Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Extra financiële ruimte met de Starterslening voorlopig alleen voor sociale huurders

Starterslening van maximaal 30.000 euro voor de aankoop van eerste woning

Wilt je een eerste woning kopen en gebruik maken van de Rotterdamse starterslening? Dan kan dit alleen nog als je een sociale huurwoning achterlaat.  De startersleningen voor alle overige starters op de woningmarkt zijn bijna op.

Sinds de zomer van 2021 biedt de gemeente startersleningen aan voor Rotterdammers die voor het eerst een huis kopen in de stad. In totaal zijn er 200 startersleningen beschikbaar. 100 leningen waren beschikbaar voor alle Rotterdamse starters tussen de 18 en 35 jaar. Deze leningen zijn inmiddels allemaal verstrekt of worden binnenkort verstrekt. Voor deze groep starters zijn voorlopig geen startersleningen meer beschikbaar.

De andere 100 startersleningen zijn gereserveerd voor Rotterdamse starters die nu in een sociale huurwoning of studentenwoning van een woningcorporatie wonen. Zij hoeven niet aan een leeftijdseis te voldoen. Hierdoor kunnen mensen met een lager inkomen ook op latere leeftijd nog een woning kopen met behulp van de starterslening.

Wat is de Starterslening?

De starterslening is een aanvullende lening van maximaal 30.000 euro, boven op het bedrag dat iemand kan lenen bij de bank. De lening vult het verschil aan tussen de aankoopprijs van een woning en de maximale hypotheek die iemand kan krijgen. Met deze steun in de rug kunnen starters net iets meer besteden aan hun eerste woning. Hierdoor komt er een groter deel van het Rotterdamse woningaanbod binnen hun bereik. De koopsom van de woning mag niet hoger zijn dan de Nationale Hypotheek Grens (NHG). Dat zijn woningen met een koopprijs tot 355.000 euro (prijspeil 2022).

Uitreiking 60e starterslening door wethouder Kurvers – foto: Rhalda Jansen

Meer informatie over de Starterslening

De Starterslening is beschikbaar. Wil je meer weten over de mogelijkheden van de Starterslening of deze direct aanvragen? Kijk dan op rotterdam.nl/starterslening.

Vorig artikel Starter op de markt? Ontdek je mogelijkheden!
Volgend artikel StartR biedt flexibele woningen voor starters én herstarters