Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Huren aan de groene oevers van de Delfshavensche Schie

76 Vrije sector huurappartementen in Samen aan de Schie

Aan de Delfshavensche Schie in Overschie wordt gebouwd aan twee woontorens met 76 huurappartementen. Het nieuwbouwproject heeft de naam Samen aan de Schie. De woontorens komen in een groen landschap te liggen aan de oevers van het water, ter hoogte van de Spaansebrug.

Oeverpark Overschie

Het landschap rond de woontorens zal bestaan uit een glooiend landschap met duurzame wateropvang, nieuwe beplantingslagen, verschillende inrichtingselementen en een wat verdiepte parkeerplaats. Aan de voet van de Spaansebrug, is de locatie bovendien een markante plek omdat het de westelijke entree van de wijk Overschie vormt. In het ontwerp beoogt WE architecten een ontwikkeling die de oeverzone versterkt en verlevendigt met twee paviljoen-achtige torens in een doorlopend groen landschap, het Oeverpark Overschie.

Aardgasvrij

In 2050 moeten alle woningen in Nederland aardgasvrij zijn. De woningen in Samen aan de Schie krijgen geen gasaansluiting. Ze worden aangesloten op een warmtenet dat in de toekomst (over enkele jaren) gebruik zal maken van de restwarmte uit fabrieken en de haven. Om de tussenliggende tijd te overbruggen, komt er een lokaal warmtestation.

Meer informatie

De bouw van de woontorens is gestart en de woningen zullen naar verwachting begin 2023 worden opgeleverd. Voor de actuele ontwikkelingen en meer informatie over de verhuur van de vrije sector woningen, kun je terecht op de projectsite van Woonstad Rotterdam.

Vorig artikel Kaart verhuur / verkoop nieuwbouwwoningen
Volgend artikel Kaart verhuur / verkoop nieuwbouwwoningen