Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Thuiskomen bij het nieuwe woonzorgcentrum Beyt Essalam

Persoonsgerichte en cultuur passende zorg voor Islamitische ouderen

Aan de Pleinweg in de Tarwewijk verrijst Beyt Essalam, een nieuw woonzorgcentrum, dat huis van vrede betekent. In het zorgcentrum komen 24 appartementen voor ouderen met een Islamitische achtergrond, die verpleging en verzorging nodig hebben.

Persoonsgerichte zorg voor Islamitische ouderen

Beyt Essalam is een nieuw te openen woonzorgcentrum die persoonsgerichte en cultuur passende zorg biedt aan Islamitische ouderen. Lukt het zelfstandig wonen niet meer? Dan kunt u bij ons toch uw eigen plekje vinden met alle hulp en verzorging die u nodig heeft. Om u een gerust gevoel te geven, is het belangrijk dat u zonder zorgen bij ons woont. Het team van Beyt Essalam, dat kennis heeft van het geloof, de normen en waarden, staat voor u klaar om u een luisterend oor te bieden. Om u de zorg te kunnen geven die u verdient, wordt uitgebreid naar uw wensen gekeken. In overleg met u zorgen wij ervoor dat u 24 uur per dag de zorg krijgt zoals u dat wenst en wanneer u dat wilt.

De appartementen bieden een warm thuis

Beyt Essalam heeft 24 rolstoelvriendelijke appartementen van circa 35m² tot circa 40m² verdeeld over vier etages. Zowel echtparen als alleenstaanden kunnen bij ons wonen. Alle appartementen hebben een woonkamer, een keukenblok, slaapkamer en een badkamer met toilet. Uw appartement kunt u naar eigen wens inrichten.

Op de begane grond is er een grote woon/leefruimte met een ruime open leefkeuken. De gebedsruimte bevindt zich in het souterrain. Op de eerste tot en met de vierde etage bevinden zich de appartementen van de bewoners.

U heeft als bewoner van Beyt Essalam de privacy van uw eigen appartement. Mocht u behoefte hebben aan gezelschap, dan kunt u terecht in onze gemeenschappelijke ruimte. U kunt hier samen eten met medebewoners of deelnemen aan activiteiten. Er is ook gelegenheid om samen met u maaltijden te bereiden in onze ruime keuken die voorzien is van alle moderne apparatuur.

De gemeenschappelijke binnentuin heeft een tuinhuisje en een kruidentuin. Indien u van tuinieren houdt, dan kunt u meehelpen om de tuin te onderhouden. En wilt u alleen genieten van de sfeer en de rust die de tuin met zich meebrengt, is dat geen enkel probleem.

Meer informatie of aanmelden?

Heeft u een indicatie voor WLZ zorg? Vanaf indicatie 5 bent u van harte welkom.
Heeft u vragen of wilt u meer weten? Neemt u dan contact op met Hakima Abraymi 06 – 392 70 603. U kunt ook bellen met 010 – 476 08 18. U wordt dan doorverbonden met een medewerker die uw vragen kan beantwoorden. Op de website staat ook een contactformulier dat u kunt invullen.

Vorig artikel Kan ik als 55-plusser nog een nieuwe hypotheek afsluiten?
Volgend artikel De Seniorenmakelaar helpt ouderen geschikt te wonen