijk gemaakt door Rotterdam gaat voor groen. In dit actieprogramma realiseert de gemeente samen met bewoners, bedrijven en partners 20 hectare extra groen in de stad.

Vorig artikel Een flinke verbouwing: ons huis blijft vijftig jaar lang comfortabel
Volgend artikel Een toekomstbestendig huis