Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

SAWA Rotterdam

Het gezondste gebouw van Nederland

Het eerste houten woongebouw van 50 meter hoog in Rotterdam komt eraan. Nice Developers lanceert het project SAWA Rotterdam. In het hart van het Lloydkwartier ontwikkelen zij een iconisch gebouw met ruim 100 woningen, een mix van koop en middenhuur. De koopwoningen gaan voor de zomer in verkoop. Het houten gebouw krijgt royale groene terrassen met waanzinnig uitzicht over de Maas en de stad.

SAWA Rotterdam: het gezondste gebouw van Nederland

Bouwen met hout

Bouwen in hout is de meest duurzame manier van bouwen. Hout stoot namelijk geen CO2 uit maar slaat het juist op. Daarnaast zorgt hout voor een gezond en prettig binnenklimaat. Plus hout is gewoon mooi. In SAWA komen ongeveer 100 woningen met mix van koop en middenhuur. Het wordt een plek voor stedelingen en ook voor die Rotterdammers met onmisbare beroepen waar de stad op draait. Het ontwerp van het gebouw stimuleert ontmoetingen tussen buren.

SAWA maken we met en voor de buurt

SAWA Rotterdam: het gezondste gebouw van Nederland

Nice Developers dat zijn Mark Compeer en Robert Winkel. Ze wonen en werken op de Lloydpier en kennen de locatie als geen ander. Robert Winkel: ‘Deze tijd vraagt om een nieuwe manier van denken over wonen. Wij willen een gezond en duurzaam gebouw neerzetten. We nemen in het ontwerp ruimte voor groen en voor belangrijke dieren als vlinders, vogels en bijen mee. Zo versterken we de biodiversiteit.’ Mark Compeer: ‘SAWA maken we met en voor de buurt. We maken een gebouw waarmee we ontmoetingen tussen buren en bewoners stimuleren. We gaan in mei in gesprek met buurtgenoten van de Lloydpier en mensen die graag in SAWA willen wonen. We willen graag van hen horen wat zij vinden van de woningen maar ook van de manieren waarop we de gezamenlijke ruimtes straks kunnen gaan gebruiken. Meedenkers kunnen zich aanmelden via www.woneninsawa.nl. De eerste meedenkavond is 14 mei.’

Start verkoop

Op het kopen van een woning in SAWA hoef je niet lang te wachten. Het streven is dat de woningen voor de zomer in verkoop gaan. De bewoners van de huurwoningen moeten wat langer geduld hebben, de verhuur start op zijn vroegst in 2021. Deze huurwoningen zijn bedoeld voor de middeninkomens. Zoals de voor Rotterdam zo belangrijke beroepsgroepen, als politieagenten, onderwijzers en verpleegkundigen. De huurprijzen liggen ongeveer tussen de € 720 – € 1.050,- (prijspeil 2019).

Nice Developers ontwikkelt SAWA samen met ERA Contour. Mei architects and planners heeft opdracht gekregen van om dit appartementengebouw te ontwerpen. Zij wonnen de Rotterdamse architectuurprijs met Fenix en ontwierpen op de Lloydpier de Schiecentrale.

SAWA Rotterdam: het gezondste gebouw van Nederland
Vorig artikel Lekker los in het Lloydkwartier
Volgend artikel Architect Robert Winkel woont met gezin in de ‘lelijkste’ loft van De Schiecentrale