Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Meer mogelijkheden om langer zelfstandig te wonen met activiteiten en zorg dichtbij

In Thuisplusflats ligt een sterke nadruk op het behoud van een goede gezondheid

Een Thuisplusflat is een woonvorm in de bestaande bouw met dagelijkse activiteiten en een vast zorg- en ondersteuningsteam. De flats zijn bedoeld voor vitale Rotterdammers van 55 jaar en ouder en voor 55+’ers met een lichte tot matige zorgvraag. In 2021 zijn er in Rotterdam zes bestaande seniorencomplexen omgevormd tot een Thuisplusflat. In juli 2024 is dit aantal uitgebreid naar 20 Thuisplusflats verdeeld over de stad.

Bevorderen vitaliteit en gezondheid

De gemeente Rotterdam startte in 2021 met de Thuisplusflats. Een woonvorm voor ouderen in de bestaande bouw waar de gemeente samenwerkt met woningcorporaties, zorg- en welzijnsorganisaties. In de Thuisplusflats ligt een sterke nadruk op het behoud van een goede gezondheid, daarom wordt volop ingezet op preventie. De aanwezigheid van een vast team zorgverleners en een vast aanspreekpunt op het gebied van wonen, maakt het mogelijk om gezondheidsproblemen en eenzaamheid vroegtijdig te signaleren en aan te pakken.

De Thuisplusflat biedt naast zorg dichtbij ook veel sociale contacten, doordat ouderen dicht bij elkaar wonen en elkaar gemakkelijk kunnen vinden. Bewoners blijven langer zelfstandig wonen door wonen te combineren met zorg en activiteiten gericht op ontmoeten en het bevorderen van de vitaliteit en gezondheid. In de thuisplusflats kunnen bewoners ook samen eten in het restaurant. Buurtbewoners zijn daar ook welkom.

Meer locaties verspreid over de stad

De flats zijn verspreid over verschillende gebieden van de stad, waaronder Prins Alexander, Noord, Kralingen-Crooswijk, Hillegersberg, IJsselmonde, Charlois en Hoogvliet. Naast de gerealiseerde thuisplusflats, zijn er ook nieuwe complexen in aanbouw waar wonen en zorg samenkomen. Een kaartje met alle locaties vind je op rotterdam.nl/thuisplusflat.

Meer informatie en inschrijven

De Thuisplusflats zijn bedoeld voor vitale Rotterdammers van 55 jaar en ouder en voor 55+’ers met een lichte tot matige zorgvraag. Juist deze mix van bewoners is van belang in de thuisplusflats.

Om in aanmerking te komen, moeten Rotterdammers zich inschrijven op WoonnetRijnmond.nl. Op deze website kan gereageerd worden op beschikbare appartementen in de Thuisplusflats (zoek via de zoekbalk naar Thuisplusflat).

Kijk ook nog even op rotterdam.nl/thuisplusflat voor extra informatie.

Vorig artikel Uitnodiging dinsdag 11 juni Kijkmiddag IJsselmonde ouderencomplexen
Volgend artikel Bouwplannen? Houd rekening met nieuwe wetgeving