Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Starters krijgen een extra financieel steuntje in de rug met de Starterslening

Rotterdammers tussen 18 en 35 jaar kunnen weer een starterslening aanvragen

Wil je een eerste woning kopen en gebruik maken van de Rotterdamse starterslening? De starterslening is een lening waarmee je als starter net dat beetje extra kunt lenen voor de aankoop van hun eerste woning. Ben jij een starter of Rotterdammer die een sociale huurwoning van een corporatie achterlaat, dan kun je een aanvullend bedrag van maximaal 30.000 euro lenen voor de aankoop van jouw eerste woning in Rotterdam. De aankoopprijs van de woning mag niet hoger zijn dan de Nationale Hypotheek Grens (NHG). In 2023 is dat 405.000 euro.

MAXIMUM AANTAL AANVRAGEN BEREIKT
Je kunt op dit moment geen starterslening meer aanvragen, omdat nu al het maximale aantal aanvragen voor de starterslening binnen is. Afgelopen weken hebben veel mensen namelijk de starterslening aangevraagd. Het is nog niet zeker of al deze aanvragen worden goedgekeurd. Als dat niet het geval is, komt er ruimte voor nieuwe aanvragen en kun je alsnog een aanvraag doen. Houd rotterdam.nl/starterslening-aanvragen in de gaten.
Als niet alle aanvragen worden goedgekeurd, komt er ruimte voor nieuwe aanvragen en kunt u alsnog een aanvraag doen.

Wat is de Starterslening?

De starterslening is een lening waarmee Rotterdammers tussen 18 en 35 jaar net een beetje extra kunnen lenen voor het aankopen van hun eerste woning in Rotterdam. Met als voordeel dat je over de eerste 3 jaar van de starterslening geen maandlasten betaalt. De starterslening geldt zowel voor nieuwe als bestaande woningen.

Om de starterslening aan te vragen bij het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederland (SVn), moet je eerst toestemming vragen aan de gemeente. Er zijn een aantal voorwaarden waar je aan moet voldoen om de lening te krijgen. Zo moet je in Rotterdam wonen en staat de woning in Rotterdam, ga je voor het eerst een woning kopen en mag de woning niet meer dan 20% van de koopkosten zijn.

Let op: er zijn maar een beperkt aantal startersleningen beschikbaar. Wacht dus niet te lang met jouw aanvraag. Lees hier alles over de voorwaarden en hoe je de lening kunt aanvragen.

Meer informatie over de Starterslening

Er zijn maar een beperkt aantal Startersleningen beschikbaar. Wil je meer weten over de mogelijkheden van de Starterslening of deze lening direct aanvragen? Kijk dan op rotterdam.nl/starterslening.

Vorig artikel Starter op de markt? Ontdek je mogelijkheden!
Volgend artikel StartR biedt flexibele woningen in heel Rotterdam voor starters én herstarters