Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Aanmelden voor een woning of appartement in Salix in Schiebroek kan tot 21 oktober

74 huurwoningen voor starters, gezinnen en senioren in Schiebroek

Salix is één van de schaarse, splinternieuwe complexen in Hillegersberg-Schiebroek met 74 huurwoningen voor starters, gezinnen en senioren. Verdeeld over 60 appartementen en 14 gezinswoningen met aantrekkelijke buitenruimtes. Of je nu wil verhuizen vanuit de stad, of een mooie nieuwe stap wil maken binnen de wijk; Salix heeft alles wat je zoekt. Huur jouw woning in de mooie Wilgenbuurt, midden in het groen op de voormalige locatie van de Vredevorstkerk.

Bekijk het volledige aanbod op www.salix-rotterdam.nl. Op vrijdag 30 september start de verhuur en kun je je tot vrijdag 21 oktober inschrijven met woningvoorkeuren.

Huurwoningen voor starters, gezinnen en senioren

De huurwoningen zijn er voor starters, gezinnen en senioren. Door de voornamelijk gelijkvloerse appartementen, diverse liften, een collectieve fietsenstalling en een overdekte parkeergarage biedt Salix woongemak. De 60 appartementen zijn beschikbaar van 52 m² tot 97 m² en de 14 gezinswoningen hebben een oppervlakte van ruim 120 m². Alle woningen beschikken over een privé buitenruimte (balkon of terras) en iedere bewoner heeft toegang tot de gezamenlijke binnentuin. De huurprijzen liggen tussen de € 900,- tot € 1795,- per maand excl. servicekosten en worden opgeleverd met luxe keuken en badkamer.

Duurzame ontwikkeling helpt bij doorstroming

Bij de ontwikkeling worden diverse duurzame elementen toegepast, waaronder een collectieve energieopwekking middels warmtepompen (warmte en koeling) en PV-panelen. Met de ontwikkeling van Salix wordt er een flinke impuls gegeven aan de buurt waar nieuwe (huur)woningen zeer gewenst zijn om de doorstroming te bevorderen. Doordat ouderen verhuizen naar een meer toekomstbestendige woning, komen er weer woningen beschikbaar voor starters en (jonge) gezinnen.

Locatie nieuwbouw Salix

Salix wordt gebouwd op de locatie aan de Wilgenplaslaan / Teldersweg waar voorheen twee scholen en de Vredevorstkerk stonden. De locatie ligt te midden van veel water en groen in Schiebroek-Zuid. De buurt krijgt een positieve impuls met de komst van een gevarieerd woonaanbod, een gloednieuwe supermarkt en een aantrekkelijke buitenruimte.

Alles is lekker dichtbij. Je wandelt zo naar de supermarkt voor je boodschappen of naar het gezellige Winkelcentrum Schiebroek (in de volksmond vaak “de Peppelweg” genoemd). Op de fiets sta je in een kwartier op de Coolsingel en met de auto zit je in 5 minuten op de snelweg. Pak je liever de tram? Die stopt voor de deur.

Vanuit Salix zit je vlak bij de natuur, met onder meer het Wilgenplaspark, Plaswijckpark, Kinderboerderij De Wilgenhof en de Bergsche plassen. Maar je bent ook zo in hartje Rotterdam. Ideaal voor iedereen dus. Als je starter bent of senior. Als je single bent of een gezin hebt. Wonen in Salix is elke dag fijn wonen.

Salix in Schiebroek
Salix in Schiebroek

Het nieuwbouwproject Salix in Schiebroek bestaat uit 74 huurwoningen voor starters, gezinnen en senioren.  verdeeld over 60 appartementen en 14 gezinswoningen met aantrekkelijke buitenruimtes. Salix wordt gerealiseerd op de voormalige locatie van de Vredevorstkerk en twee leegstaande schoolgebouwen in Hillegersberg-Schiebroek. De inschrijving voor de huurwoningen start naar verwachting in september en de oplevering is medio 2023.

Lees meer

Meer informatie

Heb jij interesse in een woning? Je kunt je nog inschrijven tot vrijdag 21 oktober om in aanmerking te komen voor een woning of appartement in Salix. Meld je dan aan voor de nieuwsbrief op de projectsite.

Vorig artikel Ook huren aan de groene oevers van de Schie? Tussen 3 en 29 maart kun je je aanmelden.
Volgend artikel Betaalbaar huren aan het bos en de plas in Nieuw Kralingen