Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Tijd voor inspiratie, innovatie, lol en bijkomen van de drukte

Tree House is een nieuwe plek naast CS die verbindt. Groen, gezond en gastvrij.

Alles en iedereen komt samen in Tree House: het nieuwe 130 meter hoge gebouw dat in 2025 tussen het centraal station en Central Post staat. Waar je kunt wonen, werken, leuke dingen doen en ontmoeten. Tree House wordt groen, gezond en gastvrij. Het gebouw heeft door de gevarieerde gevel en het gebruik van hout een levendige en warme uitstraling. Een spectaculair gebouw waar Rotterdam trots op zal zijn. Even geen handen uit de mouwen, maar tijd voor inspiratie, innovatie, lol en bijkomen van de drukte.

Tree House verwelkomt ook bezoekers en reizigers

Op straat voel je de energie van Tree House en de grote entrees trekken je naar binnen. Van ‘s ochtends vroeg tot ’s avonds laat zal er van alles te beleven zijn. Vanaf medio 2025 kun je in Tree House lekker ontbijten, lunchen en dineren, borrelen, een inspirerende lezing volgen, aan een workshop meedoen of een avond dansen. Je bent alvast uitgenodigd!

Naast een gevarieerd en kwalitatief woningaanbod en flexibele kantoren, zijn bezoekers en reizigers ook van harte welkom in en rondom het gebouw. Er komt een mooie mix aan functies en voorzieningen, zoals horeca en een innovatie- en cultuurplatform met het hele jaar door een interessante programmering. Tussen het station en Tree House in komt de Stadstribune, een publieke trap waar mensen buiten kunnen zitten. Aan de oostzijde van het gebouw komt een klein park. Hiermee worden extra openbare ruimtes gecreëerd.

Ecosysteem van een boom

Tree House is geïnspireerd op het ecosysteem van een boom. Het gebouw is sterk verankerd op haar plek, haar bladeren vangen zonne-energie op en het houdt een deel van het regenwater van de stationshal van het Centraal Station vast dat bij hevige buien van het dak stroomt. Er is grote aandacht voor het gebruik van duurzame en onderhoudsvrije materialen met een houten uitstraling. In het gebouw zal veelvuldig gebruik gemaakt worden van groen. Dit creëert een aantrekkelijke leefomgeving voor de bewoners, gebruikers en bezoekers. De publieke houten trappen en terrassen worden voorzien van bomen en planten. Al het groen draagt bij aan de biodiversiteit en brengt verkoeling. Slimme ontwerpkeuzes stimuleren een gezonde levensstijl bij de gebruikers.

Meer informatie

Tree House biedt een gevarieerd aanbod van koop- en huurappartementen. Kijk voor meer informatie of het inschrijven op de nieuwsbrief op Treehouse Rotterdam.

Vorig artikel ZOHO wordt een mix van creatieve ondernemingen en woningen
Volgend artikel Eerste woningen SAWA staan online