Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Samen tegen kostprijs je eigen woning ontwikkelen aan de Laan op Zuid

32 droomwoningen langs de statige Laan op Zuid in Rotterdam.

Aan de Laan op Zuid ligt Overmaas, een locatie voor zelfbouw via Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). De levendige Afrikaandermarkt en het hippe Katendrecht zijn om de hoek. Winkels voor de deur. Het stadscentrum is per fiets en tram gemakkelijk te bereiken. En ook de snelweg is pal bij. Op Overmaas wordt druk gebouwd. Samen met particulieren werden inmiddels 64 bijzondere woningen succesvol ontwikkeld, verspreid over drie projecten: Overture, Overtuin en Overmaat. Deze woningen zijn op maat gemaakt en vormen een welkome aanvulling op het reguliere planaanbod. Bovendien zorgt de ontwikkelwijze (CPO) voor grote betrokkenheid van de toekomstige bewoners met elkaar en hun buurt. Er wordt nu gestart met het vierde en laatste CPO project van Overmaas: OVERHOEKS. De beoogde oplevering van de woningen is medio 2022.

Overhoeks

OVERHOEKS bestaat uit een appartementengebouw met 24 appartementen aan de Paul Krugerstraat en 8 gezinshuizen langs de Laan op Zuid en de Hilledijk. Het niveau van de Hilledijk ligt ongeveer 1,40 meter hoger dan het niveau van de Laan op Zuid. Tussen de woningen en onder het appartementengebouw ligt een overdekte, gemeenschappelijke parkeergarage, voor elke woning één plaats. Op het dek erboven komt een daktuin met ruimte voor grote privé-terrassen van de gezinswoningen en een gemeenschappelijke plek waar alle bewoners elkaar kunnen ontmoeten. De appartementen hebben een oppervlakte van ca. 135 m2, de 4 penthouses zelfs van ca. 180 m2. De huizen hebben een oppervlakte van ongeveer 190 m2.

Overhoeks: voor jou?

  • OVERHOEKS richt zich op pioniers. Op mensen die op hun eigen(zinnige) wijze willen wonen. Liefhebbers van de stad met haar levendigheid en variëteit.
  • OVERHOEKS biedt ruimte aan mensen die verder willen kijken dan de gangbare woningbouw waar alles standaard is. Royaal en comfortabel wonen in een ontspannen sfeer, midden in de stad. Met veel ruimte voor specifieke wensen en voorkeuren.
  • OVERHOEKS kiest voor een persoonlijke benadering, zodat maximaal kan worden ingespeeld op individuele behoeften. Dat gebeurt binnen een goed gestructureerd proces, met een helder stappenplan en een duidelijk financieel kader.
  • OVERHOEKS gaat over betrokkenheid. De architecten werken direct met de deelnemers en ontzorgen hen. Andersom vraagt het project ook betrokkenheid van de deelnemers. Zij zijn samen opdrachtgever en krijgen een inkijk in de praktijk van ontwikkeling en bouw.
  • OVERHOEKS is interessant voor gezinnen met een stedelijke oriëntatie. Er wordt voorzien in gezinsappartementen, gezinshuizen en collectieve voorzieningen die in het dagelijks gebruik gemakkelijk tot sociale interactie uitnodigen.
  • OVERHOEKS is interessant voor andere samenlevingsvormen of mensen die wonen willen combineren met werken (praktijk aan huis, atelier e.d.). De ruime woningen en vele indelingsmogelijkheden maken dat mogelijk.

Overhoeks: zelfbouw

OVERHOEKS is het vierde en laatste project van Overmaas. Net als de projecten Overmaas, Overtuin en Overture die nu in aanbouw zijn, wordt OVERHOEKS via CPO ontwikkeld. In CPO OVERHOEKS worden deelnemers lid van een Vereniging van opdrachtgevers. Vereniging en project worden door architecten georganiseerd. De indeling van woningen-op-maat maak je samen met de architect en de beoogde oplevering is halverwege 2022. De samenwerkende architecten zijn Alex Jager (Overtuin architecten, JagerJanssen), Koos Kok (Overture, Bureau Massa) en Endry van Velzen (Stadsbouwgroepen Overmaat, De Nijl Architecten).

Meer informatie

Doe je mee? Ga naar www.overmaas-wonen.nl voor meer informatie en actuele informatiebijeenkomsten. De volgende info-avond vindt plaats op 27 januari 2020. Aanmelden kan via [email protected]. OVERHOEKS is ook op Funda te vinden.

Vorig artikel Als een vis in het water aan de Louis Pregerkade
Volgend artikel Bouwlust in Rotterdams nieuwe hotspot Feijenoord