Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

De Startmotor is een uniek concept in Rotterdam met huurappartementen voor starters

All-in-huurappartementen en studio’s op Zuid

Ben jij tussen de 18 en 27 jaar en zoek een toffe plek zoekt waar je kunt ontspannen, gelijkgestemden kunt leren kennen en als het even nodig is jezelf in je eigen appartement terug kunt trekken? Dan is Startmotor met 566 gestoffeerde en gemeubileerde studio’s en 2-kamerappartementen van circa 23-50m2, de plek voor jou. Dit is een uniek all-in startersconcept voor jongeren in Vreewijk, midden in Rotterdam, op slechts vijf minuten van metrostation en winkelcentrum Zuidplein.

Uniek all-in startersconcept – community living

Je woont zelfstandig in jouw appartement of studio met luxe badkamer en keuken en je mag gebruik maken van alle gemeenschappelijke ruimtes in het gebouw. Zo kun je in de gezamenlijke keuken koken en eten in de gezellige huiskamer. Voor werken of vergaderen zijn er ook ruimtes beschikbaar. Of je kijkt een film in de bioscoop, drinkt een borrel op het dakterras met de medebewoners, leest een boek in de bibliotheek, of doet je work-out op het basketbalveld met schitterend uitzicht op De Kuip.

Je hoeft het gebouw niet uit, want in de Startmotor is aan alles gedacht. Dat is all-in-huren. Je hoeft alleen maar te beslissen of je gemeubileerd wilt wonen of je eigen meubels mee wilt nemen. De vloer ligt er al, de gordijnen hangen en de wanden zijn netjes afgewerkt en geverfd. Ook kun je overal in het gebouw gebruikmaken van supersnel internet – zonder daar nog eens extra voor te hoeven betalen.

Heb je een auto, een scooter of een fiets? Er is genoeg parkeerplaats en bergingsruimte. Deze parkeerplaatsen en bergingen kun je huren. Natuurlijk kun je ook gebruik maken van het deelvervoer of het openbaar vervoer.

Belangrijke voorwaarden om te huren zijn onder andere:

 • Je bent tussen de 18 tot en met 27 jaar
 • Je hebt voldoende inkomen uit werk of onderneming (norm 3x de bruto huurprijs)
 • Je bent alleenstaand (samenwonen is alleen mogelijk bij de 2-kamerwoningen)
 • Je wil bijdragen aan de Startmotor community
 • Huurtermijn is minimaal 12 maanden en maximaal 5 jaar, eenmalig te verlengen met 2 jaar

Huurprijsniveau

De huurprijzen van de appartementen beginnen bij € 682,-. Het grootste gedeelte van de nieuwe appartementen valt binnen de sociale huurgrens. Als je daarvoor in aanmerking komt, kun je dus huurtoeslag aanvragen.

 • Kale huurprijzen van circa € 682 – € 916 p/m
 • Servicekosten bedragen € 130 p/m (inclusief gebruik van alle collectieve voorzieningen)
 • Stoffering circa € 10 p/m
 • Voorschot nutsvoorzieningen circa € 65 p/m (bv. Tv, internet, verwarmen, koken, licht en water)
 • Onderhoudsabonnement circa € 8,95 p/m
 • Borg eenmalig € 1.000

Optioneel

 • Een parkeerplaats kost € 76,85 p/md (indien beschikbaar)
 • Een berging kost € 35 p/md (indien beschikbaar)
 • Gemeubileerde woningen circa € 70 p/m extra (uitsluitend mogelijk bij type A2), borg dan € 1.500
Startmotor
Startmotor

Ben jij tussen de 18 en 27 jaar en zoek je een woonruimte in Rotterdam? Dan vind je misschien wel jouw plekje in het recent opgeleverde nieuwbouwproject Startmotor. Dit is een uniek all-in startersconcept voor jongeren midden in Rotterdam op slechts vijf minuten van metrostation en winkelcentrum Zuidplein.

Lees meer

Alle voorzieningen binnen handbereik

Door de ligging tegen het bruisende stadscentrum Hart van Zuid zijn alle voorzieningen op loopafstand zoals het Zuidplein (OV-knooppunt, overdekt winkelcentrum, theater, bibliotheek en zwemcentrum), de Ahoy en het stadspark Zuiderpark.

Meer informatie

Benieuwd hoe de Startmotor er van binnen uitziet? Eén van de bewoners, het beheerteam of één van de makelaars laat je graag zien hoe de Startmotor eruit ziet en hoe het is om hier te wonen en te leven. Plan hier een bezichtiging.

De gezellige Rotterdamse wijk waar de Startmotor middenin ligt, wordt op een grootse manier omgetoverd tot een van de aantrekkelijkste woon-, werk- en uitgaansgebieden van de stad. Wil jij wonen in Startmotor Rotterdam? Kijk dan op de projectsite voor het meest actuele aanbod of neem contact op met Atta Makelaars via 010 – 433 57 10 of [email protected].

Vorig artikel Zó vul je een zaterdag in en rondom Zuidplein
Volgend artikel Sharing is caring in WEST507