Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Overhoeks: appartementen voor starters en pioniers

Samen bouwen aan je droomhuis

Aan de Laan op Zuid ter hoogte van de Paul Krugerstraat ligt Overmaas. Binnen Overmaas zijn al drie samenbouwprojecten met succes gerealiseerd. OVERHOEKS is het vierde en laatste project op deze plek. De levendige Afrikaandermarkt en het hippe Katendrecht zijn om de hoek. Winkels voor de deur. Het stadscentrum is met de fiets en tram makkelijk bereikbaar. Station Zuid ligt op loopafstand. En ook de snelweg is dichtbij.

Overhoeks bestaat uit een flink aantal startersappartementen in een  hoogwaardig, comfortabel en gastvrij appartementengebouw. De slimme CITY-appartementen hebben een breed front aan de Paul Krugerstraat, gericht op de stad.

Kies de indeling van je huis zelf

De indeling van je appartement bepaal je zelf. De architect geeft een aantal voorbeelden van mogelijke indelingen en helpt jouw droomhuis te realiseren. Je kan uitgaan van aparte kamers, of juist een loftachtige, open indeling. Door de breedte van de appartementen is er in ieder geval veel licht. Aan de gevel heb je een eigen loggia, een beschutte buitenkamer waar je in de luwte kan zitten. Een keuken met apparatuur is inbegrepen, net als een ingerichte badkamer en toilet. Je stapt straks binnen in je droomwoning, mét allerlei voorzieningen binnen handbereik zoals het grote terras wat je deelt met je buren. Slim wonen op 64 m2 met een indicatieve kostprijs vanaf € 247.500 (VON).

Samen bouwen

Overhoeks bouw je dus samen. Het ontwerp van de buitenkant is al klaar. De indeling bepaal je zelf, ondersteund door een OVERHOEKS architect. Er zijn al verschillende inspiratieplattegronden gemaakt die je op gang helpen om jouw ideale woning te bedenken. Het ontwerp- en bouwproces om tot je woning te komen verloopt via een overzichtelijk stappenplan dat is gebaseerd op de ervaringen met de drie reeds gerealiseerde samenbouwprojecten.

Er is geen ontwikkelaar: de architecten nemen het initiatief en organiseren een groep die zich verenigt tot een vereniging van opdrachtgevers. Omdat er geen ontwikkelaar is, betaal je wat het project kost. Niet meer en niet minder.

De locatie van Overhoeks

Overhoeks is uniek

Overhoeks is een ander appartementengebouw dan je gewend bent. Iedereen heeft zijn eigen unieke woning en het gebouw heeft een andere, meer persoonlijke sfeer. Elke woonverdieping een groot terras heeft dat gedeeld wordt door de bewoners. Een plek om van de zon te genieten, te lezen, bij te praten, samen te eten.

Als je thuis komt is de hal op jouw etage riant en ruim voorzien van daglicht. Je hebt natuurlijk ook een privé buitenruimte, een berging en een fietsenplek beneden, en je kunt gebruik maken van een deelauto. Verder zijn er een aan aantal plekken voor bakfietsen en scooters. Ook wordt er nagedacht over een slimme oplossing voor pakketdiensten.

Daarnaast wordt Overhoeks een heel duurzaam en zuinig gebouw, met driedubbel glas en aluminium kozijnen, zonnepanelen op het dak en bijvoorbeeld LED verlichting in de halruimten.

Interesse?

Wil je ook stads wonen aan de Laan op Zuid? Doe mee! Er wordt een aantal (virtuele) bijeenkomsten georganiseerd waarin het plan en proces worden toegelicht. Bekijk de website voor meer informatie. Voor vragen kun je terecht bij Milou Chênevert via overhoeks@denijl.nl.

Vorig artikel Afrikaanderwijk is hip en happening
Volgend artikel Feijenoord is volop in beweging