Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Berninitoren: iconisch wonen aan de Prinsenplas

Duurzaam wonen in het groen en aan de plas in Prinsenland

Goed nieuws: de bouw van de Berninitoren met 72 koopappartementen aan de Prinsenplas in Prinsenland is gestart! In november wordt de bouwplaats ingericht en in januari wordt begonnen met de geheel verdiepte parkeerkelder. Dit architectonische hoogstandje van 20 woonlagen telt 2, 3 of 4 appartementen per verdieping. De woonoppervlaktes variëren tussen de 88 en 216 m2. Deze lichte en ruime appartementen met verdiepingshoge raampartijen bieden prachtig uitzicht over de skyline van de stad en omgeving. Zeer energiezuinig, royale buitenruimtes en gelijkvloers wonen; allemaal binnen loopafstand van winkels en openbaar vervoer. Er zijn nog enkele appartementen te koop.

Omgeving Berninitoren

Eigenlijk heb je alles in de buurt. Het winkelcentrum Lageland en het metrostation liggen op 6 minuten lopen. Pak je de fiets, dan ben je in 6 minuten bij het prachtige Kralingsebos of Alexandrium Shoppingcenter. Omgeven door groen en water met uitzicht op de skyline van Rotterdam. Goed bereikbaar met de auto en alle benodigde voorzieningen om de hoek. Zomaar een aantal fijne eigenschappen van de ligging van de Berninitoren.

Een collectieve dektuin, royale lobby en optimale klimaatbeheersing

De 72 koopappartementen in de woontoren variëren in woonoppervlak tussen de 88 en 216 m2. Met dit brede aanbod in de koopsector wordt doorgroeien binnen de wijk gestimuleerd. Houd je van ruimte en word je graag wakker met een mooi uitzicht? De grootste appartementen zijn voorzien van 3 slaapkamers, 2 badkamers, 2 balkons en een uitzicht over de plas en de skyline van het centrum.

Een aantal kenmerken van de Berninitoren op een rijtje:

  • 2 tot 4 appartementen per woonlaag
  • Minstens 2 comfortabele slaapkamers per appartement
  • Complete badkamer
  • Royale balkons (zonder hoge opstap)
  • Eigen berging in kelder
  • Minstens 1 privé parkeerplaats in kelder
  • Duurzame warmte én koude – optimale klimaatbeheersing in het appartement
  • Prachtig ingerichte collectieve dektuin aan het water

Op de begane grond van woontoren Bernini komt een royale lobby entree waar ruimte is om samen te komen of te wachten. Daarnaast biedt het overige deel van de begane grond en het prachtige dek aan het water ruimte voor bijvoorbeeld horeca. Het grote dek, dat getrapt afloopt naar het water, krijgt een mooie vormgeving met diverse zitplekken en beplanting.

Onder de toren en het dek van Bernini wordt een parkeervoorziening gerealiseerd die door de toepassing van een ingenieus parkeerliftsysteem ruimte biedt voor het stallen van meer dan 100 auto’s. Alle bewoners van de woontoren krijgen hier het exclusieve gebruiksrecht voor tenminste 1 van deze parkeerplaatsen.

Bernini Rotterdam
Bernini Rotterdam

Direct aan de Prinsenplas in Prinsenland gelegen, ooit het laagste punt van Nederland, ontwikkelt Nederlandse Bouw Unie BERNINI ROTTERDAM. Het 20 woonlagen tellende gebouw vormt daar straks een markant herkenningspunt in de wijk met 72 koopappartementen. De verkoop is gestart, er zijn nog enkele appartementen beschikbaar.

Lees meer

Meer informatie

De bouw van de Berninitoren is gestart! Er zijn nog enkele appartementen beschikbaar. Kijk voor het actuele woningaanbod op de projectwebsite www.berninirotterdam.nl.

Vorig artikel Prinsheerlijk spelen en sporten in Prinsenland
Volgend artikel Nieuwbouw Prinsenpark is voor actieve buitenlui in de stad