Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Oplevering duurzaam woongebouw Samen aan de Schie komt in zicht

76 Vrije sector huurappartementen in Samen aan de Schie

Aan de Delfshavensche Schie in Overschie wordt gebouwd aan twee woontorens met 76 huurappartementen vanaf € 945 per maand. De appartementen in Samen aan de Schie zijn verdeeld over twee woontorens met de namen Stadt en Lande. De woontorens komen in een groen landschap te liggen aan de oevers van het water, ter hoogte van de Spaanse Brug. Naar verwachting is de toren Stadt in juni 2023 klaar en de toren Lande aan het einde van 2023.

Oeverpark Overschie

Het landschap rond de woontorens zal bestaan uit een glooiend landschap met duurzame wateropvang, nieuwe beplantingslagen, verschillende inrichtingselementen en parkeerplaatsen langs de Spaanse Brug. Aan de voet van de Spaanse Brug is de locatie bovendien een markante plek omdat het de westelijke entree van de wijk Overschie vormt. In het ontwerp beoogt WE architecten een ontwikkeling die de oeverzone versterkt en verlevendigt met twee paviljoen-achtige torens in een doorlopend groen landschap, het Oeverpark Overschie.

Aardgasvrij

In 2050 moeten alle woningen in Nederland aardgasvrij zijn. De woningen in Samen aan de Schie krijgen geen gasaansluiting. Ze worden aangesloten op een warmtenet dat in de toekomst (over enkele jaren) gebruik zal maken van de restwarmte uit fabrieken en de haven. Om de tussenliggende tijd te overbruggen, komt er een lokaal warmtestation.

 

Samen aan de Schie
Samen aan de Schie

Aan de Delfshavensche Schie in Overschie wordt gebouwd aan twee woontorens met 76 huurappartementen. Het nieuwbouwproject heeft de naam Samen aan de Schie. De woontorens komen in een groen landschap te liggen aan de oevers van het water, ter hoogte van de Spaansebrug. Wil je ook wonen met uitzicht over het water? Je kunt via samenaandeschie.nl reageren van 3 maart tot en met 29 maart 2023.

Lees meer

Meer informatie

De inschrijving voor de vrije sector huurappartementen in Samen aan de Schie is gesloten, maar er is misschien nog kans op woningen die vrijkomen. Wil je hier meer informatie over, dan kun je die krijgen via  de projectsite samenaandeschie.nl.

Vorig artikel 1 juni begint Rotterdam Architectuur Maand: ontdek de architectuur in jouw stad
Volgend artikel Verhuur woningen Rubroekstraat in het Rotterdamse Crooswijk start 1e helft 2023