Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Rietzoom kavels – Park 16Hoven

Riante zelfbouwkavels in Park 16Hoven

Wie zegt er dat stad en rust niet samengaan? Park 16Hoven ligt midden in het groen in deelgebied Overschie, maar aan de horizon lonkt de Rotterdamse skyline. Op nog geen kwartier liggen musea, winkels en cafés. Genoeg van de drukte? In een mum van tijd ben je weer lekker thuis in Park 16Hoven.

Op dit moment zijn er geen kavels beschikbaar. Mochten er nieuwe kavels beschikbaar komen, worden deze hier vermeld en in de nieuwsbrief van Wonen in Rotterdam.

Best bewaarde geheim

In Park 16Hoven ligt het best bewaarde geheim van Rotterdam. Een park van ruim 25 hectare, volledig in de Engelse landschapsstijl. Dat betekent dat er alle ruimte is om te picknicken of te wandelen. Om te sporten of te spelen. Wie in Park 16Hoven woont, heeft één van de grootste ‘achtertuinen’ van Rotterdam.

Niets is zo fijn als thuis komen na een drukke dag. Het is dan ook ontzettend belangrijk dat ‘thuis’ goed bereikbaar is. Bewoners van Park 16Hoven hoeven hun kostbare tijd wat dat betreft niet aan reizen te verspillen. Je bent namelijk zo bij de snelweg. Bovendien liggen RandstadRail en Rotterdam CS binnen handbereik.

Park 16Hoven is een paradijs voor kinderen. Om iedere hoek ligt een nieuw avontuur te wachten. Lekker ravotten op het speeleiland, hutten bouwen in het park of sporten op één van de veldjes. Park 16Hoven zit vol verrassingen.

Niet alleen groen, maar ook duurzaam (ver)bouwen

Gemeente Rotterdam stelt diverse subsidies beschikbaar voor het verduurzamen en vergroenen van je woning. Niet alleen voor bestaande bouw, maar ook voor nieuwbouw. Op de site van Duurzaam010 vind je hier informatie over. Er is ook een folder met tips voor een fijne, groene tuin.

Andere zelfbouwkavels en gemeentelijk vastgoed in Rotterdam

Een overzicht van alle beschikbare zelfbouwkavels kun je vinden op de pagina Zelfbouw. Als je op de hoogte wilt worden gehouden van nieuwe beschikbare kavels, meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Hiermee houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

De gemeente Rotterdam stelt soms ook vastgoed te beschikking voor renovatie, herontwikkeling of transformatie. Meer informatie hierover is te vinden op de site van gemeentelijkvastgoed010.nl.

Meer informatie

Op de kavels in Park 16Hoven kan je naar eigen ontwerp een woning laten bouwen. Er zijn wel bouwregels opgesteld ten aanzien van bouwhoogte, bebouwd oppervlak, etc. Daarnaast wordt het ontwerp getoetst aan de welstandeisen van de gemeente Rotterdam. De bouwregels zijn opgenomen in de informatiebrochure. Zodra er kavels beschikbaar komen, vermelden we hier alle belangrijke documenten.

Voor specifieke vragen over kavels kan je een mail sturen naar: [email protected].

Lees hier meer over de wijk Zestienhoven in deelgebied Overschie.

Vorig artikel Dirk en Simone bouwen een nul-op-de-meter woning in Park 16Hoven
Volgend artikel Stad en land in Overschie