Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Een kleinschalig gebouw met villa-appartementen in een oud stukje Rotterdam

Wonen in een groene omgeving in 's-Gravenland

In een groene omgeving aan de ‘s-Gravenweg 454 in de wijk ‘s-Gravenland, komt een kleinschalig gebouw met 13 villa-appartementen. Voor wie Rotterdam dichtbij wil, maar wel op gepaste afstand. Er zijn nog enkele villa’s beschikbaar.

Voorgevel gezien vanuit de parkeerplaats aan de ‘s-Gravenweg

 Villa-appartementen in de gemeenschappelijke tuin

Wonen op kleine schaal met grote allure

Het is een oud stukje Rotterdam. Door de jaren heen veranderd, maar ook voor een groot deel zichzelf gebleven: de ’s-Gravenweg. Een geliefde plek om te wonen, met een eigen karakter door de variëteit aan woningen, villa’s en landhuizen die de weg domineren. Zo’n villa staat ook hier, op nummer 454.

De vervallen villa gaat straks plaatsmaken voor nieuwbouw en daarmee gaat de ’s-Gravenweg 454 een indrukwekkende metamorfose doormaken, vormgegeven in moderne architectuur: ingenieus, met veel glas en natuurlijke materialen. Aan de kant van de ‘s-Gravenweg keren zes appartementen terug in villastijl. De twee van de vijf appartementen aan de achterzijde van het gebouw hebben zelfs een grote privé tuin. Het gebouw met diverse woonfuncties is nieuw, de sfeer van toen blijft gehandhaafd. Bestaand groen keert terug in de gemeenschappelijke landschapstuin die ’s-Gravenweg 454 omgeeft.

Toekomstbestendige villa-appartementen

De moderne woonvilla omvat diverse woonfuncties die terugkomen in een zeer gevarieerd aanbod van in totaal 12 woningen. Stadsvilla’s, een- en tweelaagse villa-appartementen en een penthouse zijn door Studio Schaeffer architecten op ingenieuze en elegante wijze in de nieuwe woonvilla ontworpen.

  • 2 eenlaagse villa appartementen van ca. 50 en 59 m2
  • 6 appartementen van ca.90 tot 92,3 m2
  • 2 tweelaagse villa appartementen van ca. 112 en 119 m2
  • 2 penthouses van ca. 139 en 170 m2

De appartementen hebben een balkon of (dak)terras. De penthouses hebben een extra dakterras. Met een duurzame toekomst is rekening gehouden. Warmte en koeling komt er bijvoorbeeld uit de grond. Hoogwaardige isolatie in combinatie met zonnepanelen geeft de energiezuinigheid een extra impuls. Op eigen terrein is aan de voor- en achterzijde parkeergelegenheid.

Hoofdentree gezien vanuit de Kornelis van Tollaan

De stadvilla’s beschikken over een terras en optioneel dakterras

Rotterdam is ver weg en dichtbij tegelijk

Aan de ’s-Gravenweg voelt het nog altijd dorps, met de faciliteiten van de stad dichtbij. Shoppen in het Rotterdamse centrum. Slenteren door het Kralingse Bos op een zondagmiddag. Jouw eerste birdie slaan bij Golfclub Kralingen.

Dagelijkse boodschappen doen aan de Kralingse Lusthofstraat of in winkelcentrum Prinsenland. Of je wilt uitgaan, medische faciliteiten nodig heeft of gaat sporten: de stad die in je gedachten ver weg lijkt ligt hier om de hoek. De A16 en de A20 zijn maar enkele autominuten weg, metrostation Kralingse Zoom ligt in de directe nabijheid. En vanaf de ‘s-Gravenweg is Rotterdam ook met de fiets goed bereikbaar.

's Gravenweg 454
’s Gravenweg 454

In een groene omgeving aan de ‘s-Gravenweg 454 in de wijk ‘s-Gravenland, komt een kleinschalig gebouw met villa-appartementen en stadsvilla’s. Voor wie Rotterdam dichtbij wil, maar wel op gepaste afstand. Er zijn nog enkele villa’s beschikbaar.

Lees meer

Meer informatie

De verkoop is gestart en de eerste toewijzing heeft inmiddels plaatsgevonden. Op dit moment zijn er nog enkele villa’s beschikbaar. Op de projectsite vind je meer informatie over de woningen, brochures en omgeving.

Voor vragen over de actuele beschikbaarheid kun je contact opnemen met het salesteam: Gerbert Schreurs telefonisch bereikbaar op 06 20 21 13 61 of Ooms Makelaars op 010 424 88 88.

Vorig artikel Betaalbaar huren aan het bos en de plas in Nieuw Kralingen
Volgend artikel Als een vis in het water aan de Louis Pregerkade