Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Ontdek De Piekstraat in Rotterdam

'This might be a hip and happening neighborhood in a few years'

Op ‘Het eiland van Feijenoord’, een gebied in Rotterdam-Zuid dat zelfs door veel Rotterdammers nog niet ontdekt is, wordt een eigenzinnige woontoren ontwikkeld. Het is een plek waar je niet komt, als je er niet hoeft te zijn. Maar dat gaat veranderen met De Piekstraat. Een woontoren met 136 loftwoningen, op misschien wel de stoerste plek van de stad. Omringd door water en industrie, met een verbluffend ander uitzicht op de skyline.

Eigenzinnige karakter

Vijf volumes grofweg op elkaar gestapeld. Speelse verspringingen en industriële materialen. Van bakstenen aan de onderkant, verzinkt aluminium en glas boven. Dat zijn de elementen die De Piekstraat zijn eigenzinnige karakter geven. Een woontoren die naadloos aansluit bij zijn industriële omgeving en toch al van verre in het oog springt. Het gebouw wordt ontworpen door het internationaal gerenommeerde architectenbureau KCAP, dat zelf al vijftien jaar kantoor houdt aan de Piekstraat. Behalve woningen, komt er ook passende horeca in de plint. Daarnaast vind je er elektrische deelauto’s en elektrische deelfietsen. Je kunt ze straks heel eenvoudig reserveren via een app. De stallinggarage is voorbereid op 100% elektrisch autogebruik en er zijn ruim 500 plekken voor (elektrische) fietsen gereserveerd.

Voor pioniers

De Piekstraat is een project voor creatieve pioniers. Voor mensen die niet bang zijn om van de gebaande paden af te wijken en die onconventionele ideeën hebben over hoe ze willen wonen en leven. En snakken naar ruimte. Letterlijk, maar ook figuurlijk. De loftwoningen in De Piekstraat hebben stuk voor stuk unieke features. Een terras aan het water, een boot voor de deur, een atelier aan huis, je auto in je woonkamer, een monumentale boekenkast van zes meter hoog: wat je droom ook is, grote kans dat je hem hier kunt verwezenlijken.

Tour

Om de omgeving van de Piekstraat te leren kennen werd er op 12 april een Different View Tour georganiseerd voor een groep enthousiaste vloggers en fotobloggers. Na een introductie op het project van KCAP ging iedereen zelf op ontdekking. Deze beelden schetsen de veelzijdigheid van de Piekstraat door de lens van de fotografen. Ook zij raakten enorm geïnspireerd door de omgeving:

Sjoerd Gerrits

The Piekstraat is a real hidden gem along the Nieuwe Maas. It’s raw, industrious and surprisingly colorful. What more can a photographer ask for?

Sjoerd Gerrits

Laura Tejedor

This might be a hip and happening neighborhood in a few years.

Laura Tejedor

Francesca Menghini

From there you can also appreciate an amazing view of the river Maas and skyline of the center!

Francesca Menghini

Mooi gebied om te ontdekken!

Jurian Voets (RTM XL)

Yvonne van Gennip

It’s an awesome, raw, industrial, unknown part of Rotterdam. A beautiful place for the new tower on the Piekstraat.

Yvonne van Gennip

Meer informatie

De Piekstraat is een plek die barst van de potentie, als je er oog voor hebt. De verkoop van de woningen start naar verwachting eind 2019. De bouw van De Piekstraat zal in de zomer van 2020 van start gaan en ongeveer twee jaar in beslag nemen.

Vorig artikel Villa van Waning: de ontwikkeling van een ontmoetingsplek én omgeving
Volgend artikel Feijenoord, een buurt in ontwikkeling