Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Samen bouwen in de Erasmusstraat

Bouw jouw droomhuis in Rotterdam Noord. Je kan je inschrijven toto 2 augustus.

Je eigen woning bouwen in hartje Rotterdam. Een unieke plek en kans voor zelfbouw! In de Erasmusstraat, om de hoek van het gezellige Noordplein, komt een woonblok van zes woningen wat je samen met je buren ontwikkelt. De inschrijving is tot 2 augustus geopend.

Het Oude Noorden in Rotterdam is een wijk met karakter. Er is altijd wat te doen, voor jong en oud. De wijk is in de afgelopen tijd ook flink opgeknapt en is daardoor een aantrekkelijke woonplek geworden. Tussen de bestaande bouw van de Erasmusstraat ligt een perceel met ruimte voor 6 maisonnettewoningen.

Het gezellige Noordplein met wekelijkse Oogstmarkt

De woningen

De woningen, met beneden- en bovenverdieping, worden door zes huishoudens middels Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) ontwikkeld. Als groep heb je zelf de regie over de ontwikkeling. De indeling van jouw eigen woning bepaal je volledig zelf. Alle woningen en vastgelegde bouwregels vind je in de kavelpaspoorten op de website.

De woningen hebben een oppervlakte vanaf 105 m2 en krijgen een eigen tuin of dakterras.

Om deel te kunnen nemen aan het project moet je voldoen aan de financieringseis, gebaseerd op de eindwaarde van de volledig afgebouwde woning. Deze varieert van € 490.000,- tot € 550.750,-.

Het perceel aan de Erasmusstraat in Rotterdam Noord

Is samen bouwen iets voor mij?

Wij denken van wel!

CPO staat voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschap en houdt in dat een groep mensen zélf de ontwikkelaar van het project is. Je doet dit dus samen met je toekomstige buren.

Het grote voordeel is dan ook dat je er niet alleen voor staat, zelfbouw kan namelijk best spannend voelen. De groep wordt door Steenvlinder begeleid tijdens het proces. Daarnaast schakel je natuurlijk hulp in van adviseurs als een architect, een kostendeskundige en duurzaamheidsexpert.

Meer informatie

Doe jij mee? Je kunt je tot 2 augustus inschrijven. Bekijk alle informatie en het aanbod op www.erasmusstraat.nl.

Vorig artikel In de Stampioenstraat bouwen bewoners samen aan de buurt
Volgend artikel Zelfbouwkavels Waterwijk Nesselande