Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

RISE: drie woontorens met betaalbare woningen aan het Hofplein

Nieuw elan voor Hofplein met 3 woontorens en meer groen

RISE bestaat uit drie woontorens aan het Hofplein. Een belangrijk onderdeel van de plannen is de mix van woningen: er komen sociale huurwoningen, middeldure huurwoningen en woningen in het hogere segment. Kortom er is voor elk wat wils. Naast een woonfunctie, geven de torens ruimte aan werkplekken, winkels, een café of restaurant en maatschappelijke voorzieningen. RISE draagt zo bij aan de toekomst van een levendig Hofplein.

 

RISE is voor iedereen

RISE bestaat uit drie woontorens aan het Hofplein met zo’n 1.400 nieuwe woningen. Een belangrijk onderdeel van de plannen is de gemengde invulling van de woningen: er komen sociale huurwoningen, middeldure huurwoningen en woningen in het hogere segment, kortom er is voor elk wat wils.

Van het totaal aantal woningen moet 50% vallen in de categorie betaalbare woningen. De huidige 226 sociale huurwoningen van woningcorporatie Havensteder komen in ieder geval terug.

Naast woningen komen er ook werkplekken, winkels, horeca, kinderopvang en zorgvoorzieningen in de torens.

Impressie toekomstig Hofplein

Onderdeel Central District XL

Het project RISE is onderdeel van de transformatie van het gebied rondom Hofplein: Rotterdam Central District XL. Het is een van de zeven grote bouwprojecten die in ontwikkeling zijn, net als The Modernist, Tree House, Schiekadeblok, Pompenburg en Lumière.

Hofplein kleurt groen

De omgeving rondom RISE wordt groener en er komt meer ruimte voor fietsers en voetgangers. Hofplein wordt de komende jaren, als onderdeel van de Stadsprojecten, een groen verblijfsgebied.  Nu blijft niemand hangen in dit gebied, tenzij een grote voetbalwinst vraagt om een traditionele duik in de fontein. Zonde!

RISE zorgt ook voor verbetering van de buitenruimte. Op de begane grond komen entrees aan zowel de centrumzijde als aan kant van de Doelstraat. Ook komt er een betere wandelroute van Hofplein naar Doelwater, zodat het gebied vanaf meerder kanten toegankelijk is.

RISE Rotterdam
RISE Rotterdam

RISE betreft drie woontorens aan het Hofplein. Een belangrijk onderdeel van onze plannen is de gemengde invulling van de woningen: van sociale huurwoning, tot middeldure huur en het hogere segment, er is plaats voor iedereen. Van het totaal valt 50% van de woningen in de categorie betaalbare woningen.

Lees meer

Meer informatie?

RISE is nog volop in ontwikkeling en het duurt best nog wel een tijd voordat met de bouw kan worden gestart. Op de projectsite kun je je aanmelden voor de nieuwsbrief, zodat je op de hoogte wordt gehouden over de vorderingen.

Vorig artikel Akkoord voor bouw 380 studentenwoningen in De Esch
Volgend artikel POST verbindt monumentale postkantoor aan Coolsingel met moderne woontoren