Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

100 appartementen in het stadshart van Hoogvliet

Appartementencomplex aan de rand van het centrum aan een groene strook

In het stadshart van Hoogvliet wordt een nieuwe woonplek gebouwd. Het stadshart is een gebied waar men fijn kan winkelen, wonen en verblijven. Woonbron en gemeente Rotterdam hebben voor het westelijke deel van het stadshart de afspraak dat Woonbron ongeveer 100 appartementen bouwt. Het appartementencomplex ligt aan de rand van het centrum aan een groene strook en het gemak van het centrum dichtbij. De appartementen zijn bestemd voor de sociale huur en midden huur.

Duurzaam bouwen en wonen

Woonbron bouwt 105 appartementen. Een groot deel bestaat uit driekamerappartementen en een klein deel bestaat uit tweekamerappartementen. Het gebouw wordt 4 tot 8 bouwlagen hoog met 3 liften. Het gebouw krijgt een ruime entree en brede hallen. En op de 1e etage komt een groen dek. In het gebouw is een collectieve fietsenberging aanwezig met eigen plek. En op eigen terrein 61 parkeerplaatsen (half overdekt).

Het gebouw is gasloos en wordt aangesloten op het warmtenet van Vattenfall. Het gebouw krijgt groene daken en extra waterbergingen. Er wordt triple glas gebruikt dat deels zonwerend is, wat extra isolatie geeft.

Leefbaarheid en ontmoeten staan centraal
Aangenaam wonen en ontmoeting tussen buren zijn belangrijke thema’s binnen het bouwplan. Het gebouw biedt ruimte voor ontmoeting. Door o.a. de ruime entree, brede hallen en de keuken aan de galerij.

Algemene informatie

  • 85 sociale huur appartementen (tot € 808 pp 2023)
  • 20 middenhuur appartementen (met parkeerplaats)
  • 41 losse parkeerplaatsen te huur voor bewoners

Informatie over de woningen

  • Driekamerappartement van 67-76 m2
  • Tweekamerappartement van ca. 50 m2
  • Elk appartement voorzien van een (klein) balkon
  • Open keuken aan de galerij met elektrische kookaansluiting
  • Alle woningen hebben en apart toilet
  • Appartementen zijn voorzien van vloerverwarming

Meer informatie

De verwachting is dat er wordt gestart met de bouw in Q3 2024 en de oplevering van de appartementen staat gepland voor medio 2026. De woning worden via Woonnet Rijnmond aangeboden tegen de tijd van oplevering. Wil je meer weten over dit nieuwbouwproject, kijk dan op de projectsite van Woonbron.

Vorig artikel Wilgenplantsoen: een samenbouwproject voor wonen op maat met elkaar
Volgend artikel Wilgenplantsoen: een samenbouwproject voor wonen op maat met elkaar