Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Wonen in het historische hart van het Scheepvaartkwartier

Luxe en duurzaam wonen tussen Het Park en de Veerhaven

The Caland is een transformatieproject in het hart van het befaamde Scheepvaartkwartier. Hier wordt een  voormalig kantoorpand omgebouwd tot een statig en modern appartementencomplex met 48 luxueuze
huurappartementen en -studio’s. Op deze plek in historisch Rotterdam kun je als bewoner zowel genieten van de rust van Het Park als van de gezelligheid van de Veerhaven. Hier vind je het beste van twee werelden. De bouw is inmiddels gestart.

Impressie The Caland

Geveldoek The Caland

Luxe en comfort

Het appartementencomplex The Caland zal bestaan uit 48 huurappartementen van verschillende afmetingen en een kantoorruimte. De appartementen krijgen een oppervlakte tussen 45 m² tot 165 m², worden voorzien van individuele zonnepanelen en beschikken over een A++ of A+++ energielabel. Dit betekent duurzaam wonen met lage energielasten.

In het complex komen 36 inpandige parkeerplaatsen, een uitzonderlijke luxe in een stadse omgeving. Daarnaast worden er 49 externe bergingen gebouwd voor bewoners en krijgt het gebouw een aparte fietsenstalling.

De Veerhaven met historische schepen

Van Vollenhovenstraat – Scheepvaartkwartier

Historisch en modern

Appartementencomplex The Caland ligt in het hart van het historische Scheepvaartkwartier, in de wijk Nieuwe Werk. Hier woon je op een unieke locatie, gelegen tussen Het Park, de pittoreske Veerhaven en de Nieuw Maas. Op loopafstand vind je een supermarkt, musea zoals het Wereldmuseum en De Kunsthal en een brede selectie van fijne restaurants en barretjes. Met het ov en de watertaxi halte om de hoek zijn alle delen van Rotterdam binnen handbereik.

In de wijk staan monumentale panden van havenbaronnen en bankiers, maar ook moderne woongebouwen. En natuurlijk ervaar je hier volop dat Rotterdam een havenstad is. Je kan hier zowel het bruisende stadsleven van Rotterdam meemaken, als genieten van de rust en het groen dat deze bijzondere wijk ook te bieden heeft.

 

The Caland
The Caland

The Caland is een transformatieproject in het hart van het befaamde Scheepvaartkwartier. Daar wordt een  voormalig kantoorpand omgebouwd tot een statig en modern appartementencomplex met 48 luxueuze huurappartementen en -studio’s. De bouw is in juni 2023 gestart. Op deze plek in historisch Rotterdam kun je als bewoner zowel genieten van de rust van Het Park als van de gezelligheid van de Veerhaven. Hier vind je het beste van twee werelden.

Lees meer

Meer informatie?

Lijkt het je wel wat om in dit statige appartementencomplex in het historische Scheepvaartkwartier te wonen? Naar verwachting kan The Caland in de zomer van 2024 worden opgeleverd. Op de website van het project The Caland vind je meer informatie en kun je je opgeven om op de hoogte te worden gehouden. Ook kun je hier je woonwensen doorgeven.

Vorig artikel Een monumentale wandeling door het wonderschone Nieuwe Werk
Volgend artikel Per direct te huur: 53 appartementen in de 150 meter hoge CoolTower in hartje stad