Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Tuin met een huis te koop in Vreewijk

Bijzondere verkoop door Havensteder en Ooms

Wil je een huis met een tuin in een prachtige groene omgeving? Dan heb je nu een pracht van een kans bij woningcorporatie Havensteder en Ooms Makelaars. Je moet wel aan een paar voorwaarden voldoen, want jouw tuin bepaalt de uitstraling van de wijk. In het tuindorp Vreewijk bieden deze twee partijen een aantal tuinen met huizen nu te koop aan voor mensen met echte liefde voor groen.

Woningcorporatie Havensteder werkt al enige jaren aan het Verbeterprogramma in Tuindorp Vreewijk. Daarbij worden ruim 1400 woningen duurzaam verbeterd. Een aantal van deze verbeterde woningen wil Havensteder nu verkopen. Samen met Ooms Makelaars zet de woningcorporatie een speciale verkoopstrategie in om onder andere het groenkarakter van het unieke Tuindorp Vreewijk te behouden.

Verkoopstrategie

Tuindorp Vreewijk staat naast het dorpse en groene karakter bekend om de betrokkenheid van haar bewoners. Havensteder vindt het belangrijk dat ook nieuwe bewoners actief en betrokken zijn bij Vreewijk én dat zij groene vingers hebben. Nieuwe bewoners die bewust kiezen voor een tuin met een huis in Vreewijk. Ooms ontwikkelde samen met Havensteder een zorgvuldig verkoopproces. In dit verkoopproces staat naast de verkoopprijs ook de invulling van de woning en vooral specifiek de tuin centraal. Om aandacht en budget voor de tuin te verzekeren moeten kopers kunnen aantonen voldoende geld te hebben voor zowel de aanpak van de woning als de tuin. Bijvoorbeeld door de tuininrichting in de hypotheek mee te nemen. Ook is een speciale tuinclausule onderdeel van het verkoopcontract.

Motivatiebrief

Potentiële kopers dienen samen met hun bod een motivatiebrief in. Hierin motiveren zij waarom zij kopers van een woning in Vreewijk willen worden. Zij stellen zich voor en geven een toelichting op hun bijdrage in de wijk. Ook de plannen en werkzaamheden aan de woning en tuin komen aan bod. De woningen zijn aan de buitenzijde verbeterd. Aan de binnenzijde kunnen ze wat liefde en aandacht gebruiken. Dit biedt de kans de woning geheel naar eigen wens af te werken en in te richten. De motivatiebrief vormt onderdeel van de verkoopprocedure die Ooms begeleidt en speelt een rol in de toewijzing van de woningen door Havensteder.

Voorrang voor Vreewijkers

Bij gelijke biedingen hebben Vreewijkers voorrang. Havensteder vindt het belangrijk te kunnen voldoen aan de vraag van (jonge) Vreewijkers om een eigen woning in de wijk te kopen. Zij zijn betrokken bewoners en Havensteder biedt hen graag een prettige plek in de wijk, zodat ze niet naar buiten de wijk hoeven te verhuizen. Het niet kunnen kopen van een huis in de wijk wordt regelmatig aangegeven als reden om te verhuizen uit de wijk (in top 3 verhuisredenen).

Beschikbare woningen

Bekijk hieronder de beschikbare huizen.

Langegeer 89 hoek monument 1922 € 230.000
Langegeer 91 tussen monument 1922 € 217.500
Langegeer 93 tussen monument 1922 € 217.500
Langegeer 95 hoek monument 1922 € 220.000
Langegeer 99 tussen monument 1922 € 220.000
Lede 75 hoek 1919 € 309.500
Weipad 3 vrijstaand 1920 € 365.000

 

Vorig artikel Vreewijk is een groene oase
Volgend artikel Vreewijk: goede koop met ruime gezinswoningen en veel groen