Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Transformatieproject De Schippersschool

Unieke kans: wonen in een voormalig schoolgebouw in Oud-Charlois!

De voormalige Schippersschool in Oud-Charlois wordt door Het Woongeheim getransformeerd naar een hippe en stoere huizen met historie en veel karakteristieke elementen. Er gaan 10 appartementen gecreëerd worden, variërend in grootte en ieder met een eigen uitstraling. Bovendien hebben alle woningen hoge  plafonds (tussen de 3 en 4,5 meter). Een super ruimtelijke look dus! De prijsrange is tussen de € 250.000 k.k. en € 475.000,- k.k.

Type woningen

In de school worden drie type woningen gecreëerd: appartementen, maisonnettes en lofts.

Bouwnummer 1 – € 475.000,- k.k.

Dit is het gelijkvloerse appartement van 156m² op de begane grond van het gebouw en bestaat uit twee voormalige klaslokalen in de linkervleugel van het schoolgebouw. Via dubbel openslaande deuren in de achtergevel van de woonkamer kom je op het riante balkon van 21m².

Bouwnummer 2 – € 395.000,- k.k.

Dit is de maisonnette van 135m² op de begane grond. Dit appartement beschikt over twee verdiepingen, met de slaapverdieping in het souterrain. Bouwnummer 2 is van de twee maisonnettes in het gebouw de meest ruime. Via dubbel openslaande deuren in de achtergevel van de woonkamer kom je op het riante balkon van 21m².

Bouwnummer 3 – € 475.000,- k.k.

Dit is het andere gelijkvloerse appartement van 156m² op de begane grond van het gebouw en bestaat uit twee voormalige klaslokalen in de rechtervleugel van het schoolgebouw. Via dubbel openslaande deuren in de achtergevel van de woonkamer kom je op het riante balkon van 21m².

Bouwnummer 4 – € 465.000,- k.k.

Dit is het derde gelijkvloerse appartement van 156m² op de eerste etage en bestaat uit twee voormalige klaslokalen in de linkervleugel van het schoolgebouw. Via dubbel openslaande deuren in de achtergevel van de woonkamer kom je op het riante balkon van 21m².

Bouwnummer 5 – € 250.000,- k.k.

Dit is de tweede maisonnette (85 m²) op de eerste en tweede etage. De woning heeft maar liefst twee balkons (beide 21m²)!

Bouwnummer 6 – € 465.000,- k.k.

Dit is het vierde gelijkvloerse appartement van 156m² op de eerste etage van het gebouw en bestaat uit twee voormalige klaslokalen in de rechtervleugel van het schoolgebouw. Via dubbel openslaande deuren in de achtergevel van de woonkamer kom je op het riante balkon van 21m².

Bouwnummer 7 – € 455.000,- k.k.

Dit is het vijfde gelijkvloerse appartement van 156m² op de tweede etage van het gebouw en bestaat uit twee voormalige klaslokalen in de linkervleugel van het schoolgebouw. Via dubbel openslaande deuren in de achtergevel van de woonkamer kom je op het riante balkon van 21m².

Bouwnummer 8 – € 455.000,- k.k.

Dit is ook een gelijkvloers appartement van 156m² op de tweede etage van het gebouw en bestaat uit twee voormalige klaslokalen in de rechtervleugel van het schoolgebouw. Via dubbel openslaande deuren in de achtergevel van de woonkamer kom je op het riante balkon van 21m².

Bouwnummer 9 – € 280.000,- k.k.

Dit is een loftwoning van 91m² op de derde etage. Dit zullen splitlevelwoningen worden. In de kap zal de originele spantenstructuur gehandhaafd blijven waardoor er een stoere en bijzondere uitstraling gecreëerd wordt. De woning heeft een dakterras van ca. 24 m² met een uniek uitzicht over Rotterdam.

Bouwnummer 10 – € 285.000,- k.k.

Dit is de tweede loftwoning van 94m² en heeft dezelfde specificaties als bouwnummer 9.

De appartementen worden casco opgeleverd maar kunnen in overleg ook turn-key opgeleverd worden.

Wonen in Oud-Charlois

Oud-Charlois is een karakteristiek stukje in Rotterdam. Het historische centrum heeft prachtige herenhuizen en karakteristieke arbeiderswoningen. Verder heeft de buurt zich afgelopen jaren ontwikkeld tot een enorm creatieve plek. Kunstenaars en creatieve ondernemers vinden hier hun plek en hierdoor ademt deze Oud-Charlois kunst en cultuur! Ben jij op zoek naar rust en groen? Dan zit je hier ook goed. Aan het noorden kan je een heerlijke wandeling maken langs de Nieuwe Maas, waar je een geweldig uitzicht hebt over de stad. Daarnaast zijn er twee wijkparken, het Dokhavenpark en het Karel de Stouteplantsoen. Wat Oud-Charlois helemaal speciaal maakt, zijn de actieve bewoners. Samen met de deelgemeente organiseren zij allerlei evenementen, zoals Kunstweekend Charlois en het Blommenfestijn met Koningsdag. Alle dagelijkse faciliteiten zijn hier ook te vinden, waaronder leuke winkeltjes, restaurants en maar liefst 4 basisscholen en 5 middelbare scholen. Met het openbaar vervoer zit je zo in het stadscentrum!

Interesse?

Wil jij meer zien of op de hoogte gehouden worden? Ga dan naar de projectwebsite!

Rotterdamse Nieuwe

Rotterdamse Nieuwe is een label van MAARTENMakelaardij dat turn-key woningen aanbiedt die nog niet eerder in de nieuwe staat zijn bewoond. Hierbij gaat het om transformatie- en nieuwbouwwoningen. Een gloednieuwe dus! Hierdoor heb je de garantie dat je écht de eerste bewoner bent. En uiteraard met een nieuw energielabel, de nodige garanties vanuit de aannemer en zelfs een aanbieding voor je energiecontract. Daarnaast is uitgebreid klussen niet nodig, dus zonder moeite kun je sneller genieten van je nieuwe thuis en natuurlijk van Rotterdam!

Vorig artikel Kunst en creativiteit komen samen in Oud-Charlois
Volgend artikel Van kraken naar samen maken in Oud-Charlois