Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

The Modernist is Rotterdam ten voeten uit: wonen en werken onder één dak

Wonen in de dynamiek van een wereldstad

Wonen in het kloppend hart van het Rotterdamse centrum pal tegenover het Centraal Station. Aan het Kruisplein, op de hoek met het Weena in de wijk CS Kwartier komt een nieuw kantoren- en wooncomplex: The Modernist. Dat is wonen op een centrale toplocatie waar twee werelden samenkomen: die van wonen en werken. Typisch Rotterdams dus. Woningen, kantoren, winkels, horeca, cultuur, hier is alles letterlijk binnen handbereik. Allemaal bij jou voor de deur als je hier een woning huurt.

Gevels van glas

The Modernist is ontworpen door het Rotterdamse architectenbureau MVRDV en is metropoolwaardig: het gebouw bestaat uit laagbouw met een plint geflankeerd door twee woontorens met een schitterend uitzicht over de stad. In de plint op straat niveau komen winkels, horeca en de entreelobbies. Daarboven komen vier lagen kantoren met in totaal 12.500 m2 vloeroppervlakte. Boven de kantoren komen twee woontorens van 125 en 70 meter hoog, die in totaal 369 appartementen herbergen.

Voor optimaal woongenot krijgt The Modernist inpandige groenvoorziening. Aantrekkelijk om naar te kijken en goed voor de luchtkwaliteit en energiebesparend. Gevels van glas, van grond tot plafond geven dit gebouw een transparante ruimtelijke uitstraling.

Comfortabele appartementen

De 369 comfortabele huurappartementen in The Modernist zijn onderverdeeld in studio’s, 2-kamerappartementen en 3-kamerappartementen. Deze variëren in grootte van 50 m² tot 125 m². In elk appartement beleef je Rotterdam ‘to the max’, want alle appartement beschikken over een eigen buitenruimte met uitzicht op de stad. Van The Modernist worden 138 appartementen in het middensegment verhuurd.

Meer informatie?

Lijkt het je wel wat om straks een van de studio’s of appartementen te kunnen huren? De oplevering  is gepland voor 2026, maar je kan je alvast op de mailinglijst laten zetten, zodat je op de hoogte wordt gehouden van de vorderingen. Ga daarvoor naar de projectsite van The Modernist.

The Modernist
The Modernist

Wonen in het kloppend hart van het Rotterdamse centrum pal tegenover het Centraal Station. Aan het Kruisplein, op de hoek met het Weena in de wijk CS Kwartier komt een nieuw kantoren- en wooncomplex: The Modernist. Dat is wonen op een centrale toplocatie waar twee werelden samenkomen: die van wonen en werken. Typisch Rotterdams dus. Woningen, kantoren, winkels, horeca, cultuur, hier is alles letterlijk binnen handbereik.

Lees meer
Vorig artikel Huren is soms een goed alternatief voor kopen: een kijkje bij Vesteda
Volgend artikel Een eigenzinnige plek in de stad waar wonen samenkomt met horeca, cultuur en design