Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Grote gezinswoningen in Statenlaankwartier

De Acht van Duyk: energiezuinige woningen in jaren '30 stijl tussen binnenstad en natuur

Heb je een groot gezin en zoek je een woning met de mogelijkheid tot wel 9 slaapkamers? In Hillegersberg Zuid wordt eind dit jaar gestart met de bouw van de Acht van Duyk. Acht woningen in jaren ’30 stijl met een oppervlakte tot ruim 220m2. Hier kan je genieten van ruimte en natuur in een energiezuinige woning.

Acht van Duyk tussen binnenstad en natuur

Tussen Hillegersberg én Rotterdam ligt, prachtig aan de Bergse Achterplas, het Statenlaankwartier: één van de verborgen parels van Rotterdam. De buurt is gebouwd in de jaren dertig en bestaat uit een mix van grotere en kleinere woningen.

De buurt is populair: gelegen tussen de binnenstad en de natuur, met de winkels van de kleiweg om de hoek en maar liefst drie lagere scholen op loopafstand heeft die dan ook veel te bieden. Bovendien zijn er uitstekende verbindingen via trein, metro, tram en bus waarmee natuurlijk het centrum van Rotterdam goed bereikbaar is, maar ook de rest van de randstad zoals Utrecht en Den Haag.

Groei binnen eigen omgeving

Veel mensen beginnen in het kleiwegkwartier met een kleinere 4-kamer woning. Als het gezin groeit, willen mensen overstappen naar een grotere woning – bijvoorbeeld naar een woning in het Statenlaankwartier. Omdat de voorraad beperkt is, en het verloop minimaal, betekent dat voor veel mensen dat ze uiteindelijk de wijk moeten verlaten.

Met de Acht van Duyk worden acht prachtige, ruime herenhuizen gebouwd, op één van de mooiste plekjes van Rotterdam, midden in Villapark Statenlaankwartier: een betere balans tussen kleine en grote woningen in Hillegersberg Zuid!

Diepe tuin op zuidwesten in Acht van Duyk

Interieur met uitzicht op de tuin in Acht van Duyk

Ruimte en stijl in de Acht van Duyk

De woningen worden gebouwd in jaren ’30 stijl, en passen daarom goed in de wijk. De herenhuizen krijgen een oppervlakte tot ruim 220 m2 met de mogelijkheid tot wel 9 slaapkamers, die natuurlijk ook te gebruiken zijn als studeer of speelkamer. Én: de woningen hebben natuurlijk alle voordelen van nieuwbouw: energiezuinig, goede fundering en zelfs koeling!

De tuinen zijn van ongekend formaat voor een binnenstad plan: tuinen tot wel 30 meter diep, gelegen op het westen, zodat u altijd van de zon kunt genieten. Achter de tuinen wordt een privéparkeerterrein gerealiseerd met voor ieder herenhuis 2 parkeerplaatsen. Het terrein wordt afgesloten met een elektrische poort.

Meer informatie

Naar verwachting start de verkoop van de woningen voor de zomer van 2021 en worden ze eind 2022 opgeleverd. Heb je interesse in een ruime woning op een geweldige locatie? Meld je dan aan op de projectsite zodat ze je op de hoogte kunnen houden van de vorderingen.

Vorig artikel Spelen, shoppen en borrelen in Hillegersberg-Zuid!
Volgend artikel Maak kennis met Feyenoord City 2.0: het Rotterdam van morgen