Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Huren of kopen in RottaNova tussen de Markthal en de Laurenskerk

259 huur- en koopwoningen middenin de stad met alles in de buurt

RottaNova is een nieuw woongebouw met 259 huur- en koopwoningen in verschillende prijscategorieën. Het gebouw gaat komen op de groenstrook tussen de Hoogstraat en de Markthal in het centrum Rotterdam. De bouw van RottaNova is al meerdere keren uitgesteld, maar de verwachting nu is dat begin 2023 de bouw kan starten. De start verkoop wordt later dit jaar bekend gemaakt.

Koop- en huurwoningen in RottaNova

RottaNova wordt een multifunctioneel gebouw met winkeltjes en horeca op de begane grond en een combinatie van huur en koop, in verschillende prijscategorieën. Er komt een grote diversiteit aan woningtypen en buitenruimtes. Zo zijn er studio’s van tussen de 45 en 60 m2 en woningen van 60 tot 120 m2, maar ook vijf-kamerappartementen van ca. 160 m2 aanwezig. De buitenruimtes variëren van balkons tot inpandige loggia’s en dakterrassen op de inspringende volumes.

Het gebouw krijgt twee torens van 67 meter en 61 meter hoog. De gevels van de woningen worden opgetrokken uit beton met lichtgeel metselwerk, dat moet refereren aan de kleuren van de nabijgelegen Laurenskerk. De verbinding tussen de torens, een natuur inclusieve gezamenlijke daktuin, wordt 22 meter hoog waardoor deze aansluit op de andere bebouwing aan de Hoogstraat. De woontoren krijgen kleine verspringingen in de muren waar eveneens groen een plekje krijgt.

Plint met winkels en horeca

Op de begane grond van RottaNova komen aan de Hoogstraat voornamelijk winkels en aan de zijde van de Markthal voornamelijk horeca met grote terrassen. RottaNova krijgt een ondergrondse parkeergarage van maximaal 2 verdiepingen met 100 parkeerplaatsen die wordt ontsloten vanuit de parkeergarage van de Markthal. Vanuit de parkeergarage stap je zo de lift in naar jouw woning.

RottaNova informatievideo’s

Om omwonenden en geïnteresseerden te informeren zijn verschillende informatievideo’s gemaakt waarbij betrokkenen van binnen en buiten de gemeente meer vertellen over RottaNova. De video’s zijn verdeeld in vijf thema’s:

Meer informatie

Vragen over het ontwerp, de bouw of algemeen? Stuur dan een e-mail sturen naar [email protected]. Voor vragen over de bestuurlijke geschiedenis, stedenbouwkundige visie en de inspraakprocedure kun je terecht bij [email protected].

Meer informatie over de procedures, plannen en veel gestelde vragen, vind je ook op rotterdam.nl/wonen-leven/rottanova.

Vorig artikel Betaalbaar wonen tussen de Coolsingel en Westblaak: Hart010
Volgend artikel Ostadehof is wonen in een hofje in verrassend groen Rozenburg