Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Ook huren aan de groene oevers van de Schie? Reageer tussen 3 en 29 maart op de projectsite.

76 Vrije sector huurappartementen in Samen aan de Schie

Aan de Delfshavensche Schie in Overschie wordt gebouwd aan twee woontorens met 76 huurappartementen vanaf € 945 per maand. Het nieuwbouwproject heeft de naam Samen aan de Schie. De woontorens komen in een groen landschap te liggen aan de oevers van het water, ter hoogte van de Spaansebrug. Wil je ook wonen met uitzicht over het water? Je kunt via samenaandeschie.nl reageren van 3 maart tot en met 29 maart 2023.

Oeverpark Overschie

Het landschap rond de woontorens zal bestaan uit een glooiend landschap met duurzame wateropvang, nieuwe beplantingslagen, verschillende inrichtingselementen en een wat verdiepte parkeerplaats. Aan de voet van de Spaansebrug, is de locatie bovendien een markante plek omdat het de westelijke entree van de wijk Overschie vormt. In het ontwerp beoogt WE architecten een ontwikkeling die de oeverzone versterkt en verlevendigt met twee paviljoen-achtige torens in een doorlopend groen landschap, het Oeverpark Overschie.

Aardgasvrij

In 2050 moeten alle woningen in Nederland aardgasvrij zijn. De woningen in Samen aan de Schie krijgen geen gasaansluiting. Ze worden aangesloten op een warmtenet dat in de toekomst (over enkele jaren) gebruik zal maken van de restwarmte uit fabrieken en de haven. Om de tussenliggende tijd te overbruggen, komt er een lokaal warmtestation.

 

Samen aan de Schie
Samen aan de Schie

Aan de Delfshavensche Schie in Overschie wordt gebouwd aan twee woontorens met 76 huurappartementen. Het nieuwbouwproject heeft de naam Samen aan de Schie. De woontorens komen in een groen landschap te liggen aan de oevers van het water, ter hoogte van de Spaansebrug. Wil je ook wonen met uitzicht over het water? Je kunt via samenaandeschie.nl reageren van 3 maart tot en met 29 maart 2023.

Lees meer

Meer informatie

Wil jij wonen aan het water, in een groene omgeving maar wel in een echte Rotterdamse wijk? Maak dan kennis met de vrije sector huurappartementen in Samen aan de Schie. In dit nieuwe, duurzame woonproject in Overschie kun je vanaf half 2023 genieten van stads wonen met een dorpsgevoel. Lees alles over deze nieuwe appartementen op samenaandeschie.nl en schrijf je in.

Je kunt ook alvast kennismaken en vragen stellen tijdens de Informatieavond donderdag 2 maart om 19.00 uur in Theater In de Lugt.

Vorig artikel De uitdaging voor deze twee ondernemers was met name de hypotheek voor hun klushuis
Volgend artikel De uitdaging voor deze twee ondernemers was met name de hypotheek voor hun klushuis