Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Extra financiële ruimte met de Starterslening

Starterslening van maximaal 30.000 euro voor de aankoop van eerste woning

Wil je een eerste woning kopen en gebruik maken van de Rotterdamse starterslening? De starterslening is een lening waarmee u net een beetje extra kunt lenen voor het aankopen van uw eerste woning. Het is een aanvullende lening boven op de hypotheek voor starters die voor het eerst een huis kopen. De lening overbrugt het verschil tussen de aankoopprijs van de woning en de maximale hypotheek die de starter kan krijgen. De eerste 3 jaar betaalt een starter geen rente of aflossing voor de starterslening. De starterslening geldt zowel voor nieuwe als bestaande woningen.

Wat is de Starterslening?

De starterslening is een aanvullende lening van maximaal 30.000 euro, boven op het bedrag dat iemand kan lenen bij de bank. De lening vult het verschil aan tussen de aankoopprijs van een woning en de maximale hypotheek die iemand kan krijgen. Met deze steun in de rug kunnen starters net iets meer besteden aan hun eerste woning. Hierdoor komt er een groter deel van het Rotterdamse woningaanbod binnen hun bereik. De koopsom van de woning mag niet hoger zijn dan de Nationale Hypotheek Grens (NHG). Dat zijn woningen met een koopprijs tot 355.000 euro (prijspeil 2022).

Meer informatie over de Starterslening

De Starterslening is beschikbaar. Wil je meer weten over de mogelijkheden van de Starterslening of deze direct aanvragen? Kijk dan op rotterdam.nl/starterslening.

Vorig artikel Starter op de markt? Ontdek je mogelijkheden!
Volgend artikel StartR biedt flexibele woningen voor starters én herstarters