Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Power voor Rotterdam

Rotterdam start campagne voor het verduurzamen van de stad

Vandaag is de gemeente Rotterdam gestart met een campagne die (toekomstige) Rotterdammers, ondernemers, scholen en sportverenigingen oproept om te verduurzamen. Om daarbij te kunnen helpen, stelt de gemeente diverse subsidies (zie ook Subsidie Duurzame Energie), leningen en gratis adviezen beschikbaar.

In de campagne staan Rotterdammers, VvE’s, ondernemers, scholen en sportverenigingen centraal die al aan de slag zijn met duurzaamsheidsprojecten. ‘Dit is hét moment om te verduurzamen’, zegt wethouder Arno Bonte (Duurzaamheid). ‘Grootschalig investeren in energie besparen helpt de klimaatcrisis aan te pakken en om ons sterk uit de corona crisis te laten komen. Het kan voor Rotterdammers, ondernemers en verenigingen bovendien zorgen voor honderden tot duizenden euro’s besparing op de energierekening’.

Verduurzamen en besparen

Misschien loop je al een tijdje met het idee rond om je huis duurzamer te maken. Of heb je zelfs al de eerste stappen gezet. Behalve dat je huis duurzaam maken goed is voor het milieu, kan het ook goed zijn voor je portemonnee. Veel mensen hebben de indruk dat dit alleen op lange termijn tot een financiële besparing zal leiden, maar er zijn meer dan genoeg verbeteropties die ook snel leiden tot besparing op je maandlasten.

Energietransitielening

Vanaf vandaag kan je gebruik maken van de Energietransitielening om jouw huis te verduurzamen met energiebesparende en woningverbeterende maatregelen. Dit is een gunstige lening met lage rente. Met de persoonlijke lening kan je maximaal € 25.000 lenen en met de verzilverlening € 65.000. De verzilverlening is gekoppeld aan de overwaarde van het huis. Zo kunnen Rotterdammers met een eigen huis (grondgebonden, appartement of woonboot) comfortabeler en met meer plezier in hun woning blijven wonen.

Ook voor VvE’s, ondernemers uit het MKB en maatschappelijke organisaties zoals scholen en sportverenigingen komt zo’n lening beschikbaar. VvE’s kunnen lenen tot een maximum van € 500.000. Ondernemers en maatschappelijke organisaties kunnen lenen tot een maximum van € 100.000.

Power voor Rotterdam - dakisolatie - Wonen in Rotterdam

Meer informatie over Power voor Rotterdam?

Alle informatie over duurzaamheid in Rotterdam, tips, subsidies en advies op maat vind je op www.duurzaam010.nl.

Vorig artikel Verduurzamen: slim voor je portemonnee én voor het milieu!
Volgend artikel Subsidie duurzame energie en energiebesparing