Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

De Sax verbindt wonen en logeren in de op een na hoogste woontoren

Laatste twee woontorens op Wilhelminapier vormen jazzy ensemble

Over een aantal jaren zal De Sax de skyline van Rotterdam verrijken. Met zijn twee woontorens (van 100 en 182 meter hoog) op de Kop van Zuid, die met elkaar verbonden worden door een “balk” met daarin ruime, zwevende appartementen, wordt De Sax een echte blikvanger.

Van veraf is De Sax een statement; van dichtbij is de inrichting van het gebouw gefocust op de connectie tussen mensen. Dit vind je terug in de 912 koop- en (midden)huurappartementen, horeca en winkels op straatniveau én in de gemeenschappelijke daktuinen en woonkamers in het gebouw.

De Sax is ontworpen door het Rotterdamse architectenbureau MVRDV. Jacob van Rijs, mede-oprichter van MVRDV: ‘’Rotterdam heeft al een fraaie collectie hoogbouw en dat geldt zeker voor de Wilhelminapier. De Sax is een eigenzinnige toevoeging hierop. Geïnspireerd op een saxofoon ontwierpen we een hoge en een lage toren die worden verbonden met een goudkleurige balk, waardoor er een herkenbaar silhouet ontstaat. De zilverkleurige gevel – opnieuw een verwijzing naar de saxofoon – is doorgetrokken en smeedt de torens samen tot één geheel. Naar boven toe gaat de gevel meer en meer golven. Het is een illustratie van het swingende karakter van de stad.’’

Omgeving De Sax op Kop van Zuid

Rotterdam is de afgelopen decennia uitgegroeid tot een wereldstad – met de grootste haven van Europa, moderne architectuur en bruisende sfeer. De Wilhelminapier is één van de meest levendige delen van het centrum, waar je kan genieten van restaurants, hotels, theater, historische pakhuizen en architectonische pareltjes. Je vervelen is onmogelijk!

Hoge torens, watertaxi’s die voorbij zoeven en kades waar je lekker aan het water kunt zitten. De omgeving biedt een veelheid aan activiteiten: diverse theaters (waaronder het bekende Nieuwe Luxor), het Nederlands Fotomuseum, een groot aanbod aan restaurants van sushi tot burgers, Hotel New York en de Cruise Terminal. En in de bar van het nHow hotel in De Rotterdam kun je op het terras genieten van het uitzicht over de Maas en het centrum van de stad. Via de Rijnhavenbrug steek je over naar Katendrecht met theater Walhalla, Deliplein, Fenix Food Factory , ss Rotterdam en binnenkort het Landverhuizersmuseum. Dit is nu een hippe buurt, maar dat was vroeger wel anders.

En….als kers op de taart komt er voor de deur het Rijnhavenpark. Naast het ‘landpark’ worden aan de kades aan beide kanten van de Rijnhaven drijvende parken aangelegd. Door steigers en loopbruggen kunt u straks van park naar park lopen en een echt Rondje Rijnhaven wandelen.

 

De Sax
De Sax

Over een aantal jaren zal De Sax de skyline van Rotterdam verrijken. Met zijn twee woontorens op de Kop van Zuid, die met elkaar verbonden worden door een “balk” met daarin ruime, zwevende appartementen, wordt De Sax een echte blikvanger. De initiatiefnemers zijn BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling én Synchroon. Van veraf is De Sax een statement; van dichtbij is de inrichting van het gebouw gefocust op de connectie tussen mensen. Dit vind je terug in de 912 koop- en (midden)huurappartementen, horeca en winkels op straatniveau én in de gemeenschappelijke daktuinen en woonkamers in het gebouw.

Lees meer

Meer informatie over De Sax

Ontwikkelaars BPD Bouwfonds Gebiedsontwikkeling en Synchroon zijn momenteel druk bezig met het ontwikkelen van De Sax. Voor meer informatie en het inschrijven op de nieuwsbrief over de ontwikkelingen van De Sax, kun je terecht op nieuwbouw-desax.nl.

Vorig artikel De wereld op z’n Kop van Zuid
Volgend artikel De Bund op Katendrecht vertelt het verhaal van de Kaap op haar bouwschutting