Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Sportcampus wordt een parkachtige woonwijk met ruim 800 woningen

Wonen en leren op de Sportcampus op Zuid

Op de Sportcampus op het voormalig trainingscomplex Varkenoord van sportclub Feyenoord in Groot-IJsselmonde staat over enkele jaren een parkachtige woonwijk met ruim 800 woningen, twee middelbare scholen met een sporthal, een verzamelplek voor deelvervoer en andere voorzieningen. Voor de eerste 500 woningen heeft de gemeente Rotterdam Dura Vermeer geselecteerd als creatieve ontwikkelpartner. Samen gaan ze het plan uitdenken en naar verwachting start de bouw eind 2024.

Sportcampus - Dura Vermeer - Stadion Park

Onderdeel Stadionpark

De Sportcampus is een los onderdeel van Stadionpark, de grootste gebiedsontwikkeling van Rotterdam en ligt tussen de Olympiaweg en Kreekhuizen en Stadionlaan in. Een gebied dat in de komende jaren verandert in een plek waar, behalve wonen, (top)sport, ondernemen, natuur, vrije tijd en beleven samen komen. Feyenoord City is onderdeel van deze gebiedsontwikkeling. In Stadionpark komen 4.500 woningen, sportfaciliteiten en een getijdenpark.

Sport en stad voor iedereen

De Sportcampus wordt een nieuwe groene en parkachtige woonwijk waar betaalbaar wonen een belangrijk uitgangspunt is. De ruim 800 geplande woningen op de Sportcampus bieden voor elk wat wils. Appartementen en eengezinswoningen in een autovrije omgeving. Huur- en koopwoningen in een prijscategorie van sociaal tot hoogsegment. Met het Rondje Stadionpark voor de deur, een nieuw treinstation, OV om de hoek en ondergrondse parkeergarages hoef je je over bereikbaarheid geen zorgen te maken. Bovendien ben je zo in het centrum of juist de stad uit.

Artist impression Sportcampus scholen en sporthal

Sportcampus stimuleert beweging en onderwijs

De sportieve Rotterdammer speelt de hoofdrol in de ontwikkeling van de nieuwe wijk die grotendeels autovrij wordt. Parkeren vindt ondergronds plaats. Het plan bevordert sportparticipatie en gezondheid door de omgeving zodanig in te richten dat beweging en ontspanning wordt aangemoedigd. Aan mogelijkheden geen gebrek, want in de hele wijk komen verleidingen om te sporten voor alle leeftijden. Daarnaast loopt dwars door de Sportcampus het Rondje Stadionpark. Een recreatieve route van ca. 5 km die de verschillende gebieden van Stadionpark aan elkaar verbindt. Aangrenzend zijn tal van sportvelden te vinden met een actief verenigingsleven.

In de wijk komen ook twee nieuwe middelbare scholen met het Onderwijs- en Sportcluster (OSC). Hierbij ligt de nadruk op een sportprofiel. In de planning openen de twee scholen en de sporthal hun deuren voor de leerlingen en sporters aan het begin van het schooljaar 2025/26. Het wordt dus een spannende tijd. Binnenkort wordt het bouwterrein (17.500m2) bouwrijp gemaakt, zodat in mei begonnen kan worden met de bouw. De komst van het scholencomplex heeft als doel het voortgezet onderwijs in Zuid sterk te verbeteren door nieuwe, eigentijdse huisvesting, meer ruimte te geven aan leerlingen en kansen bieden om hen beter door te laten stromen naar verschillende onderwijsniveaus. Het scholencomplex biedt straks mavo, havo, vwo en vmbo-onderwijs.

Focus op duurzaamheid

Duurzaamheid staat centraal in deze gebiedsontwikkeling, met focus op biodiversiteit, klimaatadaptatie, gezondheid en (natuur-)inclusiviteit. Zo ontstaat een 21ste -eeuwse tuinstad met diverse vormen van groen, waar het prettig wonen is voor mens en dier.

 

Sportcampus
Sportcampus

Op de Sportcampus op het voormalig trainingscomplex Varkenoord van sportclub Feyenoord in Rotterdam Zuid staat over enkele jaren een parkachtige woonwijk met ruim 800 woningen, twee middelbare scholen met een sporthal, een verzamelplek voor deelvervoer en andere voorzieningen.

Lees meer

Meer informatie over de Sportcampus en woningen

Wil je meer weten over de ontwikkelingen rondom de Sportcampus en de woningen die er gaan komen? Kijk dan eens op stadionpark-rotterdam.nl. Je kunt je hier ook aanmelden voor de nieuwsbrief zodat je altijd het laatste nieuws ontvangt over het Stadionpark.

Vorig artikel Maak kennis met Feyenoord City: het Rotterdam van morgen
Volgend artikel Maak kennis met Parkstad: de nieuwe entree naar Zuid