Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

The Betz: voormalig kantoor wordt woongebouw met 169 vrije sector huurwoningen

Meer groen en meer levendigheid aan het Alexanderplein

Het voormalig kantoorgebouw De Ster in de wijk Oosterflank wordt omgebouwd tot een woontoren met 169 appartementen en 3 commerciële ruimtes op de begane grond en horeca op de 10e verdieping. Het gebouw ligt naast treinstation Rotterdam Alexander en winkelcentrum Alexandrium.

De Ster - Wonen in Rotterdam

Alexanderknoop wordt een plek waar het fijn verblijven is

De Alexanderknoop wordt de komende jaren groener, levendiger én er komen woningen. De herontwikkeling van De Ster zorgt voor meer levendigheid aan het Alexanderplein. En dat is niet de enige verandering. Het Alexanderplein, waar gebouw De Ster aan grenst, wordt heringericht. Beplanting, bomen, nieuwe bestrating en bankjes maken het plein straks aantrekkelijk voor de toekomstige bewoners, het wordt een plek waar het fijn verblijven is. Met het openbaar vervoer om de hoek, een gevarieerd winkelaanbod en in de toekomst ook diverse nieuwe horeca wordt het een fijne plek om te wonen.

Het is mooi om een bijdrage te leveren aan de positieve ontwikkeling van deze Rotterdamse wijk

Maarten de Gruyter | Boelens de Gruyter

Duurzaam woongebouw The Betz

Het bestaande kantoorgebouw aan de Schorpioenstraat blijft behouden en wordt omgebouwd naar een duurzame woontoren met 169 woningen. Mecanoo tekende voor het ontwerp waarbij de karakteristieken van het gebouw in ere zijn hersteld. De bestaande gevel ondergaat een ingreep, waardoor ruimte ontstaat voor balkons voor de bewoners. Het gebouw wordt teruggebracht naar enkel rechthoekige vormen en een toevoeging van groene buitenruimte op de daken met een toegankelijke begane grond. Er komt een publieksvriendelijke uitnodigende transparante entree, met glazen puien en hoge plafonds. De parkeergarage op de begane grond maakt onder andere plaats voor horeca, zoals een restaurant, lunchroom of koffiebar.

 

The Betz
The Betz

Het voormalige kantoorgebouw De Ster in Rotterdam Alexander wordt omgebouwd tot een woontoren. Het gebouw, dat naast treinstation Rotterdam Alexander en winkelcentrum Alexandrium ligt, moet plaats gaan bieden aan 169 vrije sector huurwoningen. Op de begane grond is ruimte voor horeca, zoals een restaurant, lunchroom of koffiebar.

Lees meer

Meer informatie The Betz

In april 2022 is gestart met de transformatie van kantoorgebouw naar woningen. De oplevering wordt in het derde kwartaal van 2024 verwacht. De 169 vrije sector huurwoningen krijgen een huurprijs vanaf 900 euro / maand.

Wil je meer weten over de ontwikkelingen van The Betz, kijk dan op de site van de verhuurder. Voor meer informatie over de Alexanderknoop, klik hier.

Vorig artikel De Grote Beer biedt middenhuur dicht bij het centrum in Alexander
Volgend artikel Officiële startsein bouw Bernini aan de Prinsenplas door wethouder Zeegers