Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Ostadehof is wonen in een hofje in verrassend groen Rozenburg

Aan de Rivierenlaan in Rozenburg verrijzen straks 44 eengezinswoningen

Aan de Rivierenlaan in Rozenburg, op de locatie waar vroeger zwembad- en saunacomplex De Zeehond lag, wordt Ostadehof gebouwd. Dit nieuwbouwproject bestaat uit 44 eengezinswoningen, die zijn opgesteld in een hofstructuur die mooi past in de groene omgeving. Deze moderne woningbouw biedt de beschutting en knusheid van een ouderwets hofje en alle comfort van nieuwbouw. De woningen variëren in grootte en zijn gecentreerd rond de binnenplaats waar elke bewoner zijn eigen parkeerplaats heeft. Fase 1 is in verkoop en fase 2 volgt later dit jaar.

Ostadehof ligt in het groen

Ostadehof komt te liggen in een groene omgeving, tussen oude bomen en rustige straten. Ook de woningen zijn ‘groen’: ze worden duurzaam gebouwd, wat betekent dat ze vrijwel energieneutraal zijn. En ook dat is goed voor de natuur. Wil je meer weten over de wijk Rozenburg? Kijk dan op de wijkenpagina.

Rozenburg goed bereikbaar

Rozenburg is een voormalig eiland en is omgeven door water en groen. Het is ontstaan door indijking van aangeslibte zandplaten en was eeuwenlang landbouwgebied. Na de Tweede Wereldoorlog begon het zich te ontwikkelen tot hoe wij het nu kennen: een plaats tussen de Botlek en Europoort met havens en industrie. Maar Rozenburg heeft ook een andere kant.  Je hebt er uitzicht op schepen en terminals, maar ook op water en veel groen. Je kunt er heerlijk wandelen in natuurgebied De landtong.

In Rozenburg vind je alle voorzieningen die je nodig hebt. maar mocht je toch graag naar Rotterdam gaan,  dan ben je daar binnen een half uur. Vanuit Rozenburg kun je ook een bezoekje brengen aan het oude vestingstadje Brielle of andere leuke plaatsen op Voorne-Putten. vanaf Rozenburg kun je ook de veerpont nemen naar Maassluis.

Ostadehof
Ostadehof

Ostadehof, gelegen op de voormalige zwembadlocatie, wordt een mooi nieuw stukje Rozenburg. Op deze locatie worden 44 rijwoningen gerealiseerd, variërend in grootte en kleur. Er worden op diverse plekken leuke elementen toegepast (zoals vaste bloembak). De huizen worden gebouwd in een hofstructuur, met openbare parkeerplaatsen middenin. Fase 1 is in verkoop.

Lees meer

Meer informatie

Het nieuwbouwproject Ostadehof is nog volop in ontwikkeling. Lijkt het je wat om hier een woning te bemachtigen? Je kan je via de projectwebsite Ostadehof aanmelden zodat je op de hoogte wordt gehouden van de vorderingen. Ook vind je hier meer informatie over het project. En natuurlijk kun je de ontwikkelingen ook volgen via de website van Wonen in Rotterdam.

Vorig artikel De beste stops tijdens je eilandhop naar Rozenburg
Volgend artikel Sociale huurwoningen voor senioren in Nieuw Welgelegen – Rozenburg