Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Rietzoom Kavels Park 16Hoven – Overschie

Twaalf riante zelfbouwkavels in verkoop Park 16Hoven

Wie zegt er dat stad en rust niet samengaan? Park 16Hoven ligt midden in het groen in deelgebied Overschie, maar aan de horizon lonkt de Rotterdamse skyline. Op nog geen kwartier liggen musea, winkels en cafés. Genoeg van de drukte? In een mum van tijd ben je weer lekker thuis in Park 16Hoven.

De gemeente brengt 12 riante zelfbouwkavels in Park 16Hoven – Rietzoom in de verkoop door middel van loting. De ruime kavels variëren in grootte van zo’n 400m2 tot ruim 970m2. Sluitingsdatum inschrijving loting is 27 mei 2021.

Zelfbouwkavels Rietzoom Park16Hoven - Wonen in Rotterdam

Best bewaarde geheim

In Park 16Hoven ligt het best bewaarde geheim van Rotterdam. Een park van ruim 25 hectare, volledig in de Engelse landschapsstijl. Dat betekent dat er alle ruimte is om te picknicken of te wandelen. Om te sporten of te spelen. Wie in Park 16Hoven woont, heeft één van de grootste ‘achtertuinen’ van Rotterdam.

Niets is zo fijn als thuis komen na een drukke dag. Het is dan ook ontzettend belangrijk dat ‘thuis’ goed bereikbaar is. Bewoners van Park 16Hoven hoeven hun kostbare tijd wat dat betreft niet aan reizen te verspillen. Je bent namelijk zo bij de snelweg. Bovendien liggen RandstadRail en Rotterdam CS binnen handbereik.

Park 16Hoven is een paradijs voor kinderen. Om iedere hoek ligt een nieuw avontuur te wachten. Lekker ravotten op het speeleiland, hutten bouwen in het park of sporten op één van de veldjes. Park 16Hoven zit vol verrassingen.

Zelfbouwkavels Rietzoom Park16Hoven - Wonen in Rotterdam

De gemeente Rotterdam stelt aan de Rietzoom in Park 16Hoven 12 kavels beschikbaar. De verkoop van de kavels zal verlopen middels een loting. De zelfbouwkavels zijn gelegen in deelgebied Overschie. Deze loting vindt plaats op woensdag 2 juni 2021 en zal worden verzorgd door:

Nouwen Notarissen,
Argonautenweg 17b
3054 RP ROTTERDAM

Contactpersoon L. van Schie, e-mailadres: L.vanschie@nouwen-notarissen.nl

Nadat Nouwen Notarissen jouw inschrijfformulier en de waarborgsom heeft ontvangen, ontvang je hiervan per e-mail een bevestiging.

De Corona-maatregelen zijn op dit moment nog steeds van toepassing. De loting zal om deze reden zonder de aanwezigheid van de inschrijvers plaatsvinden. Bij de loting zijn de Notaris, de Projectmanager en de Markt-Contractspecialist van de gemeente aanwezig.

Belangrijke data

Uiterlijke datum indiening Formulier aanvullende vragen: 30 april 2021

Sluitingsdatum Inschrijving deelname Loting + waarborgsom bij notaris: 27 mei 2021

Datum loting: 2 juni 2021

Brochures en aanvullende informatie

Op deze kavels in Park 16Hoven kan je naar eigen ontwerp een woning laten bouwen. Er zijn wel bouwregels opgesteld ten aanzien van bouwhoogte, bebouwd oppervlak, etc. Daarnaast wordt het ontwerp getoetst aan de welstandeisen van de gemeente Rotterdam. De bouwregels zijn opgenomen in de informatiebrochure.

De informatie is met zorg samengesteld. Een toelichting op de kavels tref je aan in de brochure Kaveltekeningen en Kavelprijzen.

Benodigde informatie ten behoeve van de inschrijving van de loting:
Formulier aanvullende vragen
Informatiebrochure kavels Rietzoom
Kaveltekeningen en kavel prijzen Rietzoom
Procedure loting-inschrijfformulier-voorkeurslijst

Indien je nog vragen hebt die niet in de informatiebrochure behandeld worden, kun je het “Formulier aanvullende vragen” per e-mail versturen aan: jmh.huigen@rotterdam.nl.

Neem ook alvast een kijkje op de site van Park 16Hoven.

Lees hier meer over de wijk Zestienhoven in deelgebied Overschie.

Vorig artikel Dirk en Simone bouwen een nul-op-de-meter woning in Park 16Hoven
Volgend artikel Stad en land in Overschie
Wonen in Rotterdam maakt gebruik van cookies. Bij het bezoeken van deze website ga je akkoord met ons cookiebeleid.