Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Tips inspiratiebijeenkomst ‘Hoe vind je een huis in Rotterdam?’

Aanbevelingen naar aanleiding van de inspiratiebijeenkomsten van Wonen in Rotterdam

Onlangs organiseerde Wonen in Rotterdam in samenwerking met Ooms Makelaars, De Makelaars, Rabobank en Vesteda twee inspiratiebijeenkomsten in het Schielandshuis met als thema ‘Hoe vind je een huis in Rotterdam?’. De links naar de belangrijkste tips kun je hieronder vinden.

‘Vergroot je zoekgebied’

Het woonaanbod in Rotterdam is in de afgelopen twee jaar bijna gehalveerd. De leuke woningen zijn razendsnel verkocht en soms staan er wel veertig mensen te dringen om een bod uit te brengen op hetzelfde huis. Hoe kun je hier als woningzoekende op anticiperen? “Bereid je financieel goed voor en zoek ook op ándere plekken in de stad”, zegt makelaar en taxateur bij Ooms Makelaars Nick Forger.

Lees verder…

‘Een koper die goed voorbereid is, komt er makkelijker tussen’

Waar begin je als woningzoekende? En hoe val je op tussen andere kopers? Niels Baars van De Makelaars geeft antwoord op deze en andere vragen van starters en doorstromers.

Lees verder…

‘In deze markt moet je snel kunnen schakelen’

Moet je je overwaarde investeren in je nieuwe huis of uitgeven aan iets anders? En wat als je geen overwaarde hebt, maar een restschuld? Iman Sabourian is financieel adviseur bij Rabobank Rotterdam en bespreekt een paar van de meest gestelde financiële vragen.

‘Huren kent vele voordelen ten opzichte van kopen’

Ook wanneer je een eengezinswoning met tuin in Rotterdam zoekt, is huren een aantrekkelijke optie. “Het is flexibel, je komt financieel gezien niet voor verrassingen te staan en geld uitgeven voor een nieuwe keuken of badkamer hoeft ook niet”, zegt Michiel Gieben, Manager Corporate en Property Marketing bij Vesteda.

Lees verder…

Vorig artikel Duurzaam huis betaalbaar voor iedereen door extra geld overheid
Volgend artikel De 10 meestgestelde vragen over een hypotheek