Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Op kamers in Rotterdam: kies je wijk en schrijf je in

Je gaat studeren in Rotterdam, maar hoe kom je eigenlijk aan woonruimte?

Je gaat studeren in Rotterdam en ja, natuurlijk wil je graag op kamers in de meest dynamische stad van Nederland. Hier heb je de ruimte om jezelf te zijn, om te groeien en jezelf te ontwikkelen tot professional. Maar hoe begin je? En waar wil je eigenlijk wonen? Volg onderstaande stappen en vind jouw ideale kamer, studio of appartement.

Bewoners Jacob van Campenplein

Stap 1: Eerst inschrijven!

We raden aan om je zo snel mogelijk in te schrijven bij Stadswonen Rotterdam en SSH Student Housing: hoe langer op de wachtlijst, hoe meer kans je maakt. Beide bemiddelaars hebben een groot aanbod aan studentenkamers, in goed onderhouden woongebouwen verspreid over de stad. Op de pagina Overzicht Woongebouwen van Stadswonen en SSH Locaties in Rotterdam  zie je direct waar hun complexen zich bevinden (en waar nog kamers vrij zijn). Houdt daarnaast de volgende websites en Facebook pagina’s in de gaten om een kamer, studio of appartement te vinden:

Via Stadswonen Rotterdam en SSH Student Housing kun je een kamer huren in één van de vele studentencomplexen verspreid over de stad.

Stap 2: Kies de wijk die bij je past

Voordat je gaat reageren op kamers in Rotterdam, is het slim om je eerst te oriënteren. Er zijn maar liefst 71 wijken om te wonen, met ieder hun eigen karakter. Voor jouw gemak presenteren we vijf gebieden, ieder een verzameling van meerdere wijken:

Lees daar verder en ontdek welk deel van Rotterdam het beste aansluit op jouw persoonlijke wensen. Kies je voor het studentikoze Kralingen, het rustige Blijdorp of het hippe Rotterdam West?

 

Stap 3: Bezichtigen en/of hospiteren

Na deze stappen zul je binnen afzienbare tijd – variërend van een paar weken tot enkele maanden – worden uitgenodigd voor een bezichtiging. Maak gebruik van deze kans, zodat je een goed beeld krijgt van de woning, het gebouw en de omgeving. In veel gevallen moet je hospiteren: de huidige bewoners bepalen dan wie hun nieuwe huisgenoot wordt. Deze vorm van ‘speeddaten’ vergroot de kans op een goede match tussen jou en het studentenhuis en verkleint de kans op teleurstellingen. Nog geen ervaring met hospiteren? Iedereen kan het leren, met deze tips op Stadswonen.

 

Stap 4: Kamer gevonden, wat nu?

Je hebt de kamer van je dromen gevonden en wil er graag zo snel mogelijk intrekken. Voordat het zover is, zal je eerst een paar zaken moeten regelen: denk aan het tekenen van je contract, je inschrijving bij de gemeente Rotterdam en het wijzigen van je status bij DUO van inwonend naar uitwonend. Wat er precies moet gebeuren en hoe je dat regelt, staat uitgebreid beschreven op de websites van Stadswonen en SSH.

Veel succes met het vinden van een kamer. We hopen dat je een fijne tijd tegemoet gaat in wereldstad Rotterdam! Verwacht je trouwens na je studie in Rotterdam te blijven en wil je doorstromen naar een groter huis? Schrijf je dan nu ook al in bij Woonnet Rijnmond. Zo kom je na je studie eerder in aanmerking voor woonruimte. Wil je weten welke mogelijkheden er zijn in Rotterdam voor starters (koop of vrijesectorhuur), abonneer je op onze nieuwsbrief.

Vorig artikel Rotterdam Zuid steeds aantrekkelijker voor studenten
Volgend artikel Vrije sector huren én feesten met de buren!
Wonen in Rotterdam maakt gebruik van cookies. Bij het bezoeken van deze website ga je akkoord met ons cookiebeleid.