Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Wonen aan de Schiehaven in Delfshaven

Altijd al aan het water willen wonen? Houd Schiehaven Noord in de gaten!

De gemeente wil op het Lloyd Multiplein in Schiehaven Noord in de toekomst 500 tot 700 woningen bouwen in een groene en duurzame omgeving. Van de woningen valt 65 procent in het betaalbare segment. De gemeente wil de plannen samen met omwonenden en andere partijen uit de omgeving uitwerken.

Schiehaven Noord ligt in het deelgebied Delfshaven, in de wijk Schiemond. Een gebied waar tot de jaren ’60 bedrijvigheid plaatsvond in de haven. Hierna is de haven stil komen te liggen omdat de steeds grotere schepen niet meer konden aanleggen.

Plangebied ontwikkeling Schiehaven Noord

Woningbouwlocaties

Veel mensen willen op dit moment graag in Rotterdam wonen. Maar ze kunnen lang niet allemaal aan een woning komen. De gemeente is daarom hard op zoek naar goede locaties voor woningbouw en ziet in het Lloyd Multiplein een geschikte locatie om woningen te bouwen. En dan wel zo duurzaam, groen en klimaatbestendig mogelijk. Het eerder ingediende burgerinitiatief Lloydpark, een initiatief van bewoners en andere partijen om het Lloyd Multiplein te vergroenen, dient hierbij als inspiratiebron.

Het idee is om op het Lloyd Multiplein 500 tot 700 woningen te bouwen in een groene en duurzame omgeving.  Het aantal woningen is afhankelijk van de grootte van de woningen. Als er gekozen wordt voor 700 woningen, zijn die kleiner van formaat dan wanneer voor 500 woningen gekozen wordt. Het te bebouwen oppervlakte is dus bij 700 woningen niet groter dan bij 500 woningen. Van de woningen valt 65 procent in het betaalbare deel.

Het naastgelegen Lloydkwartier is ook een voorbeeld van herontwikkeling. Dit gebied is getransformeerd van havengebied naar een hippe woonwijk met alle voorzieningen in de buurt. Supermarkt, openbaar vervoer, restaurants en 5 minuten fietsen van het centrum, Oude Westen en Delfshaven. Een paar voorbeelden van bouwprojecten in Lloydkwartier zijn STACK, Babel, Eden District, SAWA, Lloyd Yard en Dok&Kaai.

Met omwonenden en andere partijen

Samen met omwonenden en andere partijen in de omgeving wil de gemeente de komende tijd onderzoeken wat de ambities zijn voor Schiehaven Noord. Hoe kunnen we de woningen bouwen in een zo groene en duurzaam mogelijke omgeving? We vragen omwonenden en andere bewoners om mee te denken over verschillende onderwerpen, zoals de inrichting van de openbare ruimte, sfeer en uitstraling van het gebied en verkeers- en parkeeroplossingen. De periode om mee te denken gaat nog voor de zomer van start en loopt door tot het eind van dit jaar. Omwonenden en andere belanghebbenden krijgen hiervoor binnenkort een uitnodiging.

Meer informatie

Wil je wonen aan het water in Delfshaven met alle voorzieningen in de buurt? Houd de pagina over de gebiedsontwikkeling Schiehaven-Noord dan in de gaten. In de toekomst kan je hier meer informatie vinden.

Vorig artikel Lloydkwartier, rauwe haven wordt hippe woonwijk
Volgend artikel Merwe-Vierhavens wordt hèt stadshavengebied van de toekomst