Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Startschot nieuwbouwproject Diepeveen

Op het terrein naast het iconische Diepeveengebouw komen 187 koop- en huurwoningen

In Rotterdam-West ontwikkelen Dudok Real Estate en Dura Vermeer een bedrijvig en divers woongebied. Op het terrein naast het iconische Diepeveengebouw komen 187 koop- en huurwoningen. Een kleurrijke mix van compacte studio’s van circa 54 m2 tot royale stadswoningen van circa 160 m2 en alles wat daartussen zit. Op dinsdag 21 december organiseerden Dudok Real Estate, Dura Vermeer en de gemeente Rotterdam de ‘groundbreaking ceremony’ waarmee het startschot voor de realisatie van Diepeveen officieel is gegeven.

Startschot Diepeveen

Na een succesvolle verkoop van nieuwbouwproject Diepeveen organiseerden de directies van Dudok Real Estate, Dura Vermeer en de gemeente Rotterdam op dinsdag 21 december de ‘groundbreaking ceremony’. In een klein digitaal gezelschap werd stilgestaan bij dit feestelijke moment. De verwachting is dat in het nieuwe jaar het project snel uit de grond zal verrijzen. De eerste bewoners zullen naar verwachting eind 2023 in Diepeveen komen wonen.

Mix aan woningen

Het project bestaat uit 187 nieuwe woningen, waarvan 90 huur en 97 koop. Op Diepeveen worden 52 huurwoningen en 22 koopwoningen in het middensegment aangeboden. Met een zeer gevarieerd aanbod met een grote variatie in oppervlakte, woningtype en prijs ontstaat op Diepeveen de komende jaren een mooi en divers woongebied.

Nieuw stukje stad

Diepeveen ligt in Rotterdam-West aan de staart van het Dakpark. Naast het (voormalig) haven- en industriegebied M4H, dat de komende jaren door Havenbedrijf Rotterdam en gemeente Rotterdam wordt ontwikkeld tot een nieuw stadsdeel om te wonen en werken. M4H vormt samen met RDM het Rotterdam Makers District, de plek in de regio voor de innovatieve maakindustrie. Tegelijkertijd verbindt Diepeveen de woonwijken Bospolder-Tussendijken, historisch Delfshaven en Schiemond.

Vorig artikel Pionieren tussen volkswijk en makers district in Diepeveen
Volgend artikel Aan de rand van Delfshaven vind je M4H