Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Informatiemarkt Populus donderdag 20 april – vernieuwde Romeynshof met circa 200 huur- en koopwoningen

Energieneutrale stadswoningen en appartementen voor starters, stellen en senioren

Metrohalte Romeynshof in Ommoord en het gebied daaromheen zullen de komende jaren gaan veranderen tot een levendig, sociaal en gezond gebied. De gebouwen van het Lokaal Cultureel Centrum Romeynshof zijn verouderd en toe aan vernieuwing. In het nieuwe project, Populus genaamd, komen alle huidige voorzieningen terug: de bibliotheek, het gezondheidscentrum en het ERGO. Het Huis van de Wijk, de SKVR en het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) worden toegevoegd. Ook komen er circa 200 energieneutrale woningen voor jong en oud(er) in een mix van koop en huur.

Informatiemarkt Populus 20 april aanstaande

De afgelopen tijd zijn de ontwikkelaar AM en de gemeente Rotterdam druk bezig geweest met het verder verkennen van het plan en het toekomstige proces. Eén van de eerste stappen daarin is dat ze graag willen horen wat omwonenden en woningzoekenden van het project vinden en welke vragen er spelen rond de verdere uitwerking en realisatie.

Daarom organiseren ze samen op donderdag 20 april aanstaande een Informatiemarkt van 15:00 tot 20:00 uur in de Apollozaal in het LCC Romeynshof.

Het betreft een vrije inloop, waarbij zowel het projectteam van de gemeente Rotterdam als van AM klaar staat om je te woord te staan. Daarnaast worden op een aantal tijdstippen (15.30u, 16.30u, 17.30u, 18.30u en 19.30u) korte presentaties gehouden over het project en het vervolgproces. Via deze link vind je de uitnodiging zoals die ook in de buurt verspreid is.

Kom je ook? Vooraf aanmelden is niet nodig.

Sociaal-culturele hart van Ommoord

Populus is niet in beton gegoten: het wordt namelijk een van de grootste houtbouwprojecten van Rotterdam. Ook in figuurlijke zin staat niet alles vast. De voorzieningen en de buitenruimte worden samen met kinderen en volwassen uit de buurt vormgegeven. Zo worden verbindingen gemaakt tussen omwonenden, nieuwe bewoners en de maatschappelijke voorzieningen van de wijk. Populus wordt dé plek waar wonen, educatie, cultuur en gezondheid zichtbaar samenkomen: het nieuwe sociaal-culturele hart van Ommoord.

Woningbouw Populus

In het plan wordt er naast de sociale- en gezondheidsvoorzieningen dus ook ruimte gemaakt voor de bouw van maximaal 200 woningen. De woningen in Populus zijn energieneutraal en worden grotendeels in hout gerealiseerd. Er komen verschillende typen koop- en huurappartementen, zoals stadswoningen en appartementen voor starters, stellen en senioren. Door het delen van voorzieningen, zoals gezamenlijke daktuinen en collectieve ruimten, ontstaat verbinding en ontmoeting tussen bewoners. Minimaal 40% van de woningen zal uit middelduur huur bestaan en 60% is nog vrij in te vullen. Een aantal woningen wordt voor een gedeelte op de nieuwe Romeynshof gebouwd en een gedeelte wordt verdeeld over meerdere gebouwen.

Populus
Populus

Metrohalte Romeynshof in Ommoord en het gebied daaromheen zullen de komende jaren gaan veranderen tot een levendig, sociaal en gezond gebied. De gebouwen van het Lokaal Cultureel Centrum Romeynshof zijn verouderd en toe aan vernieuwing. In het nieuwe project, Populus genaamd, komen alle huidige voorzieningen terug: de bibliotheek, het gezondheidscentrum en het ERGO. Het Huis van de Wijk, de SKVR en het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) worden toegevoegd. Ook komen er circa 200 woningen voor jong en oud(er) in een mix van koop en huur.

Lees meer

Omgeving Populus

Populus ligt in de groene en recreatieve wijk Ommoord: in no time sta je op het strandje bij de Zevenhuizerplas, zwem of vaar je in de Rotte of loop je met de wind in je haren door het Bergse Bos. In de wijk vind je veel eengezinswoningen met tuin, scholen en voldoende voorzieningen. De vier metrostations en oprit naar de snelweg zorgen voor een optimale bereikbaarheid.

Luister naar de podcast ‘Een wandeling naar landschapspark De Rotte’: een toekomstig (wens)wandelverhaal vanaf metrostation de Rotte, over de Ommoordse Loop, via de wijktuin door het Ommoordse veld naar de Rotte.

Meer informatie

De komende tijd wordt het plan verder uitgewerkt met de hulp van omwonenden en gebruikers van de Romeynshof. Belangrijk daarbij is dat zoveel mogelijk ideeën worden besproken zodat ze kunnen worden meegenomen. De bouw wordt naar verwachting eind 2024 gestart.

Geïnteresseerd in de vorderingen of één van de woningen in Populus? Meld je dan aan op de projectsite, dan wordt je automatisch op de hoogte gehouden over de ontwikkelingen.

Vorig artikel Maak kennis met Oosterflank en Het Lage Land: voor de liefhebbers van winkelen en rust
Volgend artikel Wonen in Alexanderpark, het nieuwe centrum van Rotterdam Oost