Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Officiële startsein bouw Bernini aan de Prinsenplas door wethouder Zeegers

Duurzaam wonen in het groen en aan de plas in Prinsenland

Direct aan en voor een deel zelfs ín de Prinsenplas wordt de iconische woontoren Bernini Rotterdam gebouwd. De start van de bouw is ingeluid door wethouder Chantal Zeegers. Daarmee is het honderd procent zeker dat de 72 appartementen er gaan komen.

De twintig woonlagen tellende woontoren in de wijk Prinsenland biedt straks een adembenemend uitzicht over het centrum van Rotterdam en het Prinsenpark. De zonnepanelen in de gevel en op het dek maken het gebouw tot een technisch en architectonisch hoogstandje. MIX Architectuur tekende voor het ontwerp.

De semiopenbare dektuin loopt getrapt af naar het water en vormt een plek voor ontmoeting en ontspanning. Elk appartement beschikt over een privéparkeerplaats en -berging in de verdiepte kelder.

Aandacht voor duurzaamheid

Er is volop aandacht voor duurzaamheid in dit project. Het gebouw krijgt hoogwaardige isolatie, individuele bodemwarmtepompen en unieke verticale zonnepanelen in de gevel én op het dak. In de noordgevel, waar zonnepanelen weinig rendement opleveren, worden nestkasten voor vogels aangebracht.

Het groene, rijk begroeide semiopenbare dektuin voert hemelwater vertraagd af en zorgt voor schaduw en verkoeling. Daarmee is het een aangename ontmoetingsplek voor buurtgenoten.

Elke woonlaag telt twee, drie of vier appartementen met royale balkons. Het woonoppervlak ligt tussen de circa 88 m2 en  216 m2. Onder de toren en het dek van Bernini komt een parkeervoorziening met parkeerliftensysteem waardoor er ruimte is voor meer dan 100 auto’s. bewoners krijgen het exclusieve gebruiksrecht voor tenminste één van deze parkeerplaatsen.

Waarom kiezen voor nieuwbouw?

  • Nieuwbouw is minder belastend voor het milieu én je portemonnee. Je woning is goed geïsoleerd en zeer energiezuinig. Duurzame technieken voorzien je huis van warmte en verkoeling.
  • De eerste vijf jaar heeft jouw woning geen of nauwelijks onderhoud nodig.
  • Er is volop aandacht voor je persoonl­ijke woonwensen, je maakt van je woning echt jouw thuis.
  • Er komen steeds meer veiligheidseisen, ook in huis. Bij­ nieuwbouw heb je hier zelf geen omkijken naar. Je appartement is bijvoorbeeld standaard voorzien van rookmelders.
  • Je kr­ijgt uitgebreide garantie tijdens de bouw en na oplevering.
  • Een nieuwbouwwoning koop je ‘vrij­ op naam’. Dit betekent dat je geen overdrachtsbelasting betaalt én dat de notaris- en kadasterkosten van de overdracht al zijn inbegrepen in de koopprijs.

 

Bernini Rotterdam
Bernini Rotterdam

Direct aan de Prinsenplas in Prinsenland gelegen, ooit het laagste punt van Nederland, ontwikkelt Nederlandse Bouw Unie BERNINI Rotterdam. Het 20 woonlagen tellende gebouw vormt daar straks een markant herkenningspunt in de wijk met 72 koopappartementen. De verkoop is gestart, er zijn nog enkele appartementen beschikbaar.

Lees meer

Meer informatie

De bouw van Bernini is gestart. Er zijn nog enkele appartementen beschikbaar. Prijzen vanaf € 480.000,- v.o.n. Kijk voor het actuele woningaanbod op de projectwebsite berninirotterdam.nl onder de kop ‘woningaanbod’. Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem contact op met de makelaars. Zij vertellen je graag alle ins en outs van dit unieke project.

Vorig artikel Boven op het spoorviaduct Hofbogen komt een bijzonder stadspark
Volgend artikel Bright City Living: duurzaam en betaalbare woningen nabij het Kralingse Bos en het centrum