Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Stappenplan aanvragen offerte voor verduurzamen van je woning

Zo vind je voor elke klus het juiste bedrijf

Wil jij ook aan de slag om je woning te verbeteren en verduurzamen? Vaak heb je daar wat hulp bij nodig. Vooral het vinden van een geschikte aannemer kan een behoorlijke uitdaging zijn. Je wilt immers een betrouwbaar bedrijf en ook niet te veel geld betalen.

Met het stappenplan van Duurzaam010 kun je met een gerust hart aan de slag. Hieronder vind je alvast een paar tips uit het stappenplan.

1. Maak een verbeterplan

Het helpt als je eerst in kaart brengt wat je aan je woning wilt verbeteren. Is je huis bijvoorbeeld al goed geïsoleerd? Is er woningonderhoud nodig? Wil je zonnepanelen of een warmtepomp? Zet alle wensen en mogelijkheden op papier om hier een goed overzicht van te krijgen. Dit helpt je straks bij het opvragen van offertes.

2. Bedrijven zoeken

Heb je eenmaal alle werkzaamheden op een rij staan, dan kun je bij elke klus een geschikt bedrijf gaan zoeken. Het is verstandig om bij meerdere bedrijven offertes op te vragen, zodat je iets te vergelijken hebt, zoals het aanbod, de kosten, garantie en service. Let ook op dat je het juiste bedrijf bij de juiste klus zoekt. Dus liefst een bedrijf dat in een bepaalde klus is gespecialiseerd. Vraag aan familie, vrienden of buren met welke bedrijven zij goede ervaringen hebben.

3. Opvragen offertes

Heb je eenmaal en keuze gemaakt van bedrijven die je eventueel wilt inhuren, dan kun je aan het offertetraject beginnen. Zorg ervoor dat je duidelijk omschrijft welke werkzaamheden je wilt laten verrichten. Probeer deze zo nauwkeurig mogelijk te omschrijven, dat verkleint de kans op discussies over de factuur: is iets nu wel of niet inbegrepen? Vergeet ook niet om te vragen naar de garantievoorwaarden die van toepassing zijn op de werkzaamheden die je wilt laten uitvoeren. Maak tenslotte duidelijke afspraken over de planning: hoe lang duren de werkzaamheden en wanneer kunnen ze starten?

4. Opdracht geven

Heb je de offertes vergeleken en de beste uitgekozen, dan kun je de opdracht bevestigen. Onderteken de goedgekeurde offerte(s) en stuur deze retour naar de opdrachtnemer. Bewaar deze mails goed. Heb je de offerte nodig voor een lening, geef dit dan aan bij het gekozen bedrijf. De opdracht wordt onder voorbehoud van financiering uitgevoerd. Dat betekent dat de opdracht pas definitief wordt, als de lening is goedgekeurd.

 

Meer informatie

Wil je meer weten over de mogelijkheden om je woning te verduurzamen? Neem dan een kijkje op de website van duurzaam010.

Daar vind je ook het volledige Stappenplan Offertraject voor het verbeteren en verduurzamen van je woning. Veel succes met klussen!

Vorig artikel Wilgenplantsoen: een samenbouwproject voor wonen op maat met elkaar
Volgend artikel Wilgenplantsoen: een samenbouwproject voor wonen op maat met elkaar