Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Rotterdam Noord en Centrum groeien naar elkaar toe

wonen, werken en ontspannen in een inspirerende omgeving

De verbinding van Rotterdam Centrum met de noordkant van de stad wordt de komende jaren sterker. De buurten groeien naar elkaar toe door de toevoeging van meer woningen en meer groen. Het mooie daarvan? Jij kunt hier straks wonen!

Station Hofplein is het startpunt van de Hofbogen. Deze oude spoorlijn verbindt het centrum met de buurten in Noord. Op en rondom dit monument ontstaat vanaf 2022 het Hofbogenpark. Een stadspark op hoogte van bijna 2 kilometer lang. Het park en de ontwikkelingen in de hofbogen geven samen het gebied nieuwe energie.

Van vooroorlogse pandjes naar groene daken

Van het Schiekadeblok over de luchtsingel naar Pompenburg. Hier ontstaat een stadse woonwijk, met woningen in alle prijsklasse en veel groen. Achter Pompenburg vinden we het Oude Noorden. De transformatie die deze wijk de afgelopen tien jaar doorgemaakt heeft, is verbluffend. Vooroorlogse pandjes werden opgeknapt en historische gevels hersteld. Shoarmazaken en sexshops maakten plaats voor winkels met vintage meubels, galeries en lunchrooms.

Maar er is meer. Grenzend aan het Oude Noorden ligt het Zomerhofkwartier (ZoHo), een plek waar creativiteit door de straten, mensen en gebouwen stroomt. Met het ZOHO van nu als basis gaan we bouwen aan een plek die nog diverser, innovatiever, groener en speelser wordt. Hier ontstaat een diverse buurt om te wonen, werken, sporten en spelen. Van sociale huur tot koop. Op loopafstand van het centrum. Er komen nieuwe woonblokken met pleinen en veel groene daken en gevels. Via ziejeinzoho.nl word je op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen en wanneer het mogelijk is om je in te schrijven voor een woning.

Er ontstaat de komende jaren op en rond de verbindingsroute tussen het centrum en noord een groene en energieke buurt waar het fijn wonen, werken en ontspannen is.

Wijken Rotterdam Noord

Rotterdam Noord bestaat uit 7 wijken die allemaal iets unieks te bieden hebben. Klik op de linken hieronder voor meer informatie.
Oude Noorden
Liskwartier
Bergpolder
– Agniesebuurt
Provenierswijk
Blijdorp
Blijdorpse polder

Foto header: Iris van den Broek

Vorig artikel De beste hotspots om (met of zonder je kids) te bezoeken in Het Oude Noorden
Volgend artikel Kopen, eten, drinken en dansen in de bogen van de Agniesebuurt