Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Pre-sale POST

POST is een multifunctioneel concept met een hotel, spectaculaire appartementen, hoogwaardige horeca, gevarieerde retail en publieke doorgang voor aansluiting van Rodezand met de nieuwe Coolsingel.

Wat decennia lang het toonbeeld van bedrijvigheid was, stond veel te lang stil, het was leeg, gesloten. Nu niet meer. Het postkantoor wordt weer tot leven gebracht. POST, een multifunctioneel concept met een hotel, spectaculaire appartementen, hoogwaardige horeca, gevarieerde retail en publieke doorgang voor aansluiting van Rodezand met de nieuwe Coolsingel.

Het postkantoor is een icoon dat zich lang verdekt heeft opgesteld. Eindelijk wordt het gebouw weer in ere hersteld zodat het mee kan in de internationale beweging van de allesomvattende stad. Rotterdammers, winkeliers, toeristen en voorbijgangers zullen elkaar hier 24 uur per dag kunnen ontmoeten. Als dat ergens hoort te gebeuren is het wel hier aan de Coolsingel, in het hart van het centrum.

Een gebouw met een rijke historie

Het postkantoor is met het stadhuis en het beursgebouw één van de drie gebouwen aan de Coolsingel die de Duitse bombardementen heeft doorstaan. Mede daarom heeft het een bijzonder plekje in het hart van iedere Rotterdammer. Maar ook omdat het decennia lang de post en telegrafie verzorgde en zo een groot deel van de lokale nijverheid ondersteunde.

Begin 20ste eeuw zette dit postgebouw de toon. Niet alleen werden de posterijen hier beheerd, ook liet de nieuwe telegrafie-technologie de harten van de inwoners sneller kloppen. Het aantal diensten van het postgebouw bleef groeien, het gebouw joeg grootstedelijke ontwikkeling aan en bracht zo de stad verder.

Heel Rotterdam joeg na de oorlog op duizelingwekkend tempo het leven weer na. Wolkenkrabbers bestormden de hemel. Maar vanaf de jaren ’80 bleef het postkantoor een beetje achter bij de ontwikkeling van de stad. Het post- en telefoniebedrijf verplaatste zich naar andere locaties en het gebouw verloor zijn belangrijke functie in de binnenstad.

Sterker nog, het gebouw staat inmiddels alweer ruim tien jaar leeg. Een gesloten bunker, ontdaan van iedere functie. Voor één van de belangrijkste instituten van de eerste helft van de 20ste eeuw is dat eeuwig zonde. Want dit grandioze gebouw met zijn onovertroffen interieur hoort toegankelijk te zijn en bewonderd te kunnen worden.

Geen belemmering meer, maar een brandpunt

Er worden meerdere ingangen gecreëerd aan de voor- en achterkant om een extra verbinding te maken tussen twee belangrijke verkeersaders. Ingangen aan de Stadhuisstraat en de Meent maken het gebouw extra toegankelijk voor de directe omgeving. Ook zullen de stoepen erbij betrokken worden, onder andere met terrassen in plaats van fietsenstallingen aan de Meentzijde. POST wordt open.

Beide binnenruimtes worden open gesteld voor het publiek. Rotterdam krijgt er zo twee majestueuze, overdekte pleinen bij, omzoomd met restaurants, cafés en winkels met een lokaal karakter en internationale allure.

In de 150 meter hoge woontoren, komen een 5 sterren hotel met 230 kamers, 306 luxe appartementen, 2 publieke binnenplaatsen, 5 bars en restaurants, 3 winkels, 2 evenementen ruimtes, 650 plekken in de ondergrondse fietsenstalling, 3 terrassen aan de Coolsingel en de Meent, en dit alles is 24/7 open.

POST wordt een fonkelend sieraad aan een groener, toegankelijker Coolsingel. Met een prachtige toren die de Rotterdamse skyline nog spannender maakt.

Een elegant gebouw verdient elegante ontwikkeling

De plannen zijn ambitieus. De ontwikkelaar Omnam zet hoog in, op terugkeer van levendigheid en bedrijvigheid in een van de meest aansprekende iconen van Rotterdam, op verrijking van het stadsbeeld, op verbinding tussen twee delen van het centrum, op verbinding tussen Rotterdammers en op verbinding van de stad met de rest van de wereld.

Naar verwachting wordt eind dit jaar gestart met de renovatie van het monument en de constructie van het postkantoor en de toren. Naar verwachting wordt POST in 2022 geopend.

Interesse?

De pre-sale van POST is gestart. Interesse? Neem dan contact op met Ooms Makelaars via [email protected] of bel naar 010-424 8888.

Vorig artikel “Hoe dichter bij de Bijenkorf ik woon, hoe beter!”
Volgend artikel Rust en ontspanning in het Stadscentrum