Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Stijlvol wonen in een groene omgeving in Salix

74 huurwoningen voor starters, gezinnen en senioren in Schiebroek

De bouw van het wooncomplex Salix in Schiebroek is gestart. De 74 huurwoningen bestaan uit 60 appartementen en 14 gezinswoningen met aantrekkelijke buitenruimtes. Salix wordt gerealiseerd op de voormalige locatie van de Vredevorstkerk en twee leegstaande schoolgebouwen in Hillegersberg-Schiebroek. De oplevering wordt verwacht medio 2023.

Huurwoningen voor starters, gezinnen en senioren

De huurwoningen zijn er voor starters, gezinnen en senioren. Door de voornamelijk gelijkvloerse appartementen, diverse liften, een collectieve fietsenstalling en een overdekte parkeergarage biedt Salix woongemak. De 60 appartementen zijn beschikbaar van 52 m² tot 97 m² en de 14 gezinswoningen hebben een oppervlakte van ruim 120 m². Alle woningen beschikken over een privé buitenruimte (balkon of terras) en iedere bewoner heeft toegang tot de gezamenlijke binnentuin.

Duurzame ontwikkeling helpt bij doorstroming

Bij de ontwikkeling worden diverse duurzame elementen toegepast, waaronder een collectieve energieopwekking middels warmtepompen (warmte en koeling) en PV-panelen. Met de ontwikkeling van Salix wordt er een flinke impuls gegeven aan de buurt waar nieuwe (huur)woningen zeer gewenst zijn om de doorstroming te bevorderen. Doordat ouderen verhuizen naar een meer toekomstbestendige woning, komen er weer woningen beschikbaar voor starters en (jonge) gezinnen.

Locatie nieuwbouw Salix

Salix wordt gebouwd op de locatie aan de Wilgenplaslaan / Teldersweg waar voorheen twee scholen en de Vredevorstkerk stonden. De locatie ligt te midden van veel water en groen in Schiebroek-Zuid. De buurt krijgt een positieve impuls met de komst van een gevarieerd woonaanbod, een gloednieuwe supermarkt en een aantrekkelijke buitenruimte.

In de nabije omgeving vind je de Winkelcentrum Schiebroek (in de volksmond vaak “de Peppelweg” genoemd), Plaswijckpark, Kinderboerderij De Wilgenhof en de Bergse Plassen. Er is een tramvoorziening voor de deur, met de auto rijd je binnen 5 minuten de snelweg op en al fietsend sta je binnen 15 minuten in Rotterdam centrum.

Meer informatie

Wil je graag op de hoogte blijven van het nieuwbouwproject Salix, schrijf je dan in op de projectsite.

Vorig artikel Hoe vind ik een huurwoning in Rotterdam?
Volgend artikel ZOHO wordt een mix van creatieve ondernemingen en woningen