Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Maak kennis met Parkstad: de nieuwe entree naar Zuid

Een nieuwe woonbuurt ik Rotterdam Zuid met zo'n 1.000 woningen

Parkstad is een nieuwe woonbuurt in Rotterdam die ligt in het verlengde van de Erasmusbrug aan beide kanten van de Laan op Zuid. In dit gebied komen zo’n 1.000 nieuwe woningen met voorzieningen zoals winkels, scholen, een zwembad en sporthal in Huis op Zuid en het Rijnhavenpark voor de nodige ontspanning. Parkstad verbindt Kop van Zuid, Afrikaanderwijk en Feyenoord City en wordt een groene verbinding tussen Oost en West. Een mooie nieuwe entree naar de rest van Zuid.

In de video hierboven Maak je kennis met Parkstad. Projectontwikkelaar Paul van Veen van gemeente Rotterdam vertelt over het gebied Parkstad en Thomas van de Doel – Ontwikkelmanager bij VORM en Ontwikkelmanager Vita Bolsius bij Heijmans vertellen over hun interessante en groene woonbouwprojecten KOER en De Kuil die in de verkoop zijn.

Kaart met de nieuwbouwprojecten van Parkstad

Nieuwbouwprojecten in Parkstad

De Kuil (B2 op de kaart)
In De Kuil komen appartementen en eengezinswoningen in een duurzame, groene vallei midden in de stad. Er worden door 232 woningen gerealiseerd, waaronder 76 huurwoningen in het middensegment. Website De Kuil

KOER (I op de kaart)
Het project KOER omvat de bouw van 167 huur- en koopwoningen in het midden en hoger segment. De prognose start verkoop van de eerste fase staat gepland voor eind 2021. Website KOER

KOER blok 11 in Parkstad

Valleiwoning De Kuil in Parkstad

Remisehof (H + K1 + K2 op de kaart)
Fase 1 is opgeleverd en bestaat uit 137 vrije sector huurwoningen en 36 koopwoningen. Fase 2 is in de zomer van 2020 gestart en bestaat uit 79 koopwoningen en appartementen.

Overmaas (G op de kaart)
Overmaas bestaat uit nieuwbouwwoningen die tot stand komen via zelfbouw (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap – CPO). Het project bestaat in totaal uit 120 woningen in het hogere segment. Website Overmaas

Huis op Zuid (F op de kaart)
Het Huis op Zuid in Rotterdam wordt een nieuw multifunctioneel gebouw met sport- en zwemfaciliteiten en woonappartementen. Website Huis op Zuid

Machinistenhof (L2 op de kaart)
De Machinistenhof is gelegen aan het spoorweghavenpark in Kop van Zuid – Entrepot. Het project telt 61 woningen waaronder stadswoningen, herenhuizen en huurappartementen in de middencategorie.

Overmaas CPO woningen in Parkstad

Zwembad in Huis op Zuid in Parkstad

Onderwijslocatie Laan op Zuid (Z op de kaart)
Stichting BOOR verzorgt het openbaar (speciaal) basisonderwijs, voortgezet onderwijs en (voortgezet) speciaal onderwijs in Rotterdam. Hogeschool Rotterdam biedt een ruime keuze aan hogere beroepsopleidingen in vrijwel alle onderwijssectoren.

Nieuwbouw OBS Nelson Mandela (B1 op de kaart)
Openbare Basisschool Nelson Mandela heeft op dit moment twee locaties in de Afrikaanderwijk. In de toekomst krijgt de school een nieuwe plek in De Leeuwenkuil. Website OBS Nelson Mandela

Hef Wonen – sociale huur (S op de kaart)
Woningcorporatie Hef Wonen bouwt op de hoek van de Hilledijk en de Putselaan, een complex met 137 sociale huurwoningen. De bewoners van de Tweebosbuurt hebben voorrang op deze woningen.
Website Hef Wonen

Entree Parkstad
De Kuil - Heijmans - Parkstad
KOER - Vorm - Parkstad
Strand Rijnhavenpark

Parkstad is veel meer dan wonen alleen

Parkstad wordt het nieuwe centrum op Zuid. De wijk verbind de omliggende wijken De Kop van Zuid, Afrikaanderwijk, Kop van Feijenoord en Feyenoord City. De nieuwe bewoners zorgen voor diversiteit en de nieuwbouw past veel groen en biodiversiteit toe waardoor het leefklimaat aanzienlijk zal verbeteren. In de buurt vind je nu al vele restaurants, leuke barretjes, Luxor Theater, Fotomuseum, Cruise Terminal, Hotel New York en Fenix Food Factory. De komende jaren worden er nog vele voorzieningen toegevoegd aan de omgeving zoals scholen, sportlocaties, een zwembad, Park Maashaven en het Rijnhavenpark (zie afbeelding met strand in slider hierboven). Dit is een bijzonder park in de nu ongebruikte haven waar je straks kunt ontspannen op het strand, wandelen tussen de bomen om een duik nemen in het water.

Over een paar jaar heb je in Parkstad alles wat je nodig hebt op loofafstand. En zo niet, pak je toch lekker de (deel)fiets of de watertaxi.

Interesse of meer informatie?

Wil je meer weten over Parkstad? Op deze website vind je meer informatie en contactgegevens. Voor meer informatie over woningen in een van de projecten, kun je het beste naar de website van het betreffende nieuwbouwproject.

Vorig artikel Benieuwd of wonen in KOER iets voor jou is? Kom zaterdag 13 juli sfeer proeven.
Volgend artikel Tussen Katendrecht en Kop van Zuid komt De Kuil