Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Studeren en wonen in hartje centrum? Dat kan vanaf september in hAavn.

231 studentenwoningen met gedeelde dakterrassen in hartje Rotterdam

Aan de Westewagenstraat in het centrum van Rotterdam zijn twee wederopbouw panden afgebroken en worden woontorens met 231 studentenwoningen gebouwd. Je kunt je nu al inschrijven en de deuren gaan in september open.

De bouwlocatie grenst langs de voorzijde aan de Westewagenstraat (een autoluwe straat in het centrum van Rotterdam) en langs de achterzijde aan het water (Delftsevaart). Aan beide kanten van het complex komt er horeca en aan de waterkant worden er aangename terrasjes voorzien. Op die manier dragen de torens op de begane grond bij aan een levendig en aangenaam straatbeeld.

De woontorens neerzetten in het centrum van de stad, is allesbehalve een koud kunstje. Op de ‘slappe grond’ van het door water omringde Rotterdam zal een fundering gelegd worden van 100 betonnen palen die bijna 30 meter diep de grond in gaan. Vanaf augustus 2022 zullen de eerste bewoners van het verre uitzicht kunnen genieten.

Studentenhuisvesting, winkels, horeca en dakterrassen

In de woontorens komen 231 studentenwoningen die door de opdrachtgevers zullen worden verhuurd samen met de horeca-units op het gelijkvloers. Architect Sjoerd Berghuis van KLUNDER Architecten ontwierp de twee panden in de oude wederopbouwstijl en voorziet een doorgang waardoor de Laurenskerk vanaf de Westewagenstraat zichtbaar blijft. Ieder gebouw kent een heldere opbouw bestaande uit drie delen; een plint, een liggend blok met overstek en een toren. De bebouwing wordt kleinschalig, maximaal 10 woonlagen op een plint van 6 meter (maximale hoogte 36 meter) en wordt afgestemd op de bestaande bebouwing in de omgeving. De dakterrassen worden ingericht als gedeelde buitenruimtes voor de studenten. De studentenwoningen zelf zullen gestoffeerd en gemeubileerd opgeleverd worden.

Schets Westewagenstraat - Wonen in Rotterdam

Wonen in hAavn aan de Westewagenstraat?

Het project is een ontwikkeling van de Rotterdamse familiebedrijven Leyten en Van Maren. Deze partijen zullen de verhuur van zowel de studentenwoningen als de horeca verzorgen.

Ben jij student en zoek je een woning in Rotterdam? Je kunt je inschrijven op haavn.nl en vanaf september zou ook jij al kunnen genieten van een plekje in hartje centrum.

Vorig artikel Brainpark I wordt een groene en levendige locatie met minimaal 2.500 woningen
Volgend artikel Kijken op de bouwplaats van je toekomstige huis? Dag van de Bouw op 17 juni 2023