Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Rijnhavenpark: genieten van zon, groen, haven en strand

2.000 tot 2.500 nieuwe woningen en een park met strand

Tussen Kop van Zuid en Katendrecht ligt de Rijnhaven met zijn historische kades, industriƫle monumenten en fraaie vergezichten. Deze haven gaat de komende jaren flink op de schop met landaanwinning, tussen de 2.000 en 2.500 nieuwe woningen en een park compleet met strand en drijvende delen. Hier kun je vanaf 2027 genieten van zon, groen, haven en strand. En dat gewoon midden in de stad!

Bloeiende kersenbomen in Rijnhavenpark

Pootje baden aan het strand

Strand met zicht op Katendrecht

Promenade met winkels

Ingang vanaf het metrostation

Ingang bij het Luxorplein

Wonen op Zuid had nog nooit zo’n vakantiegevoel

De Rijnhaven draagt bij aan de grote opgave van de stad om te verdichten. Door hoogbouw met 2.000 tot 2.500 woningen te bouwen, biedt de Rijnhaven straks mogelijkheden voor sociale huurwoningen, middeldure woningen en koopwoningen. In de plinten wordt ruimte gereserveerd voor kleinschalige bedrijvigheid en horeca. Alle woningen liggen straks op loopafstand van het nieuwe Rijnhavenpark waar je heerlijk kunt ontspannen, sporten, recreƫren en genieten van een drankje op het terras met uitzicht op de haven. Vakantie in eigen stad, daar gaat niemand de stad meer voor uit.

Het Amerikaans architectenbureau MVVA heeft in opdracht van de gemeente Rotterdam de parkplannen verder uitgewerkt en een schetsontwerp gemaakt. Landschapsarchitect Michael Van Valkenburgh vertelt in de video hierboven wat zijn visie is op de Rijnhaven. “Ik kan me niet voor stellen dat bezoekers niet hun schoenen willen uittrekken om op het strand te gaan lopen.”

Rijnhavenpark is onderdeel van de ‘7 stadsprojecten’

Groen en ruimte zijn onmisbaar in een grote stad. Het Rijnhavenpark is onderdeel van de zeven stadsprojecten waarin verstedelijking, vergroening, klimaatadaptatie, recreatie, cultuur, stadseconomie, mobiliteit, werkgelegenheid en wonen samenkomen. Hiermee wordt de stad duurzaam verfraaid.

Meer informatie over het Rijnhavenpark

Wil je meer weten over dit gave project? Je kunt ook de ontwikkelingen volgen op de site van de gemeente of op Rijnhaven Facebook pagina.

Vorig artikel Meer ruimte om te bewegen, ontspannen en ontmoeten. Maak kennis met de Stadsprojecten.
Volgend artikel Rotterdam Noord en Centrum groeien naar elkaar toe