Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

POST Rotterdam brengt monument terug tot leven

Het oude postkantoor komt weer tot leven in de vorm van een multifunctioneel concept

POST Rotterdam is de naam van de herontwikkeling van het voormalige postkantoor aan de Coolsingel tot een multifunctioneel concept. Het rijksmonument heeft jarenlang leeg gestaan en krijgt eindelijk een nieuwe bestemming. De bouw en transformatie start deze maand. Het oude postkantoor wordt een 5* Kimpton hotel met twee publiek toegankelijke hallen met winkels, bars en restaurants. Op de expeditiehof aan de Rodezand, aan de achterzijde van het bestaande Postkantoor, komt een 155 meter hoge woontoren met circa 300 woningen.

Impressie vanaf de Rodezand en gevel detaillering van de toren

Impressie gevel en woontoren vanaf de Meent

POST Rotterdam krijg publiek toegankelijk centrale hallen

Centraal in het ontwerp van de herontwikkeling van het Postkantoor staat het koesteren en restaureren van de bijzondere elementen van het Rijksmonument. Op de begane grond zal de indrukwekkende centrale hal opnieuw het openbare hart van het gebouw vormen. Hier komen met winkels, galeries, cafés, terrassen en restaurants.

Impressie van de centrale hal

Impressie van de binnenplaats

Aan de Rodezand krijgt POST Rotterdam een tweede publieke overdekt plein waarvoor het voormalige besloten expeditiehof wordt omgebouwd. Het tweede plein ontstaat doordat op de oude binnenplaats een 18 meter hoge betonnen fundatietafel wordt gemaakt met grote kolommen en een gebogen plafond. Hierop wordt de woontoren gebouwd. De twee centrale hallen zijn te bereiken door de drie publiek toegankelijke ingangen waardoor het gebouw extra toegankelijk voor de directe omgeving. De monumentale entree aan de Coolsingel wordt gerestaureerd en voor Post komen terrassen. Aan de Meent komt een nieuwe ingang en op het trottoir terrassen voor de cafés en restaurants op de plek van de huidige fietsenstalling.

Woningen POST - Wonen in Rotterdam

Een bijzondere plek

Het postkantoor is met het gemeentehuis en het beursgebouw één van de drie gebouwen aan de Coolsingel die de bombardementen van de Tweede Wereldoorlog heeft doorstaan. Mede daarom heeft het een bijzonder plekje in het hart van iedere Rotterdammer. Maar ook omdat het decennialang de post en telegrafie verzorgde en zo een groot deel van de lokale nijverheid ondersteunde. Inmiddels staat het postkantoor echter alweer ruim tien jaar leeg. Omnam Group wil het icoon dat het postkantoor ooit was, weer in ere herstellen.

Impressie van de woontoren

Impressie van POST Rotterdam en de woontoren vanaf Stadhuisplein

Woontoren 155 meter entree Rodezand

POST Rotterdam krijgt een 155 meter hoge woontoren. De woontoren zal 305 appartementen bevatten met zowel huur- als koopappartementen. De 102 koopappartementen bevinden zich op de 23e tot 43e verdieping. Bijna alle koopwoningen zijn al verkocht. Hiernaast krijgt POST ook 203 vrije sector huurwoningen die zich in de woontoren op de 5e t/m de 22e verdienping bevinden. De huurwoningen zijn door vastgoedbedrijf Amvest als belegging gekocht. De woontoren wordt gebouwd op het open expeditiehof aan de Rodezand. De entree van de woningen is aan de Rodezand recht tegenover het Timmerhuis aan de achterzijde van het Postkantoor. De appartementen hebben woonoppervlaktes tussen de 44 m² en 99 m², waarvan de meeste ook een eigen buitenruimte hebben. Alle bewoners mogen gebruikmaken van het exclusieve terras van 160 m² dat op het dak van het monument wordt gecreëerd.

Op de bovenste twee verdiepingen (42e en 43e verdieping) worden penthouses gerealiseerd met plafonds van ca. 3.75m hoog en met woonoppervlakken van ca. 117 tot 234 m2 en terrassen van ca. 16 tot 65 m2.

Meer informatie

Op de projectsite vind je meer informatie en kun je jezelf aanmelden voor de nieuwsbrief zodat je de laatste ontwikkelingen per mail ontvangt. Als je interesse hebt in een huurwoning in POST Rotterdam, kijk dan eens op de site van Amvest.

Vorig artikel Huur fenomenaal uitzicht in De Zalmhaven
Volgend artikel Meer ruimte om te bewegen, ontspannen en ontmoeten. Maak kennis met de Stadsprojecten.