Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Ook wonen in Rotterdams eerste houten en gezondste gebouw?

SAWA is een uniek woongebouw met zowel koop- als huurwoningen

SAWA is een uniek en circulair houten woongebouw van 50 meter hoog op de Lloydpier in de wijk Schiemond. De bouw is gestart op 18 november en de verkoop van de woningen is in volle gang. Goed nieuws voor wie ook in SAWA wil wonen: er zijn nog een aantal koopwoningen vrij. Check hier het actuele woning aanbod.

SAWA, ook wel het ‘gezondste gebouw van Nederland’ genoemd, is een voorbeeldproject voor nieuwe generaties, een belangrijke stap in de duurzaamheidsdoelstellingen en aantoonbaar bewijs dat het anders kan.

Robert Winkel – architect | founder

SAWA is het eerste houten woongebouw van ruim 50 meter hoog in Rotterdam. Én het gezondste! Op een waanzinnige locatie op de Lloydpier komt een iconisch woongebouw van hout. Bouwen met hout is beter voor het milieu (hout slaat C02 op) en zorgt voor een fijne woonsfeer. Net als de weelderige beplanting op de terrassen, het dek en rond het gebouw. In SAWA komen 39 koopwoningen, 50 middenhuurwoningen, 20 vrijesectorhuurwoningen, een horecagelegenheid en een maatschappelijke voorziening. Ook komen er verschillende gemeenschappelijke plekken – zoals een groen dek – waar je je buren tegenkomt.

Nog enkele koopwoningen beschikbaar

In SAWA komen 39 koopwoningen in vier verschillende types: Dekwoningen, Balkonwoningen, Terraswoningen en Penthouses. De woningen hebben vloerverwarming, vloerkoeling en allemaal riante buitenruimtes vol groen. En een waanzinnig uitzicht over het water, het Lloydkwartier en/of de stad Rotterdam. De gesprekken met de kopers zijn in volle gang. Soms valt er een koper af en komt die woning weer beschikbaar. Op de projectsite staat het actuele overzicht.

De verhuur van de 70 huurwoningen loopt via Focus Real Estate en start op zijn vroegst in 2023.

Meer groen, minder warm

De beplanting op de kenmerkende groene terrassen is samengesteld door ecologen, biologen en botanisten. Het groen simuleert de biodiversiteit van de stad. Ook vangen de plantenbakken heftige regenval op en zorgt het groen voor lagere temperaturen in hete zomers.

Meer samen, minder alleen

SAWA staat voor sociaal samenleven en omkijken naar je buren. Zo is het gebouw ontworpen. Je komt elkaar tegen op de galerijen, de ruime entreehal en het gemeenschappelijke dek. Of plant gezamenlijk groenten en kruiden in de moestuin op het dek.

 

SAWA
SAWA

SAWA is een uniek en circulair houten woongebouw van 50 meter hoog op de Lloydpier in de wijk Schiemond. Er komen 39 koopwoningen en 70 huurwoningen. De verkoop is gestart en de verhuur zal in 2023 starten.

Lees meer

Wil je ook wonen in SAWA?

Zie jij jezelf wel wonen in het Lloydkwartier in dit bijzondere gebouw? Check dan op de projectsite welke woningen nog beschikbaar zijn. Je kunt ook direct contact opnemen met de makelaar via 010-4526555 of  [email protected].

De voorbereidingen van de bouw van SAWA zijn in volle gang. Zoals de planning nu is, wordt na de zomer gestart met bouwen.

Vorig artikel Lloydkwartier, rauwe haven wordt hippe woonwijk
Volgend artikel Groter wonen met groots uitzicht op de drie Rotterdamse bruggen