Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Timber is een uniek houtbouw project met 38 huurwoningen in het middensegment

Bijzonder houten woongebouw in Rotterdam-Vreewijk

Aan de Dordtsestraatweg in Rotterdam worden 38 middeldure huurappartementen gerealiseerd van houtbouw. De appartementen hebben een woonoppervlakte van ca. 65 m2 groot met drie kamers, inpandige bergingen en excellente fietsparkeerruimte.

De appartementen worden gebouwd met een duurzaam houtbouwsysteem. Het gebouw is energiezuinig en krijgt een gezamenlijke binnentuin. Ook komen er collectieve voorzieningen zoals groene daktuinen, parkeerruimte voor auto’s en fietsen en twee elektrische deelauto’s.

Timber is betaalbaar en uniek

Timber is een uniek prefab, modulair houtbouwconcept. Het gebouw wordt vanaf de begane grondvloer volledig in duurzaam hout uitgevoerd. Dat is niet alleen goed voor het milieu, het scheelt ook tijd en geld. Zo kan het gebouw door deze manier van bouwen veel sneller klaar zijn.

In Timber komen 38 betaalbare appartementen voor middenhuur. De appartementen hebben drie kamers en zijn ideaal voor starters en stellen. Er komen groene daktuinen als ontmoetingsplek voor bewoners en parkeer ruimte voor auto’s en maar liefst 95 fietsen.

Omgeving van Timber

Timber ligt midden in de Rotterdamse wijk Vreewijk aan de Dordtsestraatweg. Het maakt deel uit van de ontwikkeling van het Motorstraatgebied, waar in totaal ruim 600 nieuwe woningen komen.

Hier heb je alle voorzieningen in de buurt en kun je met het OV snel de rest van Rotterdam bereiken. Theater Zuidplein, Ikazia ziekenhuis en Ahoy, alles is binnen handbereik. Ook de snelwegen A16 enA15 zijn goed toegankelijk. Het hippe Katendrecht is nog geen 15 minuten fietsen. Fiets nog 5 minuten verder en je staat op de Coolsingel.

Motorstraatgebied
Motorstraatgebied

Het Motorstraatgebied in Rotterdam-Zuid is van oorsprong een bedrijventerrein dat in de komende jaren ruim 600 nieuwe woningen krijgt, zowel koop als huur in verschillende prijsklassen en voor verschillende doelgroepen. Een van de projecten die hier gerealiseerd gaat worden is Timber. Aan de Dordtsestraatweg in Rotterdam worden 36 middeldure huurappartementen gerealiseerd van houtbouw. De appartementen hebben een woonoppervlakte van circa 65 m2 groot met drie kamers, inpandige bergingen en fietsparkeerruimte.

Lees meer

Meer informatie

Het huidige plan Timber is een voorlopig ontwerp en wordt nog verder uitgewerkt. Het is daarom mogelijk dat er het een en ander nog wijzigt, denk aan de parkeerruimte en de entree. Ook is nog niet bekend wie de appartementen in het gebouw gaat verhuren.

Wil je meer weten, geef je dan op voor de nieuwsbrief via de projectsite van Timber. Dan krijg je als eerste alle nieuwe ontwikkelingen te horen en ben je er snel bij als de woningen in de verhuur gaan.

Vorig artikel Samen duurzaam doorbouwen aan een betaalbaar Rotterdam van de toekomst
Volgend artikel Samen duurzaam doorbouwen aan een betaalbaar Rotterdam van de toekomst