Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Parkbuurt Hoogvliet, een plek waar je mooie herinneringen maakt

Een nieuwe buurt waar je fijn en groen kunt wonen

Tussen de Oude Maas en het centrum centrum van Hoogvliet, is een nieuwe buurt in ontwikkeling, Parkbuurt. Een buurt die je misschien vanuit je verleden al kent, maar die nu een heel prettige woonbuurt gaat worden. Een plek waar je je op een groene en duurzame manier kunt settelen en waar je nieuwe herinneringen kunt gaan maken. De eerste fases zijn allemaal uitverkocht. Fase 5, met 23 Schoolrij- en hoekwoningen, zal naar verwachting dit jaar in de verkoop gaan.

Parkbuurt Hoogvliet
Parkbuurt Hoogvliet

Tussen de Oude Maas en het centrum centrum van Hoogvliet, is een nieuwe buurt in ontwikkeling, Parkbuurt. Een buurt die je misschien vanuit je verleden al kent, maar die nu een heel prettige woonbuurt gaat worden. Een plek waar je je op een groene en duurzame manier kunt settelen en waar je nieuwe herinneringen kunt gaan maken. De woningen van fase 1 tot en met 4 zijn verkocht. Fase 5, met 23 Schoolrij- en hoekwoningen, zal naar verwachting dit jaar in de verkoop gaan.

Lees meer

De woningen van Parkbuurt worden in fases verkocht en gebouwd. In Parkbuurt fase 4 wordt de kindvriendelijke buurt uitgebreid met Parkherenhuizen én Twee-onder-een-kapwoningen en in fase 5 met 23 Schoolrij- en hoekwoningen. Met het park in de voortuin en de ideale ligging, vlakbij de Oude Maas én de Visserijgriend, is het ritje naar je werk en een snelle boodschap zo gedaan. En rennen de kinderen de hele middag ongestoord rond in het Oedevlietsepark. Een fijne plek waar je niet alleen woont, maar samen. Dit zijn je nieuwe roots!

Wonen, werken, sporten en recreëren centraal

Goed nieuws voor liefhebbers van nieuwbouw eengezinswoningen met een kleiner budget in Hoogvliet. Wonen in Hoogvliet heeft de voordelen van de grote stad met al zijn voorzieningen echter wel met een dorps karakter te midden van rust en gemoedelijkheid. Een rijk aanbod aan natuur in de omgeving, sportfaciliteiten, een winkelcentrum met diverse winkels en gezellige terrassen, keuze in basisscholen en voortgezet onderwijs.  Ook openbaar vervoer en uitvalswegen liggen allemaal in de directe omgeving. Daarnaast ligt Hoogvliet tegen de oude Maas aan, zo maakt Hoogvliet onderdeel uit van een groene oase in de randstad.

Fase 5 is de volgende fase van Parkbuurt. Met woningen die net even wat anders zijn ontworpen dan de eerdere vier fasen. Ook hier staat wonen, werken, sporten en recreëren centraal.

Woningtypen in Parkbuurt fase 5

Op een steenworp afstand van het centrum van Hoogvliet worden deze 23 energie-zuinige koopwoningen gerealiseerd. Parkbuurt fase 5 telt in totaal 23 ruime 2,5-laagse woningen. 15 Schoolrijwoningen en 8 Schoolhoekwoningen. Bij deze woningen geniet je van een heerlijke groene omgeving. Als bewoner van een schoolhoek- of schoolrijwoning beschik je over een grote privé achtertuin op het zuidoosten, noordwesten of op het zuidwesten, aan jou de keus! Je steekt de straat over en je loopt zo het Oedevlietsepark in. Perfect om een stukje te wandelen, hardlopen of fietsen. Het Oedevlietsepark is een plek om te spelen met de buurtkinderen of juist om te relaxen.

Ook al zin in een buurtbarbecue?

Parkbuurt fase 5 is een fijne plek waar je niet alleen woont maar samen. De oude hagen blijven gehandhaafd, zodat je nog eens terugdenkt aan de tijd dat het schoolgebouw er stond. Door het behouden van de oude haag ontstaat er een openbaar gebied, waar de gemeente een speelinrichting gaat verzorgen, een verkeersluwe gemeenschappelijke buurt waar de kinderen veilig kunnen spelen. Kortom, een fantastische plek voor een buurtbarbecue in de toekomst! Strijk neer in een buurt die je misschien nog van vroeger kent en waar je nieuwe herinneringen kunt maken.

Prettige leefomgeving voor mens én dier

Een nieuwe woonplek waar je natuur-inclusief, duurzaam komt te wonen. Waarbij de architectuur van de woningen en de inrichting van de openbare ruimte rekening houdt met een prettige leefomgeving voor mens én dier. Zo is het hout dat wordt toegepast duurzaam gekapt en zijn de woningen energiezuinig, gasloos en aangesloten op stadsverwarming.

Daarnaast geven nieuwe technieken een hoge mate van comfort. De vloerverwarming ligt op iedere verdieping en het dak is deels voorzien van zonnepanelen. Met deze energiezuinige woning komen bewoners in aanmerking voor een duurzaamheidshypotheek.

Meer informatie of direct inschrijven?

De woningen van Parkbuurt zijn zeer gewild. Als je echt interesse hebt, raden wij je aan om snel te kijken op www.parkbuurt010.nl.

Vorig artikel Maak kennis met Hoogvliet: een groene en rustige omgeving
Volgend artikel Verkoop Parkbuurt Hoogvliet fase 4