Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Huren in Kralingen-West met de plas op loopafstand?

28 twee- en driekamerappartementen in het middensegment

Wil jij wonen in een modern appartement in Kralingen-West? In duurzame nieuwbouw? En met de Kralingse Plas op loopafstand en het centrum op fietsafstand? Bekijk dan deze 28 nieuwe vrije sector huurappartementen voor middeninkomens aan de Sophiakade. In dit nieuwe, stijlvolle en duurzame woonproject kun je vanaf eind 2023 een woning huren. Vanaf 6 juli kun je reageren op de woningen.

Levensloopbestendige appartementen

Woonstad bouwt 28 vrije sector twee- en driekamerappartementen voor middeninkomens. Het appartementengebouw krijgt drie verschillende hoogtes: vier, vijf en zes verdiepingen. Zo past het goed in het straatbeeld zonder te groot te lijken. De appartementen zijn levensloopbestendig en dus geschikt voor alle leeftijden, ook voor senioren.

En wist je dat:

  • de woningen geen trappen en drempels hebben;
  • elke woning een balkon, loggia (inpandig balkon) of breed terras heeft;
  • de woningen goed worden geïsoleerd: ze hebben vloerverwarming, een warmtepompsysteem en zijn gasloos;
  • er een lift in het gebouw komt;
  • de woningen een ruime berging krijgen op dezelfde verdieping;
  • de energie voor de woningen wordt opgewekt door zonnepanelen op het dak van het woongebouw;
  • er een grote gemeenschappelijke fietsenstalling komt;
  • de woningen liggen op een toplocatie met Kralingse Bos, het centrum, gezellige eettentjes en de belangrijkste voorzieningen in de buurt.

Appartementen voor middeninkomens

Woonstad Rotterdam heeft met de gemeente Rotterdam afgesproken extra woningen te bouwen voor mensen met een middeninkomen die te veel verdienen voor sociale huur en maar moeilijk een betaalbare woning kunnen vinden.

Heb jij een middeninkomen (jaarinkomen tussen € 48.836 en € 57.573 voor eenpersoonshuishoudens en tussen € 56.513 en € 76.764 voor meerpersoonshuishoudens) en wil je een moderne, duurzame woning huren? Dan zijn deze vrijesectorwoningen geschikt voor jou. De huurprijs is maximaal *€ 1.075,- per maand (*prijspeil 2023 – exclusief servicekosten).

 

Sophiakade huurwoningen in Kralingen West
Sophiakade huurwoningen in Kralingen West

Het nieuwe woongebouw krijgt 28 woningen. Dit worden twee- en driekamerappartementen. Het woongebouw bestaat straks uit drie verschillende verdiepingen. Zo kunnen we op dezelfde plek 14 meer woningen terugbouwen zonder dat het gebouw te groot te lijken.

Lees meer

Meer informatie over Sophiakade

De verwachting is dat de appartementen eind 2023 worden opgeleverd. Reageren kan vanaf 6 juli tot en met 2 augustus. Meer informatie en de huurvoorwaarden lees je op de website Woonstad Rotterdam – Sophiakade.

Vorig artikel De Grote Beer biedt middenhuur dicht bij het centrum in Alexander
Volgend artikel Rotterdam en bouwende partijen slaan handen ineen om door te bouwen